HelenaKatarina

Kontoret

Kategori: Allmänt

Såhär ser vårt kontor ut utifrån :)

Sådär ja

Kategori: Allmänt

Börjar få kläm på det mesta här nu tror ja. Tipsbok hit och guider dit :) Det är roligt!

Hittade precis en sida där man kunde beställa svenskt godis och bröd och annat gott. Helt otroligt! Bara måste beställa nu. Blev dessutom jättehungrig nu! Undra vad vi ska äta. Det lutar åt Sofas :) Gott gott!

Skulle ha middag ikväll men det blev inte av så vi ska till Heraklion och träffa Ida och Nontas istället. Lika roligt det! :)

Nu blir det lunch! Ciao!

Flygplats

Kategori: Allmänt

Ska snart gå hem för sen ja ska nämligen till flygplatsen. Skönt att flyget inte landar så sent iaf så kan man vara hemma i hyffsad tid.
Och vad ska man äta idag då? Jag är fortfarande mätt efter vår frukost på Mareblue. Va där och åt frukost imorse och då måste man ju passa på att vräka i sig ;) Supergott va det och hur mycket som helst att välja på!
Men ja kanske väntar med att äta tills Robert kommer hem..
Vi får se!

Kanske ska sova lite, är ju rätt trött fortfarande!

Jaja nu blir det hem iaf! Hörs!
Ciao!

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Väldigt trött idag! Tråkigt väder och kallt också. Usch!

Igår va vi på middag och det va verkligen hur gott som helst! Massa fisk och andra godsaker. Förrätter och efterrätter och vin. Smaskigt! Sen blev det fotboll på Quarto och öl :)
Blev inte så sent heller så det va ju skönt.

Ska snart köra Robert och sen ska ja jobb lite. Ska bara vara på kontoret halvdag för ska till flygplatsen ikväll.

Ucch va trött ja är!

Agios Nikolaos och Elounda

Kategori: Allmänt

Tillbaka på kontoret igen. Har vart en sväng i Agios Nikolaos och Elounda och kollat på restuaranger och kört runt lite. Trevligt :) väldigt fint är det där borta!

Ska snart kila hem och vila lite innan middagen ikväll. För efter det blir det fotboll. Kanske vi tar en Mythos eller två ;)

Och undrar när Robert slutar idag? Ska ju hämta honom sen :) Han är ju lite bortskämd trots allt...

Ciao!

Hej hej

Kategori: Allmänt

Började dagen med att kolla igenom min mail, bara 16 nya sen igår så det känns bra :) Kört Robert till jobbet och nu sitter ja här igen. Började göra min avräkning och ska snart iväg till Sixt för att hämta en till bil. Mycket att göra så dagen kommer nog bar springa iväg.

Va ledig igår men det va rätt dåligt väder, kallt framförallt! Va ute och gick i 2-3 timmar och kollade in hela Hersonissos. Såg på film och va ute och kollade i affärer på kvällen. Skön dag, synd att de inte va sol...

Kallt idag också men jag ska ju ändå sitta inne hela dagen så det spelar ingen roll. Ska på middag ikväll med teamet på en ny restuarang. Hoppas det är god mat! Ska också försöka komma ut till Agios Nikolaos idag..om ja hinner :)



Ciao!

Nu sitter vi och äter på Il Camino !

Kategori: Allmänt

dsc02072 (MMS)

Nu sitter vi och äter på Il Camino !

101 tips

Kategori: Allmänt

Mmm här sitter jag och jobbar med vår fantastiska nya miniguide som vi kallar för 71 tips. Idén kommer från en tipsbok som hittades i Jordanien som hetter 101 tips. Jättebra grej faktiskt och den komemr bli jättefin tror jag!
Har äntligen kommit igång med det nu :)

Sen lunch idag med Rita från Medical Center, rolig kvinna! Slutar aldrig prata.

Nu ska jag boka in lite middagar hos samarbetspartners och vänta på att guiderna komemr tillbaka!

Ciao!

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Sitter här på kontoret och Cissi spelar nån mäsklig musik som man tydligen skulle känna igen men det gör jag definitivt inte. Låter lite märkligt...
Och nu kom den där snälla låten på. Va heter hon, Caroline? Kan det va Caroline? Åhh ja minns inte.

Ska iaf på lunch idag med vårt sjukhus. Trevligt! Rundvisning skall vi också få. Sen jobba jobba jobba. Mycket att göra idag. Och hoppas att vi säljer 18 pax till Knossos :)

Robert är här nu :) Han va så trött så trött så vi vilade mest hela dagen och sen va vi ute och åt. Somnade vid 22 typ. Skönt, så är man inte trött idag!

Nej jag skall faktiskt fortsätta här nu, mycket att beta av på listan!

Ciao!

Hemgång på G

Kategori: Allmänt

Ska snart ta å kila hemåt tror ja. Ska bara fixa listan inför imorgon först. Och vet ni, imorrn kommer Robert! Såhär glad är ja :D

Inga gäster på servicekontoret så vi har lite tråkigt men det går väl, inte så lång tid kvar.

Har vart hos en ny samarbetspartner idag och ätit lunch, smaskens verkligen! Couscous-salladen är mumma. Fikon och äpplen i. Och det bästa är att den ligger bara ett stenkast från kontoret. Helt perfa!

Nej nej nu ska ja hem och städa! Ciao!

Jaha jodå

Kategori: Allmänt

Vi jobbar på här nere. Glada gäster och fina hotell. Härligt! Idag ska vi ut med lite pärmar, fixa welcomeletter och kanske lite aktiviteter i aktivitetskalender. Sen måste ja städa lägenheten inför fin-ankomsten imorgon! ♥

Igår kväll körde jag till heraklion och mötte upp Ida för en långfika på Starbucks. vi va de sista som gick därifrån och då hade även herre grek anslutit. Åkte och käkade på Krasas och sen vart de hem igen. Skönt med en stad så nära, variation förnöjer!

Första gästerna på plats!

Kategori: Allmänt

Första gästerna kom igår :) Efter många om och men så stod de äntligen där, de flesta glada och nöjda över att vara framme äntligen. Ett par väskor saknades och eftersom grekerna inte är kända för att vara snabba så tog ju väskorna ganska lång tid också att få ut. Men det gick fint och gästerna kom till hotellen. Så nu kör vi bara!


Snyggingar :)

Finlinjen!


Resten av gänget som inte hade uniform men som va med som sällskap :)

Sitter och laddar upp bilder på pixbox så kika där. Även nya bilder från Sverige som ja inte hunnit ladda upp så kolla in dem! Och från Hersan såklart!

Idag ska vi ta hand om våra gäster!

Jaaa!

Kategori: Allmänt

Nu kommer våra gäster! :D

Nähä

Kategori: Allmänt

Vet fortfarande inte om gästerna kommer efter det svenska luftrummet stängde precis i den stund vårt flyg skulle avgå. det börjr lika ett stort skämt faktiskt. Stackars gäster.
Vi måste avvakta, jag gillar inte att avvakta. Tråkigt!

Tur att vi har Lasse och Nicklas som skall åka från MMX, förlåt CPH, som kan meddela oss när de lyfter. alla har väldigt mycket att göra hemma på HK och på flygplatserna så infon är ju lite halvbra. Vilket vi ju givetsivs förstår och tar med ro :)

Så är det! Vi hörs! Ciao!

Nu så!

Kategori: Allmänt

Om en halvtimme lyfter för hoppningsvis flyger från Landvetter, mellanlandar lite snabbt i Malmö för att sedan flyg hit ner! Gud va roligt at det skall bli att äntligen vara igång och ha gäster. Kom nu hit med er!

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Verkligen förlåt för dålig uppdatering under gårdagen men hade så mycket att stå i så hann inte skriva alls. dagen gick mest ut på att kolla om vi får gäster eller inte och förbereda allt om vi nu skulle få det. Det såg ljust ut! Yes vi får gäster :) Tjoohoo!

Idag så är både Malmö och Gbg stängda och vem vet när de öppnar igen. Mindre roligt. Vi vill ha gäster nu! allt är klart ju...
Och som vanligt, vi får bara avvakta och se. Usch va tråkigt!

Jaja pratade precis med Roberts framtida chef och det är ju alltid roligt :) Han är trevlig. Och nu skall ja sätta igång och göra lite fler pärmar så det blirklart till nästa veckas hotell som öppnar.

Ciao!

Tick tack

Kategori: Allmänt

Klockan den bara går och går och här sitter ja. Tiden går så fort, speciellt idag. Känner på mig nu att det är nått ja glömt innan första ankomst men ja kommer inte på vad..suck va irriterande!
Inget kan bli helt klart förrän vi vet om vi får gäster iofs. Kanske är det...

Tror jag skall gå hem snart. Får ändå inte så mycket gjort just nu utan blir mest här för ja inte har nått annat att göra. :) Blåser fortfarande hur mycket som helst! Vill inte gå ut...

Helt glömt av

Kategori: Allmänt

Har helt glömt bort att uppdatera här idag. Det har ju inte hänt så mycket nytt liksom. Vi fixar färdigt allt för ankomst men det verkar inte som att vi får gäster på torsdag. Men man vet ju aldrig :) Bäst att ha det klart!

Lägger lite scheman för maj månad och så tänkte ja göra lite pärmar sen. Men det känns så onödigt när vi inte vet om gästerna kommer.
Men det kanske är bra att vara förberedd som sagt :)

Igår blev det ingen löpning, blåste för mycket. Rena rama stormen faktiskt. Så vi åkte in till heraklion istälelt och käkade. Kul med en stad så nära!

Nej ja måste fortsätta här. Ciao!

Tack och hej

Kategori: Allmänt

Klockan tickar iväg. Tiden går fort när man har roligt.
Är klar med allt nu innan gästerna kommer, om de kommer vill säga, och det enda som saknas nu är priser på utflykter. Men det kommer tydligen senare idag.

Inget nytt om vulkanen, hörde att flygplatserna hade öppnat i Sverige men att de också ska stänga igen. Jaja det är ju alltid något! Endel av gästerna fick iaf flyga direkt hem så det va ju skönt för dem.

Ikväll blir det middag tror ja och sen sängen. Kanske hinner med en löprunda också. Vi får se. Just nu blåser det storm så det känns sådär lockande. Kanske kanske inte...

Härlig dag

Kategori: Allmänt

Mmm tittar ut och ser att det spöregnar. Kul! tur för mig att ja va uppe och tog in min tvätt innan annars hade den ju blivit rätt blöt...Usch va tråkigt!

Guiderna är dessutom ute på jeepsafari idag.. Absolut inte det bästa vädret :)

Happ det ser ju ljusare ut för flygen iaf och det är skönt, våra gäster har börjat transporteras hem, via Grekiska fastlandet och Italien. Skönt för dem! Men jobbig resa men så är det väl. Inget att göra åt!
Undrar om vi får gäster på torsdag? Hmm..känns lite kontigt att sitta och fundera över det :) Men lite längre uppstart har väl inte skadat någon. Vi kommer kunna allt om, kanske en greklektion?

Nej jag skall fortsätta här, Vi är ju en person mindre i teamet nu så jag ska lägga om lite service och så.

Ciao!

Jaha ja

Kategori: Allmänt

Smet in en stund på kontoret, jag är egentligen ledig idag men va ju tvungen att läsa lite om vulkankaoset :) Ser ju lite ljusare ut idag ändå får man väl säga...eller? Jag tycker det iaf!

Min första lediga dag och vad har ja gjort? Sett på 20 avsnitt av Scrubs och legat och skrattat för mig själv :D Väldigt orande faktiskt. Sen tvättat två makiner med tvätt och lagat mat. Väldigt husligt.
Nu tror jag att ja ska bege mig ut för att inhandla flipflops och sen städa lägenheten. Huslig som sagt.

Robert kommer på söndag ♥ Om nu bara de där flygen kunde börja gå och den där askan kunde försvinna. Men jag är ju en optimist så Robert kommer på söndag :)

Besökte New York igår förresten, en bar här i Hersan. Det va trevligt! Mycket trevligt! Goda drinkar :)

Ciao!

Fantastiskt

Kategori: Allmänt

Verkligen en underbar dag, not!
Vulkanen på Island är liksom enda samtalsämnet här nere och alla pratar om de. Det är helt sjukt stort det här för resebranschen. Vi kanske inte får våra gäster på torsdag och ingen vet när våra gäster kan åka härifrån eller någonting. Vi får bara vänta och se. Inget att göra åt.
Suck!

Inga flygbiljetter finns de heller, alla bokar ju om såklart så ja hoppas bara Robert komemr ner nästa vecka! Men det kan ju ingen veta säkert förstås.

Skitvulkan!

Vulkan

Kategori: Allmänt

Ja så nådde vulkanhelvetet Hersonissos också. Kul. Har nu en guide som hjälper till i Rethymnon med att köra gäster till Chania. Ingen vet vad som händer och ingen vet när gästerna kommer hem.
Rolig dag vi har framför oss.



Ska va på kontoret hela dagen och gå igenom viktiga saker med guiderna. ABC kallas de :)

Hörs senare då!

Star FM

Kategori: Allmänt

Jag sitter och lyssnar på musik på kontoret, lyssnar alltid på Star FM. Det va faktiskt Tina i Egypten som introducerade mig. det är faktiskt helt ok musik, blandat som attans!

Men nu till saken, varför har ingen sagt till mig att den här låten som va med i Melodifestivalen, Keep on Walking, är helt fantastiskt! Jag älskar den!
Lyssnade på den i flera dagen innan jag förstod att det var just den låten. Otroligt! Varför vann inte den? Sverige hade ju sopat banan med alla andra länder..
Den är iaf helt sjukt bra!

Nu har jag vart och handlat, hann med både Lidl och SPAR. Fatsnade i dörren på Lidl vilket man kan tycka verkar lite dumt men dt va det absolut inte. Gick in genom första dörrarna och så kom det två sådana där hinder som man skall igenom, som flyger upp när man kommer och går. Men inte dessa, de satt fast! Så där stod jag...Fick tillslut smita runt dem och trycka mig mot fönstret för att senare ta mig genom de sista dörrarna och in.
Inte pinsamt alls alltså...

Köpte massa grejer och insåg när jag kom hem att ja hade fått med mig allt ja skulle köpa + lite till. Då är det lyckat! Fick också med mig en fin filt :) Den ska ja mysa under i eftermiddag!

Jag har faktiskt fått gjort det ja skulle idag så ja kilar snart hem. Kommer nog in senare!
Ciao!

Robert 25 år

Kategori: Allmänt

Idag är dagen då Robert fyller 25 år :) Alla måste gratta honom!























Och honey, hade du vart här så hade du fått en sån här:
























PUSS!

Flyg

Kategori: Allmänt

Sitter här och läser lite olika tidninger på nätet och inser att om Katla får ett utbrott så kanske vi itne får våra flyg nästa vecka. Det är ju sådär...
Hoppas flygen börjar gå idag! Hoppas hoppas hoppas!

Jag är själv på kontor idag, Kathrine är ledig och guiderna är i Elounda och kör runt. Skall pyssla lite på kontoret och sen måste ja nog handla. Tvättmedel står högst på listan.

Sen ramlade jag också över en artikel på Aftonbladet som handlade om att man smugglar bilar i tunnlar mennan Gaza och Egypten. Mycket märkligt men samtidigt lite roligt också :)

Happ happ ja ska göra välkomstmaterial idag och kolla igenom servicen, kanske göra lite pärmar till hotellen. Annars inte så mycket.

Ciao!

Hem hem hem

Kategori: Allmänt

Nu är de slut för idag!
Har fått massa gjort så ja är nöjd. Nu bär de av hemåt. Skönt att det inte är så långt :)

Ska se på Scrubs och fixa med mina blommor!

Ciao!

Två veckor

Kategori: Allmänt

Nu har ja vart här i två veckor exakt. Känns konstigt men samtidigt väldigt roligt. Trivs jättebra och Hersonissos är verkligen fint! Kom och hälsa på ni som kan. :)

Mycket jobb idag och det mesta är roligt också så hoppas dagen springer iväg. Den har ju en tendens att göra det här :)

Hörs senare kanske! Ciao!

Mår illa

Kategori: Allmänt

Mmm åkte till heraklion imorse alltså och besökte agenten. Mycket trevliga möten hela fömiddagen och in på eftermiddagen. Men det mesta blev bestämt iaf så nu kör vi!
Sen skulle vi köpa material ju..och skärmar till två datorer. Det märkliga va ju bara att i alla affärer vi va inne i så hade de bara en på lagret. Tack för det! Dessutom va det ingen som kunde eller visste någonting om någonting i alla dessa affärer. Ramlade tillslut in i den sista affären och en trevlig karl hjälpte oss med både skärmar och telefon och allt möjligt. Tack tack! PC Experten is the shit alla så ;)

Smaskade i oss lite mat och efter det så var vi proppmätta! Minst sagt. Körde till Jumbo och inhandlade lite annat, typ pennor och block och sånt. Kommer ut därifrån och då börjar ja må så illa! Kallsvettas och mår inge vidare alls. Kommer iaf hem tillslut och går och lägger mig.

Nu känner ja mig dock mycket bättre som tur är för ikväll ska vi laga mat tillsammans och kanske dricka ett elelr annat glad vin ;)

Som svar till Mikael då...
Jo vi överskred budgeten rätt så mycket :) Hoppsan då. Och Jumbo hette affären ja. Den ser verkligen ut som en leksaksaffär. Så jodå du har så rätt! Haha

Ciao!

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Är egentligen påväg ut så jag skriver bara lite snabbt.

Ska till Heraklion nu och träffa agenten och sätta utflyktprogram och lite annat. Ska också hinna med att handla lite kontorsmaterial för det har vi inte gjort än. Sen ska vi tillbaka hit och så kan vi börja jobba på riktigt :) Nej men schema och service kan bli klart och vi kan få det mesta gjort faktiskt.

Snart kommer Robert ♥

Ciao!

Knossos och Archanes

Kategori: Allmänt

Skulle bara springa ner och slänga sopor när ja hamnade här istället. Kollade mailen och lite sånt. Va inne innan men då va det så segt så man kom igenvart. Bättre nu!

Ikväll kommer Ajla :) Roligt! Middag och skitsnack. Allt trevligt.

Ciao!

Förresten, pappa kan du ringa mig kanske?

Sovmorron

Kategori: Allmänt

Yes idag tog vi oss en välförtjänt sovmorgon. Möttes på kontoret nu :) Det är härligt! Har ätit en stor frukost med kaffe och juice och flingor och allt möjligt annat. Nu är jag fit for fight!

Igår köpte jag blommor till lägenheten. Två pelargonier och en annan blomma som ja inte minns namnet på, stora gröna blad iaf och vita fina blommor som luktar väldigt gott. Sen blev det också ett olivträd. Japp det är sant, vi skall olda olivträd i sommar. Så får vi se hur stor det hinner bli innan vi åker härifrån :) Roligt!
Så nu stor alla blommor vid fönstrena hemma och lapar sol. Tänka de kan få komma ut på balkongen sen...Så igår letade jag råd och tips om hur man tar hand om olivträd på bästa sätt. De verkade inte vara så svårskötta så det skall nog gå bra. Fortsättning följer :)

Idag skall vi till heraklion, eller rättare sagt till Archanes. Skall möta guiderna utanför Knossos-palatset och så åka upp til Archanes. Detta är vår nya Knossostur. Ja den är från förra året men den känns liksom ny :) Ska bli roligt iaf.

Vi har inte så jättemycket att göra här just nu. Imorrn skall vi till agenten för att fixa utflyktsprogram och pengar så innan dess står vi lite och stampar.

Men nu åker vi iaf! Ciao!

Så blev det lite ljusare

Kategori: Allmänt

Ja så blev helt plötsligt allt så mycket roligare och ljusare och lättare :) Märkligt vad ett telefonsamtal kan göra en glad!

Tillbaka från Pelagia nu iaf och så fortsätter vi jobba lite till. Sen blir det löpning och kanske middag ikväll. Vi får se vi får se.
Ska iaf fortsätta med min lista för dagen, inte avverkat så mycket på den idag tyvärr.

Ciao! ♥

Agia Pelagia :)

Kategori: Allmänt

dsc02064 (MMS)

Agia Pelagia :)

Pelagia

Kategori: Allmänt

Idag skall vi åka till Agia Pelagia. Trots att jag jobbat på Kreta tre säsonger så har jag aldrig varit där så det skall bli roligt! Se något nytt. Vi har ju en RS som skall sitta där under sommaren så skall hjälpa henne nu vid uppstart osv.

Igår efter jobbet gav ja mig ut på en liten löptur. Blåste väldigt men jag hade medvind så det gick fint. Väldigt fint ochh springa längs med havet, även om ja inte kunde göra det hela tiden. :)
Får se vad det blir idag...



Filmkväll hade vi iaf igår. 27 dresses blev de :) Den är så söt!
Sov som en gris hela natten och vaknade utvilad idag. Härligt!

Nu bär det av mot Pelagia!
Ciao!

Gyros

Kategori: Allmänt

Mmm det blev det till lunch idag. Gott gott!
Har ändå fått en hel del gjort idag. Lite mått och gott och så. Skickat massa mail som vi säkert får svar på imorgon så det känns skönt. Ska till agenten igen på tisdag så då blir utflykterna klara också. Sen är det väl bara att köra tror ja :)

Nu ska ja pallra mig hemåt! Ciao!

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Lite piggare idag. Dock är vädret alldeles förskräckligt tråkigt idag. Regnat hela natten och det är helt grått! Dessutom har vi nästan inget att göra idag så det är lite segt.

Gick ju hem tidigare igår för vi va trötta :) Kom tillbaka, pratade lite med Robert och sen kom guiderna tillbaka. Gick ut och käkade på kvällen och resten gick ut och tog en drink, inte jag. Helt slut.
Men vi får nog hitta på nått här snart för annars blir det nog jobbigt att sitta här hela dagen, får nog åka nånstans...

Jag fryser lite, min hand ser ut som en isbit. Typ vit och genomskinlig. Mysigt! Ser helt sjukt ut. Och jag är väldigt sugen på kaffe. Åhh va gott det vore med kaffe! Eller te...värme! Mmm.

Förresten. Igår när jag pratade med Robert så pratade vi om El Clasico. Ja alltså jag va lite osäker på vad det var så det blev ju inte så mycket sagt från min sida men dessto mer från Roberts. Sen fick ja då förklarat för mig vad det var. Ahaaa va typ min kommentar. Så läser jag tidningen idag och jag vet precis vad det handlar om, det här El Clasico alltså. Tänk, man lär sig nått nytt varje dag ;)
Och jag tyckte såklart att det va super att Barcelona vann! Nu kan jag sova på nätterna igen.

Nej nu går jag på jakt efter värme! Ciao!

Nu är det nog för idag

Kategori: Allmänt

Jag är trött så nu tänker jag faktisk gå hem. Här blir ändå inget gjort.
Kommer kanske in senare och fixar. Nu blir det mat. Jättehungrig...

Hörs senare då! Ciao!

Trött

Kategori: Allmänt

Kontoret idag. Är jättetrött! Förstår inte varför för jag la mig verkligen inte sent igår. Va ute och hade middag alla i teamet uppe i gamla byn och sen va de hem! Nästan ingen av våra restauranger som vi samarbetar med har öppnat men igår öppnade Sofas så då va vi ju tvugna att gå dit ;) Jättefint ställe och god mat!

Idag sitter vi på kontoret igen. Massa att göra men som sagt, jag är så trött idag!


I övrigt så har jag nu tagit med min choklad jag fick av min kära syster till kontoret. Hemma så anfallar myrorna paketen och sätter jag in det i ett skåp så kryper dem dit. Så nu har jag den med mig vilket också innebär njutning på kontoret :) Haha! Det är smaskens! Men jag ska lägga den i kylen sen kanske...
Oavsett vad så är det ju himelskt gott!

Såhär ser de ut på vårt servicekontor. Man...

Kategori: Allmänt

dsc02063 (MMS)

Såhär ser de ut på vårt servicekontor. Man kan inte va miste på vilken bolag du reser med;)

Jaha

Kategori: Allmänt

Sitter och gör servicen för säsongen. Det går bra, tror jag :) Tycker själv att jag är väldigt smart iaf haha.
Det ska nog gå fint!

Tycker det är tråkigt att Robert fortfarande inte fått jobb. Tycker det är tråkigt att han är hemma och jag saknar honom här!

Så vill jag också tacka för alla fina kommentarer i tidigare inlägg ;)

Hej hej

Kategori: Allmänt

Skickade iväg guiderna på lite upptäcksfärd här i Hersan så nu blev jag och Kathrine ensamma på kontoret. Hoppas på att få mycket gjort idag!

Igår blev de ju mycket körande fram och tillbaka. Först till Heraklion till agenten och hämta en massa biljettblock och printer och allt möjligt. Sen till flygplatsen där vi hämtade 3 av guiderna, hem till Hersonissos, äta och så till flygplatsen igen för att hämta sista guiden. Och så hem sen förstås. Va rätt trött när ja la mig i sängen kan ja säga. Inga problem med att somna ;)

Detta är iaf min bil:


Haha och igår skulle vi hämta vår andra bil. Han sa till mig i telefonen att den skulle vara röd. Ok sa jag det blir fint. Till Kathrines stora glädje så stor det en röd Peugeot på parkeringen när vi kommer körandes. YES! Kommer in och fixar allt och så kör han fram den bil vi ska få, det är en likaden grön som vi har :) Hahah gud va ja skrattade. Hon hatar nämligen den bilen. Jag gillar ju den för att den är grön...
Så nu har vi iaf två stycken ärtgröna bilar!

Ciao!

Svar till teknikern

Kategori: Allmänt

Jag vill bara säga att detta är en fast telefon jag pratar om och jag kan inte bara slänga den i havet. Men nu är den iaf fixad så jag hör bra om teknikern skulle vilja ringa :P

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Idag är dagen då mycket skall hända. Guiderna kommer i eftermiddag bl.a. Det ska bli spännande men framförallt roligt! Kul med folk på destinationen! Snart sätter vi igång :)
Jag skall också hinna jobba lite nu fram till 14 nånting och sen ska vi in till Heraklion och agenten igen. Hämta telefoner och prata lite. Därefter skall vi också hämta en bil och sen till flygplatsen.

Satt ju här på kontoret alldeles för länge igår så är lite smått trött idag. Fast det går kanske över framemot dagen hoppas ja. Nu sitter ja mest och gäspar :O.
Sitter vid Kathrines dator för Nikos är här och fixar med min dator, internetkablar och annat roligt. Ska nog be han fixa min telefon också så att jag faktiskt hör något när man ringer. Det kan ju vara bra.
Allt är klart iaf inför uppstarten så det är skönt! Nu kör vi bara!

Jag saknar Robert ♥ Tråkigt utan honom..

 

Godkväll

Kategori: Allmänt

Sitter här på kontoret fortfarande och jobbar. Väldigt kallt om händerna och jag ska snart gå hem. Börjar få lite ont i halsen så jag skulle nog behöva en varm dusch. Men kryper nog direkt ner udner täcker istället.
Har iaf fått mycket gjort idag! SKÖNT!

Imorrn kommer guiderna :)

Gonatt!

Det börjar arta sig..

Kategori: Allmänt

Japp nu börjar jag att se ljuset i tunneln :) Klar med uppstartsschemat och kontrakten blir också klara. Gud va skönt! Ska bara försöka ringa jeepsafarimannen och så är de klart! Gud så härligt.

Försöker också få tag i Robert men han verkar ju ha tappat telefonen eller nått. Om någon annan får tag i honom kan ni be han ringa mig ASAP då? Tack!

Nej nu börjar jag bli hungrig, kanske ska äta snart.

Molnigt

Kategori: Allmänt

Happ, vaknade idag och det är molnigt ute. Tjoho! Jag som tyckte det var kallt redan innan, perfekt liksom. Jaja pälsade på mig massa kläder och stegade iväg till kontoret 10 m från min lägenhet. Kallare inne än ute...
Ok, jag är lite sur idag. Måste börja få saker och ting gjort nu. Pillar lite där och fixar lite där. Nu får det vara nog! Idag blir det kontraktsskrivande och schemaläggning. Så! Sen kan vi tänka på annat :)

Igår tog vi alltså en tur till Heraklion, hälsade på hos Hellenic och såg massa gamla ansikten. Roligt att alla jobbar kvar. Han som vi egentligne skullet räffa va inte där så vi tog en lunch på Tsalos Plaza och åkte vidare för att se våra hotell. Så nu har ja sett alla hotell på denna sidan och jag kan väl säga att det ser bra ute :) Men sen har vi också Elounda haha. Men gud va det va vackert där borta. Agios Nikolaos och Elounda är ju hur fint som helst! Ett måste om ni hälsar på. Och där borta har vi bara lyxhotell nästan, skitnice! Hehe.

Nej jag ska ringa några samtal nu ochs ätta igång med schemat. Hörs!

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Ännu en ny dag i Hersan. Idag ska vi köra till heraklion och hälsa på agenten. Förhoppningsvis får ja lite mer koll på saker och ting. Tänk va skönt det vore om det var den 21/4 idag och vi har vår första arrival imorrn så allt hade vart klart och alla var igång. Men nej nej...
Ok jag kanske är lite bitter men det hade faktiskt vart skönt :)

Heraklion blir det idag iaf och sen kontoret. Folket på HK hemma börjar ju jobba idag efter påskhelgen så det blir väl mail och annat roligt. Sen ska vi planera uppstartsschema. Det är spännande. Vad ska dem få se av vår vackra ö? Mycket lokalkännedom blri det..och så lite utflykter, fast inte så många nu i början. Vi börjar ju väldigt lugnt så det hinner vi nog med senare också, när vi har gäster här.
Vi får se helt enkelt. Hoppas agenten kan säga lite vad de tycker så man kan få lite hjälp :) Haha!

Vi hörs senare! Ciao!

Kallt

Kategori: Allmänt

Nu börjar kontoret bli lite för kallt så nu går vi snart hem! Jag skall tända ljus, ta en VARM dusch och krypa ner under täcket :)

1998

Kategori: Allmänt

Fortsätter fixa på kontoret, det tar tid alltså. Men nu börjar det iaf likna ett servicekontor och det är härligt! Fina bilder och Apollo överallt :)

Hittade manualer från 1998 så som ni säkert förstår så är det MYCKET att slänga. Gamla guidepärmar och annan skit. Vi slänger väldigt mycket och sparar bara det som är från förra året eller sånt som är nödvändigt. Och shit det blir mycket plats allt. Tomma hyllor och skåp.

Jag och Kathrine hela dagen :)

Ajla kommer inte idag så jag får klara mig på egen hand. Tar nog en tur runt Hersan igen för att kolla in läget. Det är ju skönt att veta var man bor någonstans. Haha!
Sen måste jag nog jobba lite också. Läsa och få lite styr på allt. Sen kanske ja hinner läsa ut min bok också, den är så bra just nu!
Jaja vi får se...

Ciao!

Hersan

Kategori: Allmänt

Back in Hersan :) Va ju ute och gick lite igår kväll. Det är så fint här!!! Tror jag verkligen kommer trivas. Allt är centralt och till min stora glädje så bor vi supernära stranden. För ja, mamma och pappa, det fanns visst en strand ;) Inte så lång men det är en fin strand. Kommer bli super tror ja!

Pratade med Robert igår som släppte en trevlig nyhet. Och trevliga nyheter är bra nyheter. Blev så glad ♥

Har iaf haft en bra påsk med massa bilkörning. Men det va det värt! Fick ju träffa Ida och Lee :) Jättekul att prata gamla minnen och nytt som hänt också. För det händer verkligen mycket på några månader...
Fick också tillbaka mitt täcke och min fina micro. Båda två komemr användas flitigt kan jag lova. Dagarna är varme men nätterna är svinkalla så det är skönt med nått varmt.

Idag skall vi fortsätta här på kontoret, städa, fixa och greja. Hoppas på att bli rättså färdiga idag och så bara lite av det sista imorgon. För imorgon måste ja också åka till Heraklion och träffs agenten och sånt roligt. Spännande!

Men idag kommer Ajla, eller?

Ciao!

Är ute och går en sväng. Detta är strandpr...

Kategori: Allmänt

dsc02060 (MMS)

Är ute och går en sväng. Detta är strandpromenaden i Hersan! Fint va? ;)

Chania

Kategori: Allmänt

Sitter här på kontoret i Chania och känner mig som hemma :) Konstigt att vara tillbaka men lite skönt också. Mötte Lee igår på flygplatsen så allt känns som vanligt. Snart blir det påsklunch på Marias och sen kör ja hem till Hersan igen. Skönt fast lite konstigt...

Det känns faktiskt bra att vara ute igen även om ja helst ville stanna hemma för en vecka sen :) Kul att träffa alla vänner igen och alla tycker det är roligt att man är tillbaka. Det är ju roligt ;)

Och det är verkligen vår här. Allt blommar och allt är så grönt fortfarande. Bästa tiden här på ön är ju nu.

Tillbaka till hersan ikväll alltså och imorrn fortsätter vi med fix på kontoret och få ordning på det sista. Det blir så fint!! Men först lunch på Marias alltså :)

Ciao!

Städa städa städa

Kategori: Allmänt

Vi städar och städar här på kontoret. Men det går framåt! Riktigt fint börjar det bli :)

Snart åker jag till Chania och Ida!

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Sitter här själv på kontoret, väntar på Kathrine och så skall vi sätta igång och möblera om lite här. Ska nämligen får ett lite mindre kontor så vi skall flytta in de sakerna som står i ett rum till det andra.

Jag sitter och mailar lite med mina guider :) Roligt!

Igrå drog jag alltså en liten sväng till Rethymnon för att hälsa på Ajla. Så roligt att se henne igen och jättekul att se Rethymnon igen. Åt på Dome och maten smakade utmärkt som vanligt!

När man väl är här igen så känns det faktiskt som att man aldrig rest härifrån...märkligt!

Nu kom Kathrine så nu ska vi börja möblera. Ciao!

Hersan

Kategori: Allmänt

Jag är på plats! Jag är här! Jag njuter!
Lång resa igår, va helt slut när ja äntligen kom fram så det va bara att skutta i säng. När ja vaknade imorse så var det enda man hörde moppar och skrikande barn :) Haha! Underbart!
Har fått packat upp iaf och det är faktiskt fint i lägenheten nu. Den va superfin från början också men nu är det ännu bättre ;)
Handlat har ja också hunnit idag och skaffat mig en bil. Som förövrigt är grön, till min stora glädje såklart.

Har inte hunnit ta några bilder än men det kommer, det lovar ja! Ville bara skriva lite så ni vet att ja lever och så :)
Nu blir det Rethymnon och Ajla.

Ciao!