HelenaKatarina

Söndag

Kategori: Allmänt

Idag hade vi vår första ankomst för vintern :) Tjoho team Phuket nu kör vi bara!

Det här gjorde jag på min lunch idag...

Ser sjukt äckligt ut kanske och det va rätt obehagligt. Men man måste ju testa :) Haha!

Gonatt!

Underbara lördag

Kategori: Allmänt

Lördagen började med ett besök på Starbucks för en kaffe med Mia. Därefter till kontoret för att göra klart pärmarna och sen massa annat kontorsgöra. Allt är nu klart inför ankomst imorrn! Härligt!

Är hemma nu för att vila lite innan ikväll. Ska på middag med vårt dyk-samarbetspartner nämligen och de kan säkert bli sent, så bäst att vara utvilad :)

Nu: Bilder från Fantasea...



Fredde leker dum turist ;)


Liten sak det där...


Hahaha det fanns ett fullt stånd med fina nederdockor. Ja höll på att dö av skratt! Därför fick en hänga med hem så nu hänger den på min spedel :)


Erkänn helt fantastisktsöt! Hahaha.

Jag har laddat upp massa bilderpå pixbox. Kolla där :)

Fredag - Kontor och Fantasea

Kategori: Allmänt

Ok snacka om helt slut! Ja är så trött att ja knappt kan hålla ögonen öppna. Hjälp!
Haft en hel massa info idag med guiderna och sen fixat på kontoret. Lunch med Tobbe och sen hem göra sig iordning och åka till Fantasea.
Bra show! Coolt ställe och roliga djur :) Helt klart värt de!

Gonatt!

Fredag

Kategori: Allmänt

Somnade sent igår och vaknade tidigt idag. Men är faktiskt inte så himla trött. Och allt könns mycket bättre idag :) Det kanske är för att det är fredag? Haha.

Idag ska vi ha en massa info för guiderna och de har säkert en hel massa frågor om allt och inget. Sen blir det Fantasea ikväll, en kvällsshow vi skall sälja. Är den bra? Nån som vet? det blir säkert skoj iaf.



Snart är uppstarten slut och vi börjar jobba på riktigt. Det värsta med uppstart är ju att det är så mycket som skall hinnas med, utflykter, hotell, samarbetspartners och middagar. Inte en ledig stund helt enkelt så man är rätt slutkörd just nu. Skönt att komma igång och få gäster. Inte så många första veckan men iaf, vi är igång snart :)

Nu kommer guiderna in om 30 min och ja ska väl hinna fixa lite innan dess. Inte så mycket för jag förberedde allt igår men här finns alltid grejer att pyssla med.

Hörs!

Förresten...

Kategori: Allmänt

Har ju glömt visa min fantastiska utsikt från mitt rum :)





Fint va?

Torsdag, kontor och skräddare

Kategori: Allmänt

Hela dagen på kontoret. Fixat klart det mesta nu så det är inte så värst mycket kvar. Skönt! Imorrn blir de info hela dagen med guiderna och sen FantaSea på kvällen. Nån show vi skall sälja tydligen.

Idag är en sån dag då jag saknar det mesta och de festa. Alltså en ganska jobbig dag. Men nu är den slut så nu ska ja sova! Natti!

Onsdag

Kategori: Allmänt

Sitter här i min stora stora säng och jobbar. Har vart på snorklingsutflykt hela dagen så kände att ja behövde få lite gjort. Och det har gått bra. Det känns bra iaf och det är det som räknas :) Imorrn blir det kontor hela dagen och bli klar med det mesta. Ska bli så himla skönt att va klar någon dag innan ankomst. Puha!
Synd att guiderna har så kort uppstart, det är så mycket mer man skulle vilja hinna med. Men så är det nu iaf så vi får väl bara leva med det ch längta efter de sista två som komemr om två veckor.

Annars är allt prima! Thailand är fantastiskt och dagarna bara går och går utan att man hinner längta allt för mycket. Men jag saknar er ♥ Önskar att alla kunde komma och hälsa på!

Men nu ska ja verkligen sova, har redan borstat tänderna och är klar för att krypa ner under täcket så ja är pigg och glad imorrn.

Vi säger så! Gonatt!


Saknar!

Förresten, har försökt ladda upp bilderpå pixbox men det fungerar inte. Jag försöker igen imorrn!

James Bond Island

Kategori: Allmänt

Gott folk! Här kommer bilder från utflykten igår...


Tappning av latex / gummi.


Grabbarna diskuterar något med vår lokalguide Nung.


Träffade på massa apor...


Dem kom sjukt nära, klättrade tillomed på oss.


Detta fanns inne i templet.


Vi kom till den flytande staden. Ascoolt!


Häftigt va det. Men det luktade väldigt illa..


Teamet som det ser ut just nu vid James Bond Island. :)

Och det va dem bilderna. Jag lägger upp fler på pixbox.se. Så kolla där. HelenaRydberg heter ja.

Nu är de läggdax. Natti!

Redan tisdag

Kategori: Allmänt

Vart tog måndag vägen kan man undra. Jo jag va på utflykt. James Bond Island. Man besökte först en gummifabrik sen massa apor i ett tempel och sen åkte man båt till den flytande staden. Därefter så kom vi till james Bond Island. Som egentligen inte va så mycket att se enligt mig.. Men det va en väldigt bra utflykt!
Ska lägga upp bilder sen så ni får se :)

Igår va det också bestämt utgång med hela teamet för att inviga Bangla. Alla va sjukt taggade och det blev många roliga diskusioner om sovshorts och gamla kollegor. Väldigt roligt! Väl ute så va det väl sådär. MÅNGA ladyboys och väldigt få andra människor. Men men, lyckad kväll iaf!

Idag är vi lite sega, möttes vid 12 för en lätt lunch på Hard Rock Café. Mumma! Körde också bil för första gången här. Gick väl ok. Lite nervöst med vänstertrafik och 1000 scootrar. Men vi kom fram levande och bilen var fin :)

Nu måste ja jobba, bilder kommer ikväll.

Söndag

Kategori: Allmänt

Härliga söndag! Vaknade vid 8 och steg nog inte upp förrän halv 9. Jätteljust i hela rummet och iskallt av AC:n. OCh när man väl komemr ut är de typ 30 grader. Jag trivs helt enkelt! Thailand är nice :)

Idag har vi vart på sjukthuset och gjort hälsokontroll. Kul kanske vissa hade tyckt men inte ja. De kollade synen, vikten, längden och tog en massa kort. Sen skulle också ett blodprov göras eftersom du inte får ha Syfilis om du skall få arbetstillstånd i det här landet. Mycket märkligt kan man tycka men så är det. Man kan ju också tycka att det finns betydligt farligare och vanligare smittsamma sjukdomar som de kan testa men icke. Bara du inte har syfilis så är det lugnt.
Skönt då för mig som inte hade det! Har också läst på lite nu ikväll om vad detta är för sjukdom då denna sjukdom aldrig kommit i min väg tidigare. Den verkar ju rätt allvarlig om man säger så. Feber, svullnader och sår. Känns väl sådär kanske.

Jaja vi va iaf friska och krya allihop så vi fick våra papper och åkte hem. Tack Bangkok Hospital för den fina gästfriheten och de superfräscha lokalerna!

Imorrn ska vi till James Bond Island. Det ser ut såhär:

Bilden är från jamesbondisland.com.

Känner ni igen den? Mmm den är väl rätt känd kanske. Ja tycker ändå det ska bli skoj :)
Jag trivs!

Parkering i Thailand

Kategori: Allmänt

Haha detta fann jag mycket roligt idag när vi parkerade. Smidigt liksom. Bara att rulla iväg med bilen som står i vägen och så kan man själv backa ut. Hahaha!


Så enkelt är det att dubbelparkera :)

Lördag

Kategori: Allmänt

Ok dax att sova. Fortfarande hur trött som helst. Jetlagen har liksom hunnit ifatt en nu så hela dagen har varit som i en dimma. Supersegt!
Fick iaf mycket gjort på förmiddagen och sen på lunchen gick vi till nått litet thaihak utefter huvudvägen. Spännande :) Om det va gott? Jodå det va ok. Om det va starkt? Ehh ja. Helst hade jag nog bara suttit och flåsat eftersom det blev jobbigt att prata då det gjorde ont i munnen. Hällde i oss vatten men det hjälpte väl sådär. Sjukt starkt!

Såhär såg det ut iaf. Ser ju inte så starkt ut kanske men det brände verkligen i munnen.

Annars idag har vi handlat och tagit kort till vårt arbetstillstånd. Man var tvungen att se allvarlig ut och ha formella kläder. Mycket roande :) Vi blev väldigt snygga. Och i väntan på bilderna så blev det en bananasplit. MUMS!

Thailand är nice!
Natti!

Fredag

Kategori: Allmänt

Har inte alls koll på vad det är för dag, gått hela dagen och trott de va torsdag. Knäppt!

Idag har ja iaf fått ganska mycket gjort, uppstartsschema, service och lite annat. Också en hel del planläggning och sånt som måste göras i början av en säsong. Men det känns bra! Roligt :)

Va å käkade nu ikväll på Horn Grill. Nice ställe och god mat! Nu ska ja snart sova. Helt slut! Har inte tatt några bilder än heller så det bjuder ja inte på idag. Kanske imorrn... ;)

Godnatt ♥

Thailandet

Kategori: Allmänt

Thailand är vackert och väldigt grönt :) Underbart såklart för mig som älskar grönt. Dock väldigt varmt och fuktigt. Känner mig sådär fräsch efter flygtur i flera timmar och bärande på väskor uppför trappor. Mumma! Duscha? Ja tack :)

Men Thailand kommer bli kanon! Det känner ja!

Hejdå!

Kategori: Allmänt

Nu återstår bara att säga hejdå. Till familjen, mormor och Henry, alla vänner och sist men inte minst Sverige. Nu blir det Thailand för hela slanten (och vintern).

Ska bara göra mig iordning nu och sen bär det av mot Landvetter. Väskan väger så lite som 24 kg och jag är såååå redo! Nästa gång jag uppdaterar är ja i en helt annan världsdel i ett helt annat land. Spännande!

Men det känns faktiskt helt ok att åka med moln utanför fönstret och bara några plusgrader ;)

Hej Thailand! Hejdå Sverige!
Puss

Måndag

Kategori: Allmänt

Ny vecka, nya tag!
Det har vart en ganska så hård helg men som sagt, det är en ny vecka nu vilket innebär packning och Thailand. Det känns bra.

Vart hos Sandra i Torpa idag och kikat på huset och fikat. Väldigt fint hus :) Och nu ikväll har vi vart och lyssnat på Emma Igelströms föreläsning och självkänsla på Kaskad. Mycket intressant och bra!


Bild från google.

Sitter och laddar över alla filmer från datorn till min hårddisk. Är egentligen väldigt trött men eftersom det bara är 10 min kvar så måste ja vänta. Känns ju lite önödigt att göra om det imorgon.
All packning ligger dessutom på sängen. Skall bara ner i väskan, skönt! Det är mogondagens bekymmer ;) Ska dessutom till röonläkaren på morgonkvisten och sen också hämta min väska hos skomakaren. Puha! Känner att de blir en lång dag...

Spöregn ute, mysigt om man hade vart två ♥


Avslutar med en bild på sötkatten. Prinsessan Stella :)

Gonatt

Vissa dagar är bara skit

Kategori: Allmänt

Idag är en sån dag. Förmiddagen var ok. Eftermiddagen och kvällen var hemskt.

Detta inlägget är till världens bästa, finaste och underbaraste katt, Stella. Gosigaste i världen!


Finaste prinsessan! Finns ingen sötare.

TV

Kategori: Allmänt

Igår va jag ju som sagt hemma i Göteborg hos Mia och Mikael. Vi kollade på TV en del och såg ju då Family Guy och Greys Anatomy. Vad jag helt missade var att vi också såg på Kungarna av Tylösand. Men alltså rent ut sagt, vad är det för jävla skitprogram? Vad går programmet ut på? Vinner man nått? Är det skoj när man sett det från början kanske? Jag har ju bara sett ett program menar ja.



Är det fest det går ut? För det tyckte jag inte att de gjorde så bra. 
Vad är det för muppar som ställer upp det på där? Usch!

Tack! 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Har ju hela tiden trott att denna dagen skulle bli stressig och inte planerat in något eftersom ja skulle åkt till Thailand imorrn. Nu blev de ju inte riktigt så vilket har resulterat i att ja inte har något att göra på hela dagen. Så ja tänkte gosa lite med Stella och sen faktiskt börja packa. Så kanske man kan va ute i god tid för en gångs skull, ja menar har ju inget annat att göra som sagt...

Igår va ja alltså ute och gick. fina höstfärger ute och skön luft. Hösten är härlig i Sverige.






Åkte ju till Göteborg på eftermiddagen och mötte upp Mia för en runda på stan och shopping. En vinterjacvka blev de, inte till mig då :)
Sen körde vi hem, åt ost och drack vin och såg på Family Guy och Greys Anatomy.
Körde hem nu på morgonen och är nu i Kinna igen. Myst lite med Stella och fixat min dator som fick ett spel igår och vägrade fungera.

Hej!

Onsdag

Kategori: Allmänt

Onsdag idag och ja har precis vart och tagit vaccin. Gör lite ont i armen men inget värre än så. Jag är redo för Thailand helt enkelt :)
Åker inte förrän den 20 oktober eftersom det va lite problem med mitt pass och så men några dagar till hemma är ju aldrig fel. Iaf inte när man kan träffa Bella, Sandra coh va i Göteborg med syster och Mikael. Det blir bra!

Igår tog jag en sväng till mitt andra hem. Inte nu längre men det har varit. Kaskads badhus. Det mesta var dock sig likt men nya skåp, duschar och nycklar var på plats. Haha! Nu blev det ju inte nått riktigt träningspass men det va roligt att vara där och snacka lite skit med Karin.

Tänkte ja skulle ut och gå nu i det vackra höstvädret. Återkommer senare!

Glad måndag!

Kategori: Allmänt

Jaha min vanliga otur så fattas det saker i min resväska. Upptäckte det när ja packa upp imorse. Skitskoj! Inte så mycket men iaf. En Parfym och min plattång. Ja misstänker nån kvinnlig arab. Varför? Bli av med Hurghada-doften och sitt krulliga hår kanske?
Fördommar? Jag? Nej!

Tråkigt ändå!

Idag har ja iaf mest vart hemma. Lunchat med pappa, fikat med mormor och nu ikväll har ja träffatMalin och Karin. Roligt att äntligen ses och snacka skit. :)


Gammal bild på oss när vi var på Allsång på Skansen för många år sen :) Unga och oskyldiga haha.

Imorrn ska ja ut och gå en runda med Karin och sen blir de lunch hos mormor. Torsk och potatis och chokladpudding till efterrätt. För ovanlighetens skull :)
Och så skall ja umgås med världens finaste katt också, Stella. Myyyys!



Nu blir det räkor!
Hej!

Äntligen va!

Kategori: Allmänt

Mmm hemma igen efter helgen i Stockholm. Det har minst sagt varit några intensiva dagar den sista veckan. Sista dagarna i Hurghada spenderade jag på båten med Robert och i nya Hurghada där vi åt Cinnabon, igen, och käkade på Hard Rock. Fantastisk vecka ♥
Tråkigt att åka men så är det med det, tiden går fort när man har roligt.
Ankom till Arlanda på fredagkvällen och var då utan bagage, det va kvar i Hurghada. Tack för den Primera! Jaja vidare mot hotellet med mamma och pappa och åt en god middag där med hela gänget. Somnade dock som en stock sen i sängen.
Lördagen började med hotellfrukost där det gällde att vara snabb i nyporna annars blev man utan. Eftersom jag är så uträknande så lyckades jag få tag i allt ja ville ha med en gång till skillnad från vissa andra i sällskapet. Haha.
Därefter blev det Nordiska museet där vi blev kvar i flera timmar.

Härlig höst i Stockholm och många fina färger!

På kvällen var det bokat bord på Gunnels i Gamla Stan. Började med lite mousserande vin innan vi fick beställa. För mig blev det råraka med löjrom, regnbågsforell med rödbetssmör och till efterrätt en blåbärsparfait med hjortronsylt. Om det va gott? Ja det kan man säga! Ja är typ fortfarande mätt.
Men en fråga som återstår, vem är denna Gunnel? Ja hade gärna träffat henne...

Eftersom middagen rullade vi ut från restaurangen och vidare mot Järnet. Tydligen ett ställe pappa slagit ihjäl många timmar på med en öl eller liknande i handen. Stället va fullt dessvärre så det blev en drink i hotellbaren. Inte helt fel de heller :)
Sov som en klubbad säl hela natten sen.

Och idag då? Jo det blev frulle igen, vassa armbågar mellan kaffe, bröd och filmjölk. Smakade smaskens! Idag va också dagen då min väska anlände! Gissa om ja blev lycklig, kärt återseende!
Blev även idag en vända till Gamla stan för lite fika och shopping. Hittade glas och muggar och lite annat smått och gott. Mycket nöjd!



Men nu tänkte ja nog sova, är egentligen ganska trött men blev sittande här och plockar samtidigt med all packning. Helgen har iaf vart kanon och så även veckan hos Robert. Allt går bara alldeles för fort och på fredag åker ja till Thailand. Vad gör ja om en vecka? Ja vem vet de. Det är både spännande och nervöst.

Jaja godnatt på er! Imorrn kommer förhoppningsvis lite mer uppdatering :)

Tisdag

Kategori: Allmänt

Robert jobbar idag så ja får vackert roa mig själv. Och det gör ja på bästa vis med Ajla :) Kilade ner till kontoret vid 13-tiden. Inväntade alla guider och stack sen till Sardina för lunch. Deras fisksoppa är bara så sjukt god! MUMMA! Så himla kul att träffa Ajla också.
Påvägen tillbaka till kontoret försökte en kille på en åsnevagn att ragga upp oss. Kändes väl sådär. Ingen av oss nappade... Märkligt kan man tycka men åsnor har aldrig riktigt varit vår grej.

Vissa saker i det här landet har ja verkligen vant mig viid. Typ att det är mycket sand, att alla skriker och tutar. Men vissa saker hade jag glömt innan ja kom hit igen. Har ni nån aning om hur mycket alla araber stirrar? Herre gud! Ja hade helt glömt bort de. Eller alla diskusioner man måste ha om priser hit och dit.

Veckan har inte alls gått så fort som ja va rädd för utan det känns som ja vart här länge och det är inte ens slut än. Imorrn ska ja me Robert ut på båten och på torsdag hoppas ja han är ledig så vi kan hitta på nått.



Har för övrigt hunnit titta på Sommaren med Göran en andra gång och tycker fortfarande att den är sjukt rolig. Roligaste filmen som gjorts på väldigt länge! Iaf i Sverige.

Hejs ♥

GRATTIS MAMMA!

Kategori: Allmänt

Idag är ingen vanlig dag för det är mammas födelsedag! HURRA HURRA HURA!!!

Måndag i Egypten

Kategori: Allmänt

Jaha ni, Robert sover och ja surfar. Är inte alls trött så får väl bara vänta tills han vaknar då.

Har ju vart lite dålig uppdatering det sista och då undrar ni ju säkert vad vi har gjort istället. Jo det har hunnits med en hel del.
Åkte ju till Karin i torsdags och spenderade en dag i Västerås. Så sov jag på Jumbo Stay den natten. Supernice hostel! Helt klart värt pengarna och ja som hade bokat sovsal fick eget rum :) Kalasbra!
flyget gick dagen därpå vid 7 tiden så det blev kanske inte så mycket sömn men det gick fint ändå. Sov på planet. Landade i tid i Hurghada och när ja väl fick väskan så var det bara att spattsera ut tillRobert. Trodde jag ja...Då kommer en man och vill se mitt pass, för typ 5:te gången och frågar ut mig om vad som finns i väskan och jada jada jada. Lite nervöst om man säger så. Det gick bra tillslut och han släppte iväg mig.

Så nu de sista dagarna här nere har vi ätit Cinnabon, vart på Dream Beach och bara slappat. Hur skönt som helst!
Men imorrn ska Robert jobba så då hoppas ja Ajla är ledig :)


Bild från förra året.

Nej nu ska ja försöka väcka sömntutan och äta frulle!