HelenaKatarina

Flytt

Kategori: Allmänt

Ja ni får ursäkta men det är tydligen så att packning tar lite tid. Därför bloggas det inte så mycket. Ledsen för det! Jag flyttar imorgon och det kommer nog ta ungefär hela helgen. Men sen, då är jag back on track :) Från storstan ;) Haha

Yes skrev på kontraktet igår för nya jobbet. Om det känns bra? Det känns awesome!
Och bara två nätter kvar på Landvetter nu. Ska bli skönt att va ledig 2 veckor...

Hej så länge!

Bröllop

Kategori: Allmänt

Alltså helt seriöst, The Killers låt Spaceman är så himla bra. Visst är den? :)

Japp, här händer inte så mycket, jobbar mest hela tiden och gör ja inte det så sover ja. Vaknade väldigt sent idag så det blev varken inhandling av dammsugare eller packning. Å andra sidan så hade ja gärna hoppat över det där med packning iaf men...jaja. Det kan ju tydligen göras det också.
Istället åkte jag till Erik och Emma och planerade för min kära systers och Mikaels bröllop. Ni kan läsa om dem här: http://www.mariaochmikael.se/
I vilket fall som helst, det gick fint med planeringen, vi har koll på det och det känns ju väldigt skönt! Kanske framförallt för brudparet. Men också för mig. Känns som det är så mycket att tänka på hela våren, flytt, resor och bröllop. Det tar tid. Jag klagar inte, jag trivs :)

Jag fick förresten ner alla mina skor i en plastkasse. Betyder det att jag har för lite skor eller att påsen va väldigt stor? Jag tror på det första. Shoppa skor står på agendan efter flytten. Yes alltså!

Buss

Kategori: Allmänt

Har åkt en helt del buss det senaste. Ganska trevligt tycker jag. Så länge det inte är för kallt eller för varmt, vilket det allt som ofta är. Men de turer det inte är det så är det ju ganska trevligt.
I vilket fall som helst. Det är roligt att studera människor som går på och av. Hur människor reagerar och så.
Roligaste är hur folk ine vill möta ens block när man kommer ombord för de är rädda att man skall sätta sig på sätet bredvid dem. Kul :)

Jag hoppar ofta på bussen på centralen för jag gillar att få en bra plats. En bra plats är en plats där man har fri sikt ut genom förnster, ingen skarv i vägen alltså, inga konstiga saker på golvet så som upphöjningar eller liknanade och så sist men inte minst, jag får sitta själv. Pch varför är det så viktigt då? Jo mest för att jag inte gillar att ha min väska i knät men också för att ja tycker det är skönt. Jag kan lyssna på musik i lugn och ro, somnar jag så är risken inte så stor att ja vaknar med mitt huvud mot en okänd människas axel där jag dregglat och sen blir det också sjukt varmt när man sitter två på de där smala sätena. Är det då dagtid och solen skiner så börjar man lätt må lite illa och då blir bussturen allt annat än trevlig...

Nu till saken, jag skrattar åt andra som undviker min blick när jag går ombord. Men vet ni? Jag gör exakt likadant! Om inte värre, för jag kan blicka ut genom fönstret med hörlurar i öronen och helt och hållet ignorera människor som går förbi.

But why!?

Kategori: Allmänt

Va ute och sprang idag när ja kommit hem från kursen. Yes alltså kan man tänka då. Men nä du, det va sån jävla motvind så ibland kändes det som ja stod still. Skitkul också att ja möter en annan manlig löpare i en uppförsbacke, ja alltså uppför för mig och nedför för honom. Han pilar iväg som om han vägde ett gram och ja stånkade upp för backen som om ja va gravid i 8 månaden. Roligt haha.
Fortsätter framåt, backe på backe på backe... Kommer till sista nedförsbacken, lång och skön! Mumma för benen. Och vem möter ja där? Jo samma manliga löpare, han påväg upp denna gång och ja påväg ner. Skrattar igenkännande och springer vidare åt varsitt håll.

Nu till det roliga i det hela, han såg lika pigg ut när han sprang nedför som när han sprang uppför. Jag däremot va rätt mycket piggare i nedförsbacken. Va faan!

Ja måste nog springa lite mer...

Planering

Kategori: Allmänt

Nu är de planering på högsta nivå här. Herre gud va det krävs pusslande för att få ihop allt! Men det går nog tillslut :) Det blir iaf Luleå 15-17 april! Yes alltså!
Och sen blir det Danmark veckan därpå, vet inte än vilka dagar. Men som nån jag känner ganska väl skulle ha sagt, det löser väl sig :)

Så jag hoppas på en rolig och hektisk vår! Wiiie!

Måndag

Kategori: Allmänt

Ja tiden går och inläggen uteblir. Men här kommer ett!
Helgen va väldigt bra. Köpenhamn va väldigt bra och hela söndagen va också väldigt bra. Bra helg helt enkelt. Fick inhandlat en topp och ett armband i Köpenhamn. Nöjd! Dessutom avnjöts en röd pölse och massa annat gott :) Ja hade nog passat bättre som dansk, korvar, wienerbröd och massa andra goda bakverk. Men herre gud va ja hade blivit tjock!

Happ ny vecka nu då. Måndagen började bra. Kurs hela dagen och sen träning nu ikväll. Gick ganska trögt men det blev 3,7 iaf. Kan ju skylla på att ja inte sprungit på en vecka och att det va väldigt många backar...
Styrka på det och sen blir man trött. Känner mig överkörd just nu och funderar på att gå och lägga mig. Längesen ja va så trött vid denna tiden. Det är härligt :)

Kurs imorgon också och resten av veckan med för den delen. Får se hur mycket Kinna det blir och Göteborg. Massa att göra nu innan flytten och så. Vi får se!

Nej nu ringer telefonen...

Fredag

Kategori: Allmänt

Har såont i mina ögon. Hade gärna bara lundat nu och inte öppnat ögonen förrän imorgon. Men icke! Det skall drickas cider och vin och man skall vara social. Puha! Ännu en hård dag i Helena Rydbergs liv...

Nej nu är det kanske inte alls så illa som det låter. Mina ögon är väldigt torra bara så de ärlite röda. Därför svider det lite. Sovit lite dåligt de sista två dagarna och helt klart alldeles för lite. Torr hotelluft gör inte saken bättre.
Jaja så är det med det.

Är i stugan i Varberg förresten. Åkte tåget ner med mamma, gick mycket långsamt då det var signalfel någonstans på vägen. Då får man ju roa sig bäst man vill, exempelvis med farmen på min telefon eller lokaspelet :) Och ja, tiden gick fort. Vi hade ju så roligt!

Vidare till Kvantum tillsammans med resten av familjen, sura miner eftersom vissa var hungriga och irriterade...
Skön känsla närvi väl kom därifrån. Nu: mot stugan. Denna härliga stuga.
Tacos har avnjutits och cider och vin som sagt. Kan också bli öl för vissa innan kvällen är slut.

Och då undrar ni ju vad vi gör här och varför man väljer att åka hit på denna delen av året. Är det inte en sommarstuga? Jo det är just vad det är, det är kallt och mörkt och fuktigt. Men jag gillar det iaf :) Det är mysigt! Och största anledningen till att vi är hör just idag och denna helgen är att vi skall åka till Köpenhamn imorgon. Shopping står på prgrammet, iaf för mig. Fantastiska Köpenhamn!

Men skål på er och ha en underbar kväll!

Gucci och Rethymnon

Kategori: Allmänt

Jag tycker reklamen för Gucci Guilty är hur het som helst. Har ni sett den? Ni kan inte tycka nått annat. HUR HET SOM HELST!!!

Har vart sjuk sen i söndagsnatt. Inte kul alls. Men så är det ibland.
Så igår gick dagen åt till att vara hemma för att sen på kvällen åka och köpa en soffa och ett bord på MIS möbler. Så himla fina! Väldigt nöjd blev ja.
Och idag är de bestick som står på listan. Skene Järn here I come!
Ikea blir det imorgon :)

Annars då? Jo tack det händer inte så mycket annat.
Kollar på gamla bilder från sommaren 2008 i Rethymnon. Det va en härlig sommar, en av de bästa faktiskt. Och nu till sommaren ses vi igen Sidsel :) Det blir farligt!




Puss!

Packa upp, packa ner...

Kategori: Allmänt

Har precis packat upp alla mina grejer ja haft i Göteborg. Och nu är de snart dax att packa ner alla grejer igen för att flytta. Det här med att packa...suck!

Happ, vaknade tidigt idag så det blev promenad och styrka idag också. Så har ja kollat massa möbler och fixat lite. Saker och ting börjar komma på sin plats :) I tanken iaf.
Jag flyttar på lördag! Hehe.

Ska snart äta och sen jobba. Först Solsidan dock.
Sitter och drömmer mig tillbaka lite bara...


Så söt så man dör!


Gott gott!





:)



När åker vi igen? :)

Japan

Kategori: Allmänt

Det har tydligen varit en tsunami i Japan. Många döda och flera skadade och också två kärnkraftverk som har problem med kylningen. Det verkar ju ganska allvarligt tycker ja...
Imorse låg det här som förstanyhet på aftonbladet men nu däremot så har dem flyttat ner det för det är ju lördag och Melodifestivalen. Är det viktigare? Är det en större nyhet?
Jag vet inte det ja. Lite uuppochned kanske.
Står också att hela byar har utplånats och att många människor är utan hem, men herre gud! Det är ju Melodifestival.

Fredag

Kategori: Allmänt

Ja det kanske inte va så smart att somna vid 21 igår men shit va ja är pigg idag! Kilade ut på en liten promenad vid halv 9 och sen lite träning hemma så nu är ja fit for fight. Känns bra!

Som nog alla vet så ska jag flytta. 1 april skulle det bli men nu ska han som bor där flytta tidigare så jag flyttar in redan nästa helg. Gud va skönt det ska bli att ha alla sina saker på ett och samma ställe, slippa åka fram och tillbaka och framförallt, ha en lägenhet som bara är min :)

Så idag har ja packat mina grejer ja haft här i Göteborg och i eftermiddag tar ja med mig det hem till Kinna. Man måste ju börja nånstans. Packa känns annars sådär och det är absolut inte min favoritsysselsättning efter att ha jobbat utomlands då man packade ner sitt liv efter varje säsong...
Nu blir det kanske inte lika dramatiskt avsked men iaf. Packa är väl sådär va...

Nu ska ja snart åka till stan för en lunch med Sandra! Får se om de blir Haga eller Brogyllen. Och kanske blir det en sån här:

Historien om min TV...

Kategori: Allmänt

Ok, här kommer den. Historien om min tjock-tv. Ja vi kallar den så, tjock-tv. För herre gud va den är tjock! Aldrig sett en så stor och tjock tv.
Det hela började förra veckan när ja satt och surfade runt på blocket efter en billig tv. Så dyker den upp, tjock-tv:n för 400 spänn. Man tackar! Mailar till personen ifråga och han ringer upp dagen efter. Jag kan hämta tv:n, den är min. Tack tack!
Åker till Kinna över helgen och sen på söndagen när vi åker till Göteborg igen så tar vi vägen förbi Torsland, ja det är där tv:n bodde innan den blev min.
Väl där blir det lite letande efter lägenhet nymmer 26 och när vi får syn på världens störta katt (jag vet ju inte om det var världens största men vi kan låtsas det).
Hittar rätt tillslut och knackar på, gravid späd kvinna öppnar och vi får kliva in för att se detta vidunder.
Och det är väl egentligen här det hela börjar. Vi lyfter den ut till bilen, försöker med bagaget, inte en chans att den går i där. Baksätet, ja kanske. LIte fix och trix från Mikaels sida kanske hjälper? Nej dessvärre inte. Den fastnar i dörröppningen och det va också tal om någon list som for lite illa. Pappa du kanske ska kolla på det?

Så det hela slutar med att vi får lämna tv:n där och åka hem utan den.
Dagen efter lånar jag Johan och hans bil som är en combi och det blev lite lättare :)

Just de ja, alla har kanske inte helt hängt med på varför ja skriver om det här? Läs här: http://www.mariaochmikael.se/blogg.html

Denna helgen

Kategori: Allmänt

Denna helgen har ju minst sagt gått i ett rasande tempo. Började i fredags när ja vaknade, packning i världens fart för att sen åka med Claes hem till Kinna. Mat och sen däckade jag kan man väl säga. Va så trött!
Lördagen började med fotboll i Örby, inte så spännande match kanske men roligt ändå. Endel man kände igen och det är ju alltid trevligt :)
Sen blev det inhandling av en hylla och en fika. Hem igen för att fixa sig till kalaset som hölls i Skene kl. 16.00. Puha! Mycket trevligt va det! God mat och trevliga människor!

Och idag då kan man undra. Jo jag vaknade vid 7 och va hur pigg som helst. Så det blev vasaloppet hela förmiddagen. Spännande på slutet iaf.
Nu blir det fika med mormor och Henry och sen Göteborg.

Imorgon börjar jag jobba igen. Känns halvsegt nu om ja ska va ärlig. Hade gärna vart ledig längre. Men men...det går nog. Blir klättring också innan det!

Hej så länge!

Löpning, klättring och lägehet

Kategori: Allmänt

Oj vad jag är trött. Så himla trött! Sitter och hänger i soffan och ska snart byta om för att åka och jobba. Inte så hemskt motiverad just nu men det blir kul när man väl är där :)
Så ikväll är sista natten för denna veckan och det ska bli så skönt med helg.

Så news for the week, jag va och klättrade för första gången igår. Väldigt nervös va ja, för tänkt om man liksom inte hade orkat nått alls. Typ trillat ner och legad där och sprattlat... Det hade ju verkligen inte vart roligt! Men nu gjorde jag inte det och det hela gick väldigt bra! Kom upp till toppen på den lättaste och lite mer än halvvägs på den lite svårare. Det får man väl vara nöjd med. Sjukt jobbigt va det också, armarna skakade och ja va helt slut. Börjar känna av det idag så det är ganska jobbigt att ta i med händerna.

Såhär ser det ut.

Hmm mer så, jo idag va vi ute och sprang igen. Gick lite segt i början men fick iaf ingen illamåendeattack vid säldammsbacken som sist och när vi väl kom i mål (in på innergården) så hade vi sprungit fortare än sist. Härligt! Det går framåt!

Och nu till det viktigaste, jag har fått en lägenhet! Den ser ut såhär:


Jag gillar den väldigt mycket! Tycker det ska bli väldigt roligt! Längtar otroligt mycket till 1 april :)