HelenaKatarina

God morgon

Kategori: Allmänt

Har precis gått upp, eller 10 min sen. Ska mötas med Tina, Bibi och Robin för att gå och äta frulle på Costa och sen till Dream Beach :) Ledig! Ska bli skönt att få sola lite.

Ändrade tiden igår för klippningen så det blev igår kväll istället. Fint blev de! Mycket kortare än innan, tror hon kapade mer än 10 cm. Men jag är nöjd. Också med slingorna hon gjorde, super! Så nu ser jag ut som en ny människa haha.
Men detta innebar ju också att vårt julpyntande blev lidande då ja kom hem rätt sent...det får bli imorgon istället för idag skall jag på middag med teamet och Robert ska på nått glöggparty.

Snart kommer sommaransökningarna! Wooohoo!
Nej stranden kallar :) Ciao!

Första advent

Kategori: Allmänt

Idag är det söndag och första advent. Mysigt! Så idag skall jag och Robert iväg och handla massor av julgrejer. Och dessutom en gran! Den kommer va i plast men iaf, en gran :)
Så idag skall det puntas och grejas hemma.


I fredags hade vi alltså kickoff, blev inget bröllop som vi alla anade utan det blev först en tävling, delades in i 5 lag och så skulle vi klara massa uppdrag och tillslut samlas på Sinbad Club för lite föredrag. Efter det så bar det av mot Cafe del Mar och massa god mat och vin för att sen gå vidare till Papas och drinkar och dans :) Jättekul kväll! Så igår va de lite segt när man vaknade och drog sig mot frukost på Keddas. Smaskens!
Sen åkte vi till Sindbad Aquapark och spenderade hela dagen där! Åkte rutchbanor och hade det allmänt väldigt roligt :D

På kvällen åkte jag med Robert för middag med Colona på Hard Rock. Ola fyllde 30 så det skulle ju firas. God mat fick vi men det blev en tidig hemgång, trött sen kvällen innan ;)

Idag jobabr jag till 20 och imorrn är ja ledig, ska klippa mig klockan 12. Äntligen! Håret blir helt förstört här nere för att det är så torrt och det finns itne så många bra balsam som passar mitt hår...
Sen kanske det blir lite solning också :)

Fredag

Kategori: Allmänt

Så va det fredag igen, skönt!
Idag ska vi alla sluta tidigare för det skall vara någon sorts överraskning ikväll. De påstår att vi ska på bröllop men jag vet inte helt ja...jag tror det blir något annat :) Spännande iaf!
Roligt att det händer något!

Igår började vi se första delan av Sagan om de två tornen, den är så hemsk tycker jag. Mycket värre än ettan. Men de är bra de där filmerna!

Har inte så mycket mer att göra idag så ska nog knalla hem snart. Duscha och fixa iordning sig :) Kul!

Ciao!

Förresten...

Kategori: Allmänt

Jag har ju lagt upp bilder på pixbox.se. Kolla där! HelenaRydberg

Ojoj

Kategori: Allmänt

Har vart lite dålig med att uppdatera här de senaste dagarna...rätt mycekt att göra och inget roligt att skriva om.

Igår hade vi först veckomöte och sen gick jag, Cissi, Ida och Maria på Bombay och drack en massa öl. Blev sittande där väldigt länge och klockan 20 var vi väldigt trötta :) så vi gick hem. Jag somnade direkt och Robert sov redan när jag kom så det blev en tidig kväll men däremot är vi så mycket piggare idag!

Ska fira min namnsdag idag...fastän det va igår.

Jag är sugen på sushi..fast inte när jag såg denna bilden...

Haha fast den är väldigt rolig :)

Om en vecka får vi besök, Ida och Nontas kommer. Har fixat det sista med hotellbokning och betalning idag så nu har de någonstans att bo också.

Ohh på tisdag komemr sommaransökningarna ut! :D

Trött

Kategori: Allmänt

Sitter och jobbar, en hel del att göra. Reklamationer och annat roligt :)
Sen ska vi ha veckomöte men först blir det lunch.

Igår va vi på Bio alltså, Largo Winch. Ganska bra film och snygg skådespelare så det va lyckat haha.
Nej men helt klart sevärd. Dessutom va vi inne i VIP-salongen och fick fotöljer och grejer, hur skönt som helst!

Snart är de jul

Kategori: Allmänt

En månad kvar till julafton! Tiden går fort när man har roligt :) Haha.


Är ganska så ensam idag på kontoret, alla är på flygplatsen. Men jag har tråkigt! Jättetråkigt!

Men ikväll blir det bio :P

Egypten alltså

Kategori: Allmänt

Vår printare kom in på kontoret för hmm vad kan det vara, 1,5 vecka sen och sa att vårt välkomstmaterial var klart. Åhh perfekt tänkte vi, kikade på papprena och såg att han hade tryckt på fel sida. Gör om gör rätt sa vi till honom. Ok sa han och meddelade att det är klart om 2 dagar.
Idag 1,5 vecka senare kom han alltså in igen, pappret såg fint ut och framsidan är fin. Vi vänder på det och ser att bilderna inte är med, frågar honom så var dem är och han påstår att det fanns ju inga. Joho du! Det fanns det visst, Camilla kilar upp och visar honom exakt hur det ska se ut. Ojoj säger han och kilar ut ur kontoret med ett löfte om att imorgon komemr han igen med rätt papper. Jaha..?

Jaja vi får väl se :)

En annan sak som jag funderat mycket på det senaste är det här med att alla egyptsier säger Welcome så fort man säger att man är svensk och inte bott här hela sitt liv. För jag ser ju så egyptisk ut elelr vad?
Exampelvis så åkte jag transferbuss häromdagen och busschauffören frågar då hur länge jag vart här (tror jag för han sa det på arabiska men sken upp som en sol vid mitt svar), mitt svar är alltså 2 månader. Åhh säger han och skrattar. Ryssland? frågar han så, ehh noooo Sweden! Han skrattar igen och säger så Welcome. Jaha vad säger man då? Tack..? 
Samma sak är det vart man än går, så fort de ser att man inte är egyptsier så säger de Welcome...
VARFÖR???

Och en sak till, får försäljarna här i Hurghada verkligen sålt mer bara för att de säger Hey I love you eller Ohh nice(samtidigt som de spanar in dig uppifrån och ned)...? Känns det inte lite ute...?

Japp tack för mig och min negativa sida av Hurghada :)

Bulle

Kategori: Allmänt

Igår va vi ett gäng som åkte till Cinnabon och käkade kanelbulle :) MUMS! Sjukt goda bullar!

Sen när ja kom hem så låg Robert fortfarande och läste sin bok, han började en ny dykkurs idag så det enda han gjorde igår kväll va att läsa :) Han hann inte helt klart så han ska säkert fortsätta ikväll också, hmm vad ska ja då hitta på? Fast å andra sidan så slutar jag 20 så det blir kanske inte så mycket tid till annat än äta och sova.

Inatt vaknade jag av att Robert slog till mig på armen, undrade vad det var och svaret blev en mygga. Jaha...sen flyger han upp ut sängen och jagar myggor i typ en kvart innan han nöjd går och lägger sig igen efter att ha dödat typ 5 stycken. Sinnesjukt mycket mygg här nu alltså!

Ciao!

Lunch

Kategori: Allmänt

Tillbaka från flygplatsen så nu blir det lunch med älsklings-Robert ♥

Kontoret

Kategori: Allmänt

Ensam på kontoret, undrar när resten kommer in..äsch det är ganska skönt faktiskt att sitta här och ha det tyst för en gångs skull.

Va ju ledig igår och så va de utgång i förrgår. Satt först hemma hos oss och drack för att sen gå vidare till Bombay för några skulle äta. Biljard blev det också. Sen drog vi ner till nya marinan och Papas en sväng och så vidare till Hedkandi där det inte va en människa förutom oss :)
Det va iaf väldigt roligt och igår va vi väldigt trötta. Sov länge, åt frukost, gick och la oss igen :) Senare tog vi oss ut iaf för att äta hamburgare på Hardees och så hämtade vi tvätten. Haha och sen direkt hem, städa, duscha och så Sagan om Ringen! Vi har väntat på den så länge. Robert va och fixade den hos en kollega. Jahoo!
Dock orkade vi bara se halva haha.

Så vad händer idag då?
Jag ska först till flygplatsen vid 11 för att skicka hem sista ARN flyget vi har på söndagar, tillbaka till kontoret en sväng, lunch med Robert (?) och sen hem för att se andra halvan av Sagan om Ringen :)
Superdagen! ♦

Fest ikväll

Kategori: Allmänt

Japp ni läser rätt, ikväll är kvällen. Jag ska ut och festa. Känns som det var år och dar sen och det va det nästan. Kreta är nog senaste festen tror jag :)
Jaja nu har Bibi tjatat så mycket så idag tröttnade jag och så ska vi alltså ut ikväll! Bord är bokat på Shade och sen blir det väl vidare någonstans...ledig imorrn!

Ska testa vodkan vi köpt nu när mamma och pappa vart här...

MUMS ;)

Lunchtajm!

Kategori: Allmänt

Jag sitter som vanligt på kontoret. Svarar på mail och annat roligt. Har fått väldigt mycket gjort på bara två timmar. Känns bra! Jobbar till 20 idag så jag får väl hitta på annat att göra i eftermiddag kanske :)

Men snart lunch alltså, med Robert för en gångs skull. Han har kört infomöte nu på morgonen så nu är han ledig resten. Kul för han, synd att jag slutar sent bara...

Nu har ju mamma och pappa åkt hem och det är faktiskt ganska tomt. Det har vart skönt att ha nått att göra varje kväll. Jaja mend et är ju inte så långt till nästa besök :)

Ciao!

Back on track

Kategori: Allmänt

Tillbaka på jobbet igen. Känns segt. Va väldigt skönt med semester kan ja säga! Har njutit fullt ut :) Åkte till Luxor igår och gud va det va intressant! Jättekul dag faktiskt och ganska så lagom lång. Men lite småjobbigt när klockan ringde vid 3.30 och vi skulle upp men det gick bra. Superspännande dag!

Måste snart återgå till jobbet. Nackdelen med att va ledig är ju att man ska göramycket mer när man sedan kommer tillbaka. Men skönt att bara jobba halvdag idag :)

Sen blir det lunch med Robert ♥

Semester

Kategori: Allmänt

Har haft en superskön dag vid poolen på mammas och pappas hotell! Bara slappat och solat och badat :) Toppen! Kom dit vi halv 11 ungefär och har vart där till nu. Det känns som semester!
Blev alltså ingen snorkling idag...men de ska åka på onsdag istället fast då jobbar ju jag dessvärre. Jag får ta det en annan gång.
Imorrn blir de Luxor för oss alla. Till o med Robert skall med! Ska bli kul :)

Nu måste jag duscha.

Ny design

Kategori: Allmänt

Ja som ni ser så är det ny design. I LOVE IT! :)

Vad tycker ni?

Upptagen

Kategori: Allmänt

Har vart lite upptagen de senaste dagarna, mamma och pappa är ju här! Umgås med dem all tid jag kan såklart. Det har blivit otie middag här och där och igår var faktiskt både jag och Robert lediga så vi åkte med dem till Mahmya. Hur härligt som helst! Verkligen en helt underbar dag!
Tog massa bilder men har inte hunnit lägga upp dem men de kommer...

Imorrn blir det snorkling och Luxor på tisdag. :)

Är så seg idag. Hade mycket hellre bara legat kvar i sängen hela dagen. Men men...nu sitter ja här. Försöker komma igång men det går väldigt trögt!

Kaffe kanske hjälper...?

Underbar dag

Kategori: Allmänt

LIte förvirrande morgon. Drömde mardröm inatt om att jag blev jagad och när ja vaknade va ja helt säker på att ja va på Kreta. Hmm..mycket märkligt!
Nu sitter ja här iaf, börjar 12 och ska väl snart ta och äta nån frukost.

Igår kom alltså mamma och pappa, det bled middag nere i marinan! Väldigt gott. Kamelkött faktiskt! :) Och så kaffe på det, smaskigt!
Hann också med ett avsnitt av prison break innan vi somnade.

Nej nu blir de frulle!

Tiden springer iväg

Kategori: Allmänt

Mmm tiden går så fort idag, klockan är redan 11.20 och det känns som jag precis börjat jobba. Puha! Fast man ska väl inte klaga kanske :) Det är ju trots allt ganska skönt!

Som sagt, en mus kom in i vår lägenhet igår..
Usch och fy. Jag är liksom inte rädd för möss men det va faktiskt äckligt.

Idag kommer mamma och pappa, de sms:ade och flyger var försenat, typ en timme. Jaja jag behöver ju inte stå på flygplatsen och vänta. Fast jag tänkte åka ut och säga hej tror ja. Men ber nog någon ringa när de landat. :) Godis och annat gott väntar!

Jag sitter här och försöker komma på ideér om vårt välkomstbrev, sånt som gästerna får i mailen innan de kommer, någon som har nån klok idé kanske? Vore bra för nu går det trögt...

Mus

Kategori: Allmänt

Såg precis en mus krypa in under vår dörr...sen försvann den. Hmm.. ÄCKLIGT!

Falafel och kaffe

Kategori: Allmänt

Så fick vi internet och server till att fungera igen på kontoret. JAG fick det att fungera ;) Så nu kanske vi kan få lite gjort. HAde precis kommit igång när allt bara la av och ingen kunde ens logga in på datorn. Suck. Men nu fungerar det igen som sagt. Nice!

Imorrn kommer mor och far. Och massa godis och gott :D Smaskens! Ska bli superkul!
Och idag ska vi på Culturama i El Gouna. Blir också veckomöte där ute tror ja.

Ciao!

God förmiddag!

Kategori: Allmänt

Har faktiskt nästan precis gått upp, börjar 12 idag igen :) Ska iväg och besöka ett nytt hotell idag så det ska bli lite spännande, dock inte så fint men det får väl gå haha.

Igår efter jobbet åkte vi till Cinnabon och åt kanelbulle...
Såhär såg det ut:

GOTT!

Nej jag ska kila iväg och get dressed :) Hej!

Bilder kommer nu!

Kategori: Allmänt

Såhär såg däcket ut...




Men vi hann till konstern :)





GRYM konsert verkligen! Hur coolt som helst. Dessutom va det ganska lite folk så man fick bra platser!

Idag börjar jag klockan 12. Slutar 20. Tycker inte om detta passet..känns som man jobbar dubbel så länge som mellan 8 och 16 även om det är samma antal timmar. Blää!

Igår va vi ute och skulle köpa inredning till vår lägenhet. Gick sådär. Kom hem med en väska och en dosa snus :) Haha.

Ciaoo!

Trafikolycka i Egypten - Check.

Kategori: Allmänt

Sitter på kontoret och har ont i min rygg, vet inte om det beror på vår olycka i förrgår eller om det är något annat...gör ont i vilket fall som helst.

Trafikolycka alltså, påvägen till konserten i fredags körde vi på något på vägen, bilen flög och hela stryningen förstördes och punktering på två däck. Vi klarade oss :) Ömma axlar och nackar men inget värre så det skall vi nog överleva. Med bilen va det dock lite värre som sagt...
Jag och Bibi besökte ändå sjukhuset igår för att få det checkat.

Jaja lite halvt chockade fick vi en minibuss som körde oss ner till Marsa Alam och även hem igen. Väldigt bekvämt :)

Och, konsterten va SUPER!!

Bilder kommer, va så säkra!

Idag ska jag till flygplatsen men först lite jobb på kontoret. Hade en del mail att beta av och nu tänkte jag lägga in lite klagomål och grejer. Men är lite lat :) Haha. Sen är det också massa annat som skall bli gjort på kontoret men vet inte helt vem som skall göra det...tycker inte det ligger på mitt bord!

Hmm undrar när alla andra kommer in?

Ledig

Kategori: Allmänt

Beyonce var helt fantastiskt! Och vi hann dit i tid trots allt...berättar mer om de senare.

Ledig idag! Ska ringa Bibi nu och fråga vad som händer. Ikväll bli de teammiddag på Little Buddha.

Bilder från gårdagen kommer!

Marsa Alam

Kategori: Allmänt

Yes nu drar vi till Marsa Alam och konsert med Beyonce...see ya! :)

Jadu...

Kategori: Allmänt

Idag för 5 månader sen va jag på Sunset Cruise ♥

Förmiddag i öknen

Kategori: Allmänt

Igår försökte jag och Bibi köpa alkohol, det gick inge vidare. Fick nästan igenom köpet på ett ställe men sen ångrade han sig och ville att vi skulle komma tillbaka efter en timme. Nej tack sa vi då. Därimot så blev vi erbjudna jobb i butiken :) Haha.

Ikväll gäller de. BEYONCE!

God kväll!

Kategori: Allmänt

Sitter här hemma i soffan och gör mest ingenting. Har precis avslutat ett samtal med min kära syster. Ska försöka ta mig samman och hoppa in i duschen. Det går lite trögt...

Blev en skön dag på kontoret, Louise kom tillbaka som sagt så nu får ja de lite lugnare :) Har hunnit städa lite sen ja kom hem, fick sopat undan all sand och grus som bliroch så bäddade jag sängen. Det va de haha. Men lägenheten är ju inte så stor så det behövs inte så mycke vilket är helt perfekt!

Ikväll ska vi ut på partaj. Blir antingen Hedkandi som har fullmoonparty eller Papas i El Gouna för Quiz.
Vi får se!

Hörs imorrn!

Kaffe :)

Kategori: Allmänt

Sådär ja, nu sitter ja här på kontoret och dricker kaffe och andas lite. Har vart en hektisk morgon med bussar, guider och listor. Men tror det mesta är löst nu så jag kan andas lite och dricka mitt kaffe :)

Igår kväll åkte jag och Robert till Hard Rock Café. Åt en massa gott drack öl. Efter det så blev det promenad där ute. Det är så trevligt där för det finns ett promenadstråk som är jätte brett och långt och man slipper försäljare. Dock blev vi infösta i ett parfymeri och satt och snackade med en söt arab jättelänge. det hela slutade med att vi köpte en parfym till Robert :) Den luktade gott men vi kände oss ändå rätt lurade när vi gick därifrån...men roligt va de!
Nu ska vi knappt ses på två dagar för idag blir det middag för Anders, vår AM, är här. Gratis är gott :) Tydligen utgång också men det orkar jag nog inte, iaf itne så länge för imorrn blir det Beyonce!!! Oj va det ska bli roligt. Biljetterna ligger här framför mig och vi är så redo som man kan bli.

Idag kommer vår BA tillbaka så jag återgår till mina vanliga arbetsuppgifter. Ska faktiskt bli väldigt skönt!

Puss!

Ajla

Kategori: Allmänt

Min telefon ringde. Det va Ajla :) Åhh va de va roligt att prata med henne!

Egg McMuffin

Kategori: Allmänt

Sitter och äter en
 

MUMS!

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Härlig dag! Det börjar bli lite kallare på morgonen så idag blev det jeans. Skönt att äntligen få ta på sig lite och inte svettas så fort man inte har AC på.

Hade en hel massa att göra igår och tyckte absolut inte det va den bästa dagen i mitt liv men men...ny dag nya möjligheter som det heter :)
Har också en hel del att göra idag men det ska nog gå.

Hej!

Prison Break

Kategori: Allmänt

Igår när ja kom hem från jobbet så tog jag och Bibi en promenad. Gick strandpromenaden och så tillbaka igen. Lagom långt och inga araber och skriker och drar i en. Helt perfekt. Men så hände nått märkligt, det blev kallt, jättekallt! Jag frös och va helt kall när ja kom hem...hösten är kanske här? Det vore härligt :)

Kom hem iaf och kröp ner i sängen för att se sista avsnitten av Prison Break säsong 1. Åhh va det va spännande! Kunde inte sluta titta så det blev sent men det va det värt. Det va så bra!!

Så snart börjar vi se säsong 2, kanske idag :)

Apor...

Kategori: Allmänt

Har massa C-apor att fixa med. Men det går ju fort...
En C apa...


Nu kanske det bara va Ida och Lee som fattade detta inlägg men men...

Mätt och lite belåten

Kategori: Allmänt

Sådär nu har ja ätit, Cafe del Mar idag igen. Det är ju så smidigt :) Lax blev de, idag igen. Det är ju så gott :)

Som ni ser har ja ju också ändrat min design, vad tycker ni?
Jag gillar den, grönt är skönt! Haha.

Happ happ, under hela lunchen har vi diskuterat om vi ska gå på konsert på fredag, ingen mindre än Beyonce kommer hit. Eller hon kommer ner till Marsa Alam men ändå, det är samma land. Vi kom nog fram till att alla som inte hade utflykter eller så kunde gå :) Wiiie! Va kul!
Nu ska vi bara köpa biljetterna...

Puha

Kategori: Allmänt

Är på kontoret..listor, listor och listor...blää! Usch va tråkigt det är med listor. Är iaf klar med dem för idag så nu går ja på tisdagens departure och torsdagens departure också tror ja. Men det är ju så tråkigt!!!

va ledig igår iaf, va ute och snorklade med Robert :) Eller han jobbade och ja tittade på haha. På kvällen blev de Bombay och sen Shade. Så idag är vi trötta! Ska snart till flygplatsen, eller om 2 timmar typ, och sen blir det kontor lite tillför att sen gå hem och bara ta det lugnt heeeela kvällen! Gud va ja längtar.

Nej jag måste fortsätta här, blir stressad...