HelenaKatarina

Team Chania 2010

Kategori: Allmänt

Såhär ser vi ut:




Och med det säger jag tack för idag, slut för idag! Nu kilar ja hem. Har en säsong av One Tree Hill att se :) Kan de bli bättre? Tror inte de haha!

Ciao!

Fredag

Kategori: Allmänt

Har precis kört Emma till Santa Marina där hon hoppade på bussen till flygplatsen. Så nu är ja ensam på kontoret innan Ida kommer vid 13. Sitter och lägger in CRM och dricker vatten. Är så himla varmt! Och ändå sitter jag och funderar på att gå till stranden efter ja slutat. Knäppt!

Igår åkte vi en sväng in till Chania. Fick också tankat på vägen då det varit bensinstrejk igen och det har inte funnit nån tankstation öppen. Tur, för annars hade vi inte kommit hem, iaf inte på scootern :)
Hur mycket folk som helst inne i stan, det va nån politiker som snackade nere i hamnen så det var ett himla liv. Men fick en kaffe på Starbucks iallafall och blev också en strandväska rikare. Tittat på den så länge nu att ja tyckte det va dax att slå till. Ja menar, väskor kan man väl aldrig ha för många? Visst?

Lifehouse

Kategori: Allmänt

"i remember thinking we could make it out somehow
if somehow we ever took a chance
we packed up what we had and threw it in the trunk
didn't give our life a second glance
now the days roll hard and the nights move fast
they say be careful what you wish
but having everything means nothing to me now
what we had is everything i miss"

Alltså Lifehouse är så bra!!

Onsdag

Kategori: Allmänt

Sitter på kontoret. Kikar på massa sidor om Thailand och längtar lite. Tror de kommer bli awesome :)


Men först ska jag jobba lite här :)
Klar med hotellupplägget igår ju så det innebär att idag är lite lugnare, både här och på mailen. Vädigt skönt! Så jag har redan avverkat min lista för dagen och hänger alltså runt lite på oliak sidor bara. Lovely.
Kanske borde gå till stranden, det är ju trots allt väldigt varmt.

Puss!

Svettigt

Kategori: Allmänt

Varmt idag! Tur att vi har AC på kontoret, iaf här uppe fär jag sitter :)
Har roat mig hela eftermiddagen med att lägga in uppgifter i SOF. Och hela förmiddagen gick åt till hotellupplägg. Men vet ni? Nu är det klart. Hotellupplägget är klart! Det trodde jag inte skulle ske förrän tidigast torsdag. Men jodå, jag fick det färdigt på mailen tidigare. Sjukt nice! Och SOF för Platanias är nästan klart det med. Så himla skönt!!

Ikväll skall vi ta teambild och sen blir det middag på Dimitris och Sakis. Mumma! Där är det alltid god mat.
Så får vi se vad resten av kvällen har att bjuda på helt enkelt...

Träffade hundvalpen igår igen. Blev erbjuden om att få den och ta med den hem, de hade ändå några till. HAHA. Jag sa nej tack ;) Fast ja ville gärna. Sjukt gullig alltså!



Ha en finfin kväll!

Ledig

Kategori: Allmänt

Va ledig iår. Sov till 11.20 då telefonen ringer. Till min stora glädje är det Emilia :) Roligt! Efter att ha pratat en stund så kilade jag upp ur sängen, lite tung i huvudet sen lördagskvällen på Villa Mercedes men ändå helt ok. Pillade i mig frukost och iväg mot stranden. Väl på Mambo så blåste det storm och något jag inte hade tänkt på var att det faktiskt var söndag i hela Chania och att ALLA greker skall på starnden då också. Verkligen kul. Så där låg jag, dock bara i tre timmar, och lyssnade på Kostas, Nicos, Georgos, Stavros, Stavroula, Dora, Roula, Georgia, Eleni och Anastasia. Underhållande? Ja lite. Tröttsamt? Rättså faktiskt.
Gick hem igen och tänkte laga mat och då komemr Robert infarandes genom dörren och säger att han har minnsan slutat. Så det blev mys med film och sen lite träning och glass på det :) Det är ju trots allt sommar.

Idag jobbar jag, känns som en seg måndag och ja komemr inte helt igång. Ska ringa IT-avdelningen i Sverige nu och försöka fixa min dator, gäller bara att få tummen ur. Det är lättare sagt än gjort.

Och vet ni, ig¨r när ja va ute och gick s¨träffade jag på världens sötaste hundvalp. Så söt! Den sprang efter mig och öronen flaxade efter den. En sån snäll människa som jag kan ju inte bara gå när man ser en hundvalp ute på vägen så jag tog med han en bit på vägen för att sedan lämna han vid hans hus där han hörde hemma :) Där ville han förstås inte stanna utan han sprang efter mig igen. Tillslut fick jag in honom under staketet och så blev han där. Så gullig!

2 timmar

Kategori: Allmänt

Herregud, två timmar kvar att jobba och hela dagen har gått i ett rastande tempo. SOF x 100 känns de som...även om de kanske bara är 7 haha. Sprang precis till supermarket och köpte lunch, en nektarin och en brödbit. Orkar inte äta i denna värmen!

Svettigt värre...

Men lördag idag alltså och lördagar är alltid roliga. Ikväll blir det vin :) Murremumsmums! Har ju inte druckit upp det som Robert släpade hem en mörk natt i Hersan så det blir väl väl bra ikväll. Det ska ju ändå drickas upp nån gång haha.

Btw, jättekul att massa kommenterar :) I like!

Morgonstund har guld i mun...

Kategori: Allmänt

Fast inte idag! Kom knappt upp ur sängen. Robert gick upp vid 8 och sen skulle jag upp strax efter men somnade om och vaknade typ kvart i 9. Skall kanske sägas att ja börjar 9. Suck! Kom iaf i tid och nu sitter ja hör. Räknar rumsbyten, hotellbyten och gör SOF. Känns som mycket kommer bli gjort idag...

Men det är lördag och jag har druckit världens största kopp kaffe så nu är jag pigg :) Skall snart köra hem och gänga upp tvätt och hämta en ny omgång. Lördagar är bra att tvätta på då maskinen nästan alltid är ledig eftersom alla är på flygplatsen.

Igår handlade vi. MASSOR! Hela kylen är full med mat. Det är så skönt! Så idag blir de matlagning på hög nivå, och förhoppningsvis resten av veckan också. Och ikväll kanske fest? Iaf vin på balkongen...jag hoppas! Är nämligen ledig imorrn :)

Hejs!

Helt ok

Kategori: Allmänt

Denna fantastiska utsikt har man från Nymfis i Chania...

Ledig...

Kategori: Allmänt

Ok va ledig igår, låg på stranden hela dagen och glassade :) Hur nice som helst! Smällde också i oss världens godaste frulle på morgonkvisten, äggmackor, youghurt och juice. Mums mums.

På kvällen blev det indiskt och en bok i sängen. Härligt!

Jag är glad!

Och jag har nog egntligen inget att skriva för jag bara jobbar och jobbar hela dagen idag...min dator är fortfarande paj och IT-avdelningen hemma svarar inte. Jahoo!
Men som sagt, jag är glad ;)

Tjohoo

Kategori: Allmänt

Ska snart ut till ett av våra nya hotell men hinner nog skriva lite här först.

Igår tog jag en tur till Nymfies tillsammans med Ida och Mia som precis har kommit på semester. Blev faktiskt något så oväntat som en omelette och ingen efterrätt haha. Det har aldrig hänt där tidigare. Sen en svängis till PLUS för en drink och så hem i säng. Lagom trött idag...

Men som tur är så jobba rjag bara halvdag så slutar klockan 13 ungefär. Och är ledig imorrn!!

Ciao!

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Här är en helt del att göra och datorer som inte fungerar, därför loggar ja inte in här och uppdaterar. Förlåt! Men alltså jag har ganska mycket att syssla med...

Datastrul

Kategori: Allmänt

Har lite datastrul här på kontoret. Ingenting fungerar och allt är bara så långsamt! Orkar inte sitta framför en dator som tar 5 min på sig att ladda ett fönster. Suck!

Igår va vi ute en svängis. Det blev rätt sent men det va roligt som tusan. Började med vin på balkongen och sen vidare till Villa Mercedes (fd. Destilj) och sen Mylos. Smakade också väldens vidrigaste hamburgare påväg hem. Aldrig mer nattamat på det stället alltså! Usch, mår illa när jag tänker på det...

Yes där va vi igår :) Asmycket folk och varmt och svettigt. Men det va det värt för som sagt, gud va det va roligt!

Idag blir det nog lite lugnare dock, kanske en tur på scootern...? Eller film och en bok...? Ja vi får se helt enkelt. Lugnt blir det iaf!

Vintern

Kategori: Allmänt

Haha så ringde telefonen och jag är glad :)
Nu vet jag vart jag ska till vinter! Det blir inte Sverige iaf.

Nyfikna? Ring mig då!

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Härlig dag igår! Kändes som ja va ledig hela dagen nästan.
Vi åkte alltså till stranden efter ja slutat och låg där i några timmar. Därifrån vidare till INKA för att handla mat och så hem. Fruktansvärt smidigt med en scooter :)
Fixade mat och gjorde sallad till ett helt kompani så nu har vi sallad i flera dagar framöver. Åkte till Platanias senare på kvällen och käkade glass på ett nyöppnat ställe. Himmelskt gott!



Och nu väntar ja bara på att telefonen skall ringa...

Stranden

Kategori: Allmänt

Ok slut för idag! Nu kilar jag hem, hoppar i bikinin och drar till Iguana Beach.


So loooong!

Halvdag

Kategori: Allmänt

Slutar om 1,5 timme. Lyxigt! Började 8 imorse och har suttit och lagt in klagomål i CRM. Underhållande. Men nu har ja övergått till mina kära SOF:ar igen. Har bara ett hotell kvar i Agia Marina och nästa vecka går jag på Platanias. Det är ju lite fler hotell där så det tar nog lite tid.

Igår va vi på stranden en sväng på kvällen och sen blev det övningskörning. Ja alltså på vår nya scooter. Jag har aldrig kört scooter i hela mitt liv så det va ju en upplevelse haha. Det gick fint, jag krockade inte och ja pappa vi använder hjälm. ;)
Vart lite trötta efter det och hade dessutom smällt i oss världens största och godaste fruktsallad innan dess så när vi körde förbi Atlas på vägen hem så stannade vi för att köpa kaviar och knäckebröd. Det blev kvällsmaten! Tillsammans med filmen Blood Diamond.


Det va inte Kalles kaviar utan Isbjörnens..men gott iaf!

Onsdag

Kategori: Allmänt

Här sitter jag och ringer hotell, skriver i dokument och mailar fram och tillbaka. Trevligt! Har också pratat med mamma och med Ajla. Tiden går fort när man har roligt :)

Igår va jag ledig och spenderade hela dagen på Mambo. Själv! Eller Cissi kom 3 och Lina också strax efter men iaf. Det va skönt!
Sen blev det en tur till Chania för att se Nontas basketmatch och sen Allsång på Skansen på Kaffestugan.

Vi sjöng med, dock itne lika mycket som grannen som skrålade högst av alla, men iaf, vi sjöng och det va mysigt!

Nu måste jag hem och hänga upp min tvätt!

Måndag

Kategori: Allmänt

Idag är en helt vanlig måndag. Känns som det varit helg och man skall börja jobba igen. LIte märkligt eftersom ja jobbat hela helgen men men...
Är trött!


Nu jobbar jag...men mailen är ganska tom och ja är inte helt på G för att jobba mycket idag. Kanske vaknar snart :)

Inlägg till Ida

Kategori: Allmänt

Ok. Detta inlägg är tillägnat min chef, Ida Jansson.
Tydligen är hon lite sur för att jag bara skriver om hennes bror i denna blogg så nu måste jag skriva lite om henne.
Hon har gått hem för idag och lämnat mig ensam här på övervåningen. Då är man också ansvarig för AC:n vilket ju är väldigt skönt och kyligt ;)
Men för att återgå till Ida. Min chef alltså. Även Roberts syster. Rolig kvinna det där och efter snart 4 säsonger tillsammsans så känns de ju som att man känner varann rätt väl. Och det är jag ju glad för. För trots alla sura miner på kontoret och alla "Helena fixar du?" så är hon ju rätt bra ändå ;)

Såhär åt vi lunch idag

På Aminas....

Mumsfillibabba!

Katten har fått kissekatter i år igen :) Supersöta!

Iaf...Ida fantastisk chef och vän!

Ikväll: FOTBOLL!

Glada söndag

Kategori: Allmänt

Söndagar på kontoret är alltid väldigt lugna på förmiddagen. Om ca 30-40 min så kommer stormen. Då gäller det att vara redo, inga papper på bordet, dessa försvinner. Inga obesvarade mail och inget annat heller för den delan. All uppmärksamhet mot guiderna och deras rumsbyten, frågor och klagomål.
Det är så man jobabr på söndagar. Snabbt som faan i några timmar för att sen bara sitta och svara på frågor och sen jobba lite till i eftermiddag.

Så sammanfattningsvis, vi sitter här och njuter av lugnet före stormen ;)



Happ, flygplatsen igår gick fint, försening på Oslo i 4 timmar men gästerna var förvånantsvärt lugna och tog det väldigt bra. Skönt! Hemma vid 2 tiden inatt så är lite småseg idag men det går nog ändå.

Ikväll är de match, final, fotboll!

 

SPÄNNANDE!

Lördag

Kategori: Allmänt

Har vart hemma hela dagen idag och fixat och grejet. Lagat mat till Robert när han kom hem till lunch och sen läst en hel massa. Tiden gick lite fort där på slutet så fick stressa in i duschen och så men nu är ja på kontoret. Ska iväg till flygplatsen och va där nu ikväll och inatt. Hoppas tiden går fort :)

Fredag

Kategori: Allmänt

Dax att kila hem. Helt tomt på kontoret och ja är klar med mitt också så nu går jag hem!
Till den här ♥

Paleochora

Kategori: Allmänt

Här kommer bilder från våran tripp igår :)

Fin strand väster om Falassarna.

Två muppar ;)



Hihi :)




Sådääär! Väldigt vackert!

Annars sitter jag på kontoret idag, överbokningar och dylikt. Jätteroligt...
Men slutar om två timmar och då blir det mys hemma med Robert ♥. Imorrn ska jag till flygplatsen på kvällen så jag är ledig på dagen. Stranden kanske? Tror de :)

Möte

Kategori: Allmänt

Ska snart på möte, veckomöte med teamet.
Hela dagen har gått i ett och jag fattar knappt att klockan redan är över 16. Vart tog denna dagen vägen liksom? När klockan va halv 12 idag så va ja helt säker på att hon inte va mer än strax efter 10. Helt knäppt!

Har också hunnit med en lunch med Robert idag ♥ Och snart är de dax för Little Train :)

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Dricker kaffe på kontoret. Lite trött.

Paintballen va ju bara sjukt roligt! När vi kom dit så va vi lite skraja. Speciellt när ägaren kommer och berättar att om vi tar av oss hjälmen och nån skjuter så kan vi bli blinda. Hoppsan hejsan!
Det va iaf riktigt roligt och under först omgången sköt jag Emma på armen så nu har hon ett fett blåmärke. Själv blev jag skjuten lite här och där och har ni röda stora fläckar på mig...kan nog inte ha urringat på ett bra tag.

Vet ni vad vi ska göra idag?


Det här tåget har vi gått och irriterat oss på nu i ca 3 år. Idag är det dax! Vi skall ut och åka little train :) Hela Apollo och Hellenic. Tjoho hej va det går!

;)

Hej!

Kategori: Allmänt

Har haft praktikant även idag så därav den lite dåliga uppdateringen.
Hela dagen har gått i ett och vi har haft så mycket att göra. Nu har vi dock slutat men jag sitter kvar lite för att fixa det sista. Puha!
Ska svara på de sista mailen sen kilar jag.

Detta åt vi igår:

Det va smaskens ska ja säga! Gud så gott!

Och vet ni! Idag ska vi på Painball. Jag är lite nervös... Gör det ont? Är det kul? Jag vet inte! Spännande skall det bli. Men vad ska man ha på sig?


Jaja det blir väl bra...

Här kommer också nån bild från fotbollen häromdagen. De är inte så bra så det va inte så kul att visa..men här kommer det ändå :)

Robert är personen i gult :)

Nej jag måste försöka bli klar nu så ja hinner hem innan det är dags för paintball.

So long!

Inte tid

Kategori: Allmänt

Jag har inte tid att skriva här idag för det ser inte så bra ut inför min praktikant.
Så vet ni ;)

Goddag i stugan

Kategori: Allmänt

Sitter här på kontoret. Idag har jag en praktikant i form av Lina. Väldigt trevligt och underhållande :) Just nu sitter hon och räknar gästantal och jag hinner skriva lite här. Det får man när man har en praktikant!

Idag slutar jag tidigt så kanske hinenr en sväng till stranden. Eller så ska jag bara vika tvätt och läsa en bok. Vi får se. Det blir iaf tacos ikväll. Har hittat världens kanske bästa matbutik, AB. Hur bra som helst! Love it! Finns det tacos-grejer så är det helt enkelt en bra butik.
Så det blir det ikväll.

Igår va vi och såg på fotboll, inte vilken fotboll som helst utan det var guider, Robert, Nontas och lite annat löst folk som spelade. Lite underhållande :) Bilder kommer...

Bilder

Kategori: Allmänt

Jag laddar just nu upp bilder på pixbox så kolla där :)
Fantastiska bilder!

www.pixbox.se och så sök på HelenaRydberg

Hejs!

Hej hallå

Kategori: Allmänt

Sitter här på kontoret och det är så varmt så varmt! Tur att AC finns.

Är klar med det mesta idag så nu sitter jag och laddar upp bilder, blir sugen på frukt när jag ser det här.




Fortfarande törstig dessutom...

Söndag

Kategori: Allmänt

En helt vanlig söndag. Vaknade till fågelkvitter och strålande sol. Det är härligt! Invigde vår nya vattenkokare och de nya muggarna.
Började jobba klockan 12 idag så nu är ja tillbaka från lunchen, väldigt mätt och törstig. Det är så sjukt varmt idag! Svettas så fort man rör sig...I-landsproblem verkligen...

Trodde än en gång idag att min kamera hade pajjat men så va inte fallet denna gången heller. Vet inte riktigt vad som är fel men nånting märkligt är det när man skall föra över bilder.
Tog bilder på vårt hotell för nån dag sen så ni får se hur ja bor. Spännande va?








Så bor jag :)

Kontoret

Kategori: Allmänt

Sådär ja, nu är ja tillbaka på kontoret igen. Hlet genomblöt! Det kanske man inte tycker är så kul men vad skall jag göra? Jag har vart ute i solen HELA dagen, från 9 till 15 ungefär. Lite lagom varmt. Men ja ska inte klaga för det har vart en otroligt smidig departure-dag.
Har lite ont i tassarna nu men det går nog över :)

Ja anledningen till att de vart lite dålig uppdatering då...i onsdag jobbade jag för fulla muggar hela dagen. I torsdags va ja ledig och låg på stranden och i igår jobbade jag verkligen hela dagen. Va på möte och satt på kontoret från och till.

Herre gud! Det låter ju som ja har de jobbigt men det skall ja tala om för er att det har ja väl egentligen inte. Jag stormtrivs. Allt är kanon och jag är så glad så glad!



Puha trodde min kamera hade ballat ut men nej då, den fungerar. Så här kommer också bilder från de sista dagarna :)


Dessa sötsaker träffade jag på Anais Summerstar ;) Så himla gulliga!

Såhär såg det ut på vår lediga dag...

Mmm det va det! Jag orkar inte ladda upp fler :) Kanske kommer senare, man vet aldrig!

Shit

Kategori: Allmänt

Det är dålig uppdatering här ser jag. Har de lite hett om öronen just nu så det får bli en lång uppdatering i eftermiddag när jag kommer hem, skall till flygplatsen nu!

Jag har de bra, lever :)