HelenaKatarina

Hej och hå

Kategori: Allmänt

Vad tiden går fort när man har roligt! Idag har ja vart i Göteborg hela dagen. Förmiddagen gick åt till att umgås med Mikael och se på Sommaren med Göran. Fantastiskt rolig film! Sen åkte vi in till stan och handlade lite och mötte upp Mia för lunch. Smaskens! Därefter en bulle på Haga :)
Så hann vi också med en tur till Slottsskogen för påhälsning av älgar, sälar, pingviner och hjortar.

Men imorrn bär det alltså av. Mot Västerås klockan 8 på morgonkvisten. Sen till Arlanda på kvällen för övernattning på Jumbo :) Och på fredag går flyget mot Hurghada och mitt ♥

So long!

Måndag

Kategori: Allmänt

Ungefär hela dagen idag har gått åt till att prata med Robert. Roligt när man inte har något annat som tar ens tid :) Men vid 14 så kom mamma och pappa hem och då va ja lite tvungen att äta och göra annat. Typ åka till svampskogen med mormor.
Hittade en massa kantareller och lite annat också för den delen. Väldigt roligt! Dock lite kallt...

Nu har vi rensat alltihop och ska nu äta upp det. Iaf hälften :)

Bilden är från google.

Iaf, idag har ja skaffat Skype. Så alla som ja känner och som vill prata, lägg till mig! HelenaKatarinaRydberg heter ja!

Nu är det maaaat!

Hej Sverige

Kategori: Allmänt

Sitter här i köket i Kinna och pysslar med min FINA nya dator. Shit den är nice! Funderar på att ta ett kort på den å lägga ut bara för att alla ska få se den. Helt underbar! Väldigt nöjd!

Flygresan hem gick bra iaf. Mycket konstiga människor men så är det väl med charter. Stress stress stress! Glöm inte andas gott folk! Jaja hem kom vi iaf och jag sov typ hela vägen.
Allt bagage var med och mamma och pappa stod och väntade på mig. Som det skall vara alltså ;)

Idag har vi varit i Göteborg hos Mia och Mikael. Ätit god tapas i stan och god efterrätt hemma. Klappat katten och gosat lite också. Fina Stella!
Skön första dag i Sverige alltså.

Imorrn blir det uppackning och svampplockning!

Hejdå Chania

Kategori: Allmänt

Min buss går om 3 timmar. Jag har packat och är klar! Det känns, vet inte riktigt hur man skall beskriva det men, det känns skönt men samtidigt jävligt tråkigt. Jag har ändå bott här i sammanlagt två år av mitt liv. Jag kommer sakna det, väldigt mycket!
Jaja det är skönt också. Slippa alla hotell som överbokar, alla CR och sura mail. Klagande gäster vecka efter vecka och samma sak hela tiden.

Igår körde jag transfers, ett antal stycken faktiskt :) Det va skoj! Blev helt tårögd när ja åkte längs Soudabukten och tänkte att det är sista transfern på Kreta. Började 2007 med attköra transfers och gå på Tropicano, slutar 2010 med att köra transfers och gå på Tropicano.

Nu åker ja hem! Hejdå Grekland hej Svergie!
Tack Team Herssan och Team Chania för denna sommaren! ♥

Frissan

Kategori: Allmänt

Nu ska ja iväg till frissan. Både klippa och färga! Åhh va det kommer bli läckert :)
Men först en tur hem och äta nått och slappa lite. Hinner nog inte packa så mycket dock. Ska nämligen iväg på bowling sen.

Det blir nog skoj. Bowling har ju aldrig vart min starka sida men... Haha!

Är det bara jag?

Kategori: Allmänt

Är det bara jag som undrar lite över det här med SD? Tydligen inte för när man går in och kollar på sin facebook numera så är det kommentarer i varenda statusfält om SD och hur fruktansvärt det här är att de är i riksdagen osv osv osv.

Och missförstå mig inte nu, det är hemskt och det är ju fruktansvärt. Men...
Är det då också bara jag som tycker att det verkar vara lite för sent? Hade vi inte val i söndags? 19:de sep? Det pratas om utfrysning och allt möjligt men är det inte en demokrati vi lever i? Svenska folket har väl sagt sitt, SD skulle tydligen in i riksdagen. OCh nu sitter dem där, varesig vi vill eller inte. Och det är ju faktiskt vi som bestämt det, det är väl därför vi hade röstning. Eller har jag fel?

Aftonbladet har startat en kampanj med "Vi gillar olika". Jag är med såklart. Jag gillar olika :) Men varför gjorde man det då inte före valet? Varför skall man göra alla som röstade på SD uppmärksamma på att de röstade fel när de faktiskt redan har röstat?

Härliga torsdag

Kategori: Allmänt

Regnet hänger i luften och det är gråa moln på hela himlen. Luften är skön att andas och det är nästan lite kallt. Så är vädret i Chania idag! Härligt!

Började packa igår, ungefär hälften ner i resväskan och resten ligger utspritt i rummet. Skönt att ha börjat men det tar fortfarande sån tid. Och det är ganska så tråkigt. Vad ska man använda de sista dagarna? Vad skall man inte använda? Vad skall slängas? Usch va tråkigt. Men samtidigt skönt :) Det skall bli kul att komma hem och träffa alla, åka till Egypten och Stockholm och sen Thailand. Jag längtar till alltihop!
Och ja saknar Robert. Ja vill ses nu!

Idag är sista dagen jag jobbar med Ida så idag måste allt lämnas över och fixas med. Det blir inte så hemskt mycket men iaf, det skall ju göras. Så jag kanske ska börja med det nu då :) Haha!

Hejs

Onsdag

Kategori: Allmänt

Nu sitter ja här på kontoret och funderar. Hela dagen har gått i ett. Allt skall ju avslutas nu innan ja åker och bara för det så kommer det in en hel massa nya saker, bl.a studiegrupper och annat roligt :) Gaah!

I vilket fall som helst, jag sitter samtidigt och laddar över massa filmer från Johannas hårddisk till min och det tar sin lilla tid. Hoppas bara allt jag vill lägga över får plats. Men det tror ja.
Ska också boka min tågbiljett, och ja jag vet att ja skrev om det igår också men det har bara inte funnits tid idag heller. Men så hittade pappa också ett väldigt billigt flyg så då blev det lite mycket.

I vilket fall som helst, jag har inte så många dagar kvar på Kreta. Och vem vet när man kommer tillbaka? Tanken är ju att inte komma tillbaka nästa år. Men som min mamma sa, det säger du nu ja. Och ja det gör ja. Jag vill inte tillbaka nästa år. Så va det sagt!
Och även om det är hur bra som helst så vill ja inte.



Och såtillbaka till där ja började, jag sitter här och funderar på följande...

Varför kan inte grekiska kvinnor köra bil? När det är någon som kör dåligt på vägen är det alltid i 9 fall av 10 en grekisk kvinna. I det 10:de fallet är det en turist.

Anledningen till att ja funderar på just detta är för att ja precis va ute och körde och upplevde just detta.

Slut för idag

Kategori: Allmänt

Nu ska ja gå hem!
Fick iaf bokat hotellrum på Arlanda så det va ju skönt. den här jumbojeten blev de. Coolt :) Billigt och fint. Som hittat.
Så ska ja bara handla lite taxfree också så är det klappat och klart. Och boka tåg då förstås.
Det gör ja imorrn... Haha det får ju inte bli för mycklet på en dag. Och så måste Karin svara först!

Men det börjar iaf närma sig nu, hemresa på lördag och Egypten nästa fredag. NICE!

Tack o Hej!

Tisdag

Kategori: Allmänt

Jobbar och jobbar. Segt idag men tiden verkar springa iväg ändå. Och ja har inte fått hälften gjort.
Måste dessutom boka tid hos frissan och fixa boende innan Egypten.

Idag hoppas ja på en tur till stranden och sen Chania ikväll och Starbuckskaffe :)



♥ bara 10 dagar kvar!

Dator

Kategori: Allmänt

Jag har köpt en dator. Hoppas den kommer i början av nästa vecka så ja hinner fixa lite med den innan Egypten. Kul! den är väldigt fin!

Nu ska jag kila hem, vika tvätt och äta. Sen blir det sängen tidigt. Ska sova såhär gott:

;)

Gonatt!

Måndag

Kategori: Allmänt

Redan måndag! Vart tog helgen vägen?
Flygplats hela lördagen och ont i tassarna när ja väl kom hem. Det är nog ungefär så vi kan sammanfatta den dagen... Och så lite tårar när Emilia åkte då såklart! Helt fantastiskt rolig vecka! ♥

Lite ensamt nu när alla åkt men eftersom det bara är några dagar kvar nu så passar ja på att njuta ändå. Man vet ju inte när man komemr tillbaka.

 

Igår va ja ledig och sov verkligen ut. Vaknade vid 12 och käkade frukost, stack till Mambo och solade och badade. Härligt! Blev lite hungirg vid 16 så då blev det raka vägen hem för att äta fiskbullar i hummersås. Namnam :) Ringde till Lina efter det och bestämde date på PLUS vid 22. Drack drinkar så det stod härliga till och så en tur lite senare till Tropicano och resten av teamet. Och vem sitter där på en stol? Jo Lasse Kronér. Hahaha va rolgit det va! Han sjöng och sjöng och sjöng och sprang på toa om vart annat :)




Lina är glad ;)


Haha ;)

Verkligen en hygglig kväll med massa roliga människor! Ska iväg på lunch nu på Olive Tree :)

GRATTIS KARIN!

Kategori: Allmänt

Idag fyller Karin 25 år! GRATTIS GRATTIS!!!!

Valpar

Kategori: Allmänt

Dessa söta saker träffade vi när mamma och pappa skulle hyra bil!



Ursäkta då!

Kategori: Allmänt

Jaja det är dålig uppdatering nu... Men ja har så mycket annat att pyssla med :)
Kolla här:

Fest på Troppan!


Troppan!


Strandliv! Lägg även märke till min nya fina gröna strandbag från coop :)


Badpojken själv ;)

Mysiga dagar med besök! Men idag är sista dagen/kvällen... TRÅKIGT!!
Imorrn blir det flygplats hela dagen och onda fötter.

Tisdag

Kategori: Allmänt

Då va det tisdag och alla är typ lediga så jag, Emma och Dora sitter i princip själva på kontoret. Skönt med lugn och ro men lite tråkigt också...
Igår åkte vi alla iaf in till Chania in Apollos lilla Peugeot 107. Upptäckte ganska fort att det inte är en optimal familjebil då det inte ens går in en barnvagn i bagaget. Men in till Chania kom vi tillslut :)
Åt på underbara Kariatis och efteråt stod magen på fyra hörn. Hjälp va det va gott!

Sötaste ungen!


 


Susanne och pappa


Mamma och jag


Efterrätten :) Limemousse. MUMMA!

Idag blir det nog stranden först och sen utgång med Emilia! Shootbricka here we come :) HAHA!

Måndag

Kategori: Allmänt

En riktig måndag det här. Trött är ja och känner inte för att göra någonting. Tur då att ja inte har så mycket att göra :)
Gick hem från kontoret igår och mötte upp mamma och pappa för lite snicksnack och sen åkte ja vidare till Emilia på Stellina. Gud va det va roligt att ses efter 1,5 år! Tårarna rann och Edwin undrade vad vi höll på med. Typ världens sötaste barn. Så himla go!
Blev kvar där till 21-tiden då ja åkte hem och mötte upp mamma och pappa igen och middag på Kouropis. Mysigt va det.
Idag blir det Chania tror ja och nån fin restaurang där inne. Härligt med besök!!

Sitter också och kollar på taxfree och vandrarhem i Stockholm. Mycket nu :)

Sådärja!

Kategori: Allmänt

Jag är tillsammans med en dykinstruktör! :P

Lunch?

Kategori: Allmänt

Är lite hungrig. Väntar på att Ida skall komma tillbaka så kanske vi kan äta. Slutar om 2 timmar vilket skall bli väldigt skönt då det inte händer så mycket på kontoret idag och ja har redan gjort allt ja hade planerat. + myst med Maggie och ätit frulle.
Försöker få tag i Emilia men hon svarar inte. Kanske hon ringer upp sen. Hoppas!
Haha precis när ja skrev detta så ringde hon :) Sådär, vi har en date i eftermiddag!

Söndag

Kategori: Allmänt

Det är mulet ute. Jag har tröja på mig, inte för att det är så kallt men bara för att det är skönt!
Igår hämtade jag mamma och pappa på flygplatsen och körde dem till hotellet. När vi körde ner till kontoret och skulle lämna bilen så började det regna. Inte alls kallt utan bara skönt :) Härligt!
Men hoppas ändå på finare väder för föräldrars och Emilias skull.

Har börjat min nedräkning litegrann tills ja åker hem, mindre än två veckor kvar tills ja är på svesnk mark. Underbart! Ska bli så roligt att komma hem igen och träffa alla. Och sen Egypten och Thailand är ju inte helt fel heller.

Och sist, LYCKA TILL idag ♥! Jag tänker på dig!

Choklad

Kategori: Allmänt

En sån här hade inte vart fel just nu. Grna blåbärstryffel!


Bilden är från deras hemsida, Årechoklad alltså.

Lite trött

Kategori: Allmänt

Fortfarande på CC. Händer inte så mycket nu heller men vi har ändå fått en del fixat! Nått rumsbyte och några bilbokningar. Nu ska ja dock snart hem och imorrn ska ja som sagt till flygplatsen.

Har fått min biljett till Thailand också, 15 oktober åker jag till Arlanda och vidare därifrån till Bangkok och Phuket. Iiiihhh! KUL :) Ska hinna fixa visumpapprena imorrn innan ja åker till flygplatsen så Anna kan ta med dem hem och posta. Skönt att få det gjort!
Så är de bara vaccin och sprutor kvar när ja väl kommer hem. Och kanske tandläkaren då...

Ok vi hörs!

Fredag

Kategori: Allmänt

Hemma i Chania igen efter en liten tur till Hersonissos. Himmla trevligt va det! Hann med en runda på stan innan vi skulle till restaurang Mythos och käka och säga hejdå till Lousie som skulle åka hem. Sen drog dem till flygplatsen och ja promenerade hem och såg på två och en halv film innan de kom tillbaka :)
Sen gick vi till Majestic och drack te och rökte shisha. Mysigt!

Idag sitte rjag på CC. Svarar i telefon, fixar rumsbyten osv. Ganska tråkigt för det ringer inte så mycket och det är i princip inga uppföljningar. Men men...vi sitter här, jag och Elin.

Imorrn blir det flygplsten för mig och sen kommer mamma och pappa och senare Emilia med barn och mamma :) Åhh va roligt!!!

Bokat!

Kategori: Allmänt

Sådär ja. Nu är det bokat och betalt. 1 oktober 12.20 landar jag på Hurghadas flygplats! Åhh va ja är glad :)
Ska bara fixa min resa till Arlanda och övernattning men det ska nog gå. Det löser sig alltid.

Mamma och pappa: Jag och min syster tänkte att vi kunde ta nån övernattning i Stockholm mellan typ 29-30 sep. Vad säger ni om de? :) Visst vore det roligt?

Nu ska ja gå hem. Stranden tror ja det kan bli idag och sen träning och mat hos Ida. Imorrn åker jag och Elin till Hersan och lever rövare.


Snart snart snart ;)

Egypten

Kategori: Allmänt

Åhh vet ni vad? Ja hittade en biljett till Egypten 1 oktober för 3500 SEK. Det är ju skitbilligt. Alltså om man jämför alla andra biljetter ja hittat. Med Apollo kostar det 8800 SEK. Det tycker ja är lite mycket pengar... Men tanke på att ja kan komma från Thailand till Egypten för bara 2000 SEK mer.
Så nu vill ja boka! Jag vill så gärna boka!!!
Vågar man?

Onsdag

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Är så trött! Fattar inte hur ja kan va så trött... Middagen igår va rolig, god mat och skoj team :) Men orkade inte gå ut efter, började ju 8 idag och kände att det passade inte helt ihop med utgång.
Så ja körde hem och läste lite i min nya bok ja fått av Emma för att bli trött, pratade med Robert lite fort och somnade tillslut.

Ikväll tänkte jag pka till Hersan. Är ledig imorrn och halva fredag så man får ju passa på. De börjar ju dessutom åka där borta nu också... Herregud vilken kort säsong det känns som det vart!



Jaja inte långt kvar till lördag :)

Pysslar

Kategori: Allmänt

Sitter på kontoret och pysslar med lite olika kort. Skall fixa en teambild som skall framkallas till guider och samarbetspartners. Och eftersom första guideerna åker på torsdag så är det lite bråttom. Men nu är det klart!

Slutar om 20 min och ska då hem och städa lite tänkte ja. Massa grejer överallt och det kommer ju besök till helgen som skall inspektera och då ska de ju va fint :)

Annars väntar ja mest på att få min biljett till Thailand så jag kan skicka in ansökan om visum och då kan ja också boka min flygbiljett till Hurghada och Robert ♥.  Åhh! Ja vill så gärna åka!

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Sitter på kontoret och skall ta tag i min mail just nu. Längtar till lördag när mamma och pappa kommer. Även då kommer även den här tokan:

Haha denna bilden är tagen på GC när vi är påväg hem nångång och vi fick åka långdojja. Herregud så lyckliga!
Åhh va det ska bli roligt att ses igen!!!

Hem hem hem!

Kategori: Allmänt

Ska kila hem nu!
Hörs imorrn :)

Monday morning!

Kategori: Allmänt

Vaknade 5.45 imorse. Tjoohoo! Studsade kanske inte direkt upp ur sängen men va iaf ganska pigg. Körde till Souda där jag möter två trötta Athenare ;) Jag blev jag och Maggie blev ännu gladare när hon fick se sin mamma och gudmor. Skuttade och kunde inte vara still en sekund av all lycka. Haha sjukt söt! Gulligare hund får man leta efter. Men därmed inte sagt att det är skönt att vara hundfri igen. Jag njuter! Har inte vart utanför kontorets dörrar sen jag kom hit, behöver inte gå ut och kissa och bajsa och bli skitig av allt damm. Underbart!

"I'll be by your side, when all hope has died
I will still be around oh and I, I'm still on your side
When everything's wrong, I will still be around
By your side"
-Lifehouse

Tack för idag!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag kila hem. Ska laga pannbiff med potatis och sås till mig och Cissi. Så tråkigt att laga mat bara till sig själv. Mycket roligare om man är två!
Sen blir det en liten fika på Kaffestugan och en långpromenad med Maggie. Det är ju trots allt sista dagen idag. Imorrn kommer ju Maggies mor och gudmor hem :)

Kontoret

Kategori: Allmänt

Inte mycket som händer på kontoret idag. Och så fort jag vill gå ner för trappan och kikar upp så möts jag av det här...

Det är precis som hon säger "Vart ska du ta vägen? Lämnar du mig nu?"

Söndag

Kategori: Allmänt

Skrev ett långt inlägg igår kväll som inte kunde publiseras eftersom internet var så segt.
Updatering kommer nu istället :)

Åkte hem efter jobbet igår och läste ut min bok. Superbra va den! Förrädarna av David Baldacci. Handlar om Kamelklubben och det är tredje boken i serien. LÄS DEM!

Bilden kommer från google.se

Sen gick vi till markos tillsammans med Cissi och Maggie skötte sig exemplariskt under hela middagen. Charmade alla där inne och var hur lugn som helst! Tanken var sen att vi skulle in till Chania med det blev glass istället.
När vi väl var hemma vid 22-tiden så somnade Maggie direkt. Innan ja ens hade borstat tänderna.

Och såhär ser det ut nu:

Lugn och fin!

En vecka har gått så fort. Men jag saknar ändå Robert... ♥

Lördag

Kategori: Allmänt

Skönt med lördag!
Igår lämnade jag kontoret utan hund och körde hem. Sov i en halvtimme, hämtade tvätt och åkte och handlade. Tränade och gick och hämtade Maggie på kontoret. Vi gick hem och sen va hon trött. Sköööönt!
Va hemma, fixade mat och gosade. Kollade på Sagan om ringen som gick på TV och sen ut och gick igen. Sen sov vi som små valpar ska hela natten och vaknade vid 7. Härligt!

Så idag är ja pigg och glad igen :)
Bestämde vilken dator jag skall köpa nu också så det är ur världen. Det blir en HP, svart och fin.
Nu ska ja skriva ut hotellstatistik för sista gången denna säsongen och lägga in CRM, dock inte för sista gången...


Såhär glad är ja kanske inte riktigt idag men nästan ;)

Dator del 4

Kategori: Allmänt

Dator del 3

Kategori: Allmänt

Jag väntar på mail från min syster med kommentarer. Frågade precis min kollega Fredrik och han tipsade om denna sajten :
http://www.billigteknik.se/

Massa HP-datorer fina sådana :)

Ord från nannyn

Kategori: Allmänt

Nannyn är då jag.

Var på tacomiddag hos Johanna igår med Cissi och Anna. Supertrevligt! Maggie var med, ville sova mest hela tiden och var så trött så trött. Jag tyckte hon skulle springa, det tyckte ingen annan för hon är ju så söt när hon sover. Ehh ja, på natten också, det är då hon ska sova!
Kom hem, somnade. Vaknar av att hunden skäller på nått utanför dörren. Sen igen vid 6 av att hon står och spyr. I sängen! Tack! Upp med henne och ut genom dörren. Vad tror ni hon gör? Jo kissar. Precis utanför dörren. Det va bara att torka upp de och in med hunden igen. Tillbaka till sängen där hon lägger sig på bredden och somnar. Upp igen vid kvart över 7. Klar för att gå, hunden går ut genom dörren och kissar, på samma ställe som förra gången. FRUSTRERANDE!!!

Tillslut kom vi iväg till kontoret och nu har hon äntligen lugnat ner sig. Ida kom hem nu!!! Annars har du ingen hund längre...

Torsdag

Kategori: Allmänt

Jobbar bara halvdag idag så slutar om en timme. Tänkte lämna Maggie på kontoret för att gå på stranden. Sen kan ja hämta henne igen vid 17 ungefär när Johanna slutar. För just nu är vi inga bra vänner, Maggie och ja. Igår bet hon mig i fingret, idag smiter hon och nu vägrar hon komm upp på övervåningen. Hoppas de blir bättre. Ska gå en lång promenad med henne sen så hon blir trött och sover hela natten :)

Jag saknar dig! ♥

Dator del 2

Kategori: Allmänt

Onsdag

Kategori: Allmänt

Herregud, mycket liv på kontoret idag. Maggie glager på en ny leksak, en älg som piper, samarbetspartners ränner in och ut genom dörren och alla guider sitter på nedervåningen och pratar.
Det blir nog en hel del gjort iaf :)

Idag åker Ida och Emma till Athen och jag blit hundvakt till Drottning Margareta. Tänk vad trevligt vi skall ha det ihop i fyra dagar. Leka med älgar, bollar och plocka skit. Jahoo :)


Idag scannar jag in sista papprena till försäkringen och sänder in det. Skönt! Så får vi se vad som händer.

Annars saknar jag mest Robert och tycker det är ganska tråkigt att vara själv. Men snart kommer mamma och pappa och Emilia och Edwin. Det ska bli väldigt roligt!!
Så nu ska ja leta lite biljetter till Hurghada i oktober så håll tummarna för att det finns nått billigt.