HelenaKatarina

Är det bara jag?

Kategori: Allmänt

Är det bara jag som undrar lite över det här med SD? Tydligen inte för när man går in och kollar på sin facebook numera så är det kommentarer i varenda statusfält om SD och hur fruktansvärt det här är att de är i riksdagen osv osv osv.

Och missförstå mig inte nu, det är hemskt och det är ju fruktansvärt. Men...
Är det då också bara jag som tycker att det verkar vara lite för sent? Hade vi inte val i söndags? 19:de sep? Det pratas om utfrysning och allt möjligt men är det inte en demokrati vi lever i? Svenska folket har väl sagt sitt, SD skulle tydligen in i riksdagen. OCh nu sitter dem där, varesig vi vill eller inte. Och det är ju faktiskt vi som bestämt det, det är väl därför vi hade röstning. Eller har jag fel?

Aftonbladet har startat en kampanj med "Vi gillar olika". Jag är med såklart. Jag gillar olika :) Men varför gjorde man det då inte före valet? Varför skall man göra alla som röstade på SD uppmärksamma på att de röstade fel när de faktiskt redan har röstat?

Kommentarer

  • Mikael säger:

    Det man kan fråga sig är varför kom SD in i riksdagen? Missnöjet kan ha växt under den senaste regeringstiden eller kanske under hela 2000-talet. Att folk röstar på SD är ett större problem än många verkar inse. Det är ju trots allt så att SD:s politik är ganska ihålig och främlingsfientlig, det är bara att se till deras uttalanden så här efter valet. Många har nog inte insett detta. Fråga dem vad definitionen på en invandrare är. Är det en från Tyskland, Östeuropa, Latinamerika, USA, Frankrike, Afrika, Arabhalvön osv osv. Är det första, andra eller tredje generation invandrare?



    Till frågan om varför det är sådan uppståndelse nu. Om vi räknar bort den procenten av ogiltiga röster så är det ca 93% av Sveriges befolkning som ej gillar SD. Sen kan man även titta på vilka som röstat på SD, ålder, kön och social status. Vi som såg valvakan fick en rätt tydlig bild. Hundra unga män står och skränar "Jimmie Åkesson sha la la la la".



    Min egna teori går lite hand i hand med Robert Lauls teori. Håller kanske inte med i allt men lite åt det hållet, det hårda internetklimatet och anonymiteten. Han skriver följande:

    "Jag tror att mängder av SD-väljare är människor som känner samma ilska och frustration mot det politiska etablissemanget, mot mediaetablissemanget. De göds av det kollektiva avståndstagandet mot Sverigedemokraterna, och framför allt älskar de när vi attackerar med argument som går att sticka hål på, som till exempel rasismanklagelser. Den här gruppen SD-anhängare är inga rasister. Det vet de i botten av sina hjärtan. Därför stärks de ännu mer när vi anklagar de för att vara rasister.



    Det viktiga är att förklara vad de har röstat på. Där har vi alla ett ansvar. Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti. Ett främlingsfientligt parti som menar att invandring från vissa länder är ett hot mot vår kulturella identitet. Därför ska denna invandring begränsas. Man vill assimilera, inte integrera. Hårdare tag mot vissa människor. Vi mot dom. Det tummas allt kraftigare på alla människors lika värde. SD har sina rötter i rasismen och företrädare med bakgrund i nazistiska organisationer. Allt detta finns inom SD och gör sammantaget SD till ett främlingsfientligt parti. Fingrarna mot etablissemanget är en röst på ett främlingsfientligt parti, en dörr jag undrar om dessa fingrar egentligen ville öppna."

    2010-09-23 | 10:58:17
  • Mikael säger:

    En annan som försöker definiera problemet på ett lite mer seriöst sätt än Laul är Lisa Magnusson, krönikör på aftonbladet.

    http://blogg.aftonbladet.se/lisamagnusson/2010/09/vilka-ar-ni-som-rostar-pa-sverigedemokraterna

    2010-09-23 | 11:06:10
  • Mikael säger:

    En sak till. Var kommer då "Jimmie Åkesson sha la la la la" ifrån. Jo från Boney M:s gamla dänga "Brown girl in the ring". Så kan det vara när man ej vet något. Eller egentligen är det en barnsång från västindien men Boney M gjorde den mer uppmärksammad för oss i den s.k. västvärlden.

    http://www.youtube.com/watch?v=I1So7q6IfJ4&NR=1

    2010-09-23 | 11:32:00
  • Mikael säger:

    Hahahaha

    http://www.youtube.com/watch?v=ZW1MYpvRiYk&feature=player_embedded

    2010-09-23 | 11:32:54

Kommentera inlägget här: