HelenaKatarina

Paleochora

Kategori: Allmänt

Sitter på kontoret. Skall snart åka iväg till Paleochora med Ida. Undersöka samarbetspartners och annat roligt :)

Tack för all hjälp med dator! Jag skall kolla på det lite senare när ja kommer hem!
Ikväll blir det Chania för inköp av laddare till telefon, laddare till kamera och kanske en hårddisk.

Hejs!

Dator del 1

Kategori: Allmänt

Ok, jag har ju hittat min drömdator. Grön Vaio. Jag är helt förälskad! Men nu till problemet, den kostar ca 9000 SEK. Det är väl ganska dyrt? Jag tycker det.
Vad skall manbetala för en bra dator? det enda jag skall göra är ju se på film och surfa. Den får gärna vara typ 17'. Skönt när man ser på film ju.

Hjälp! Pappa och Mikael, ni kan väl kolla lite? Ni kan ju det där och har inte så mycket annat för er ;)

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Är lite trött. Va på flygplatsen igår och tog emot Oslo och kom hem vid 2. Sitter med en kaffe i handen och försöker piggna till. Träffade precis en gäst som undrade om han väckte mig. Hmm ja ser nog lite trött ut då, vaknade för 2 timmar sen liksom :)
Men slutar vid 15 idag så det är helt ok. Ska fixa alla papper till försäkringen nu och scanna in så det är gjort. Ska bara ha de sista kvittona så skickar jag in det.

Pratade med Robert igår. Allt hade gått bra och han är i Hurghada. Han får igång det egyptiska numret idag :) (Mest för Kerstins info ;))

Och förresten, jag har fått min hemresa. 25 september kommer jag hem! Och stannar hemma i hela tre veckor! Då ska vi ha roligt!

Puss!

Dator

Kategori: Allmänt

Jag måste köpa en ny dator. Vad sägs om denna?

Bilden är från Sonys hemsida. Är den inte fin? Jag vill haaa!!!

Gräsänka = Jag

Kategori: Allmänt

Hej och hå. Vad fort det har gått! Robert åkte igår med färjan mot Athen. Och hjälp vad det var jobbigt! Men nu känns de ok. vi har ju haft de sista dagarna tillsammans och vart lediga och hunnit prata väldigt mycekt så det har vart super. Det kommer gå fint, vad är ett halvår på 50 år liksom? ;)
De sista dagarna har vart underbara. Här kommer bilder...


Läckerbiten nr 1 :)


Vi bad en dansk gäst ta kort på oss. Det blev väl..hmm..sådär? Mycket himmel, lite fötter.


Båten vi åkte med.


Den här äckliga saken inkräktade på vår balkong. USCH! I vanliga fall brukar jag döpa äckliga djur så det känns lite mer kompisaktigt att ha dem. Men inte denna. Den va för äcklig!


Utsikten från Nymfes i fredags. Hur härligt som helst!


Robert är så himla glad för kakan!


Vi ♥

 

Har laddat upp ännu fler bilder på pixbox så kolla där. HelenaRydberg.

Nu ska jag jobba lite.

Fredag

Kategori: Allmänt

Ett dygn kvar. Känns sådär. Men vi har de bra :) Gramvousa igår, Stavros idag och nu Olive Tree. Återkommer senare med mer bilder och så...

Men, vi har de bra ♥

Ciao!

Onsdag

Kategori: Allmänt

Idag har vi vart på polisstationen och hämtat ut polisrapporten. Först hittade han den inte, svettigt... Men så kollade han ltie till i några andra skåp och lådor och där va den. Tack och lov! Så nu ligger den här på mitt bord och bara väntar på att få scannas in och skickas hem.

Ikväll ska vi på Markos, igen :) Himla gott ska det bli. Och imorrn är vi lediga så då blir det Gramvousa. Hoppas på mindre vågor än förra gången. Sen är ja ledig både fredag och lördag också. Robert med. Så vi ska hitta på nått skoj. Vet inte helt vad än men roligt blir det!

Och igår kom beskedet som vi väntat på i två veckor. Det blir Egypten för Robert och Thailand för mig. Känns sådär om ja ska va helt ärlig men det är ju inte så mycket att göra åt saken. Man får väl bara göra det bästa av situationen. Men det är jobbigt just nu! Och det kommer bli så ensamt. Men det är på lördag det. Först blir det tre härliga dagar tillsammans!


Puss!

Sega tisdag

Kategori: Allmänt

Skitsegt! Har inget att göra. Många guider har redan gått hem eller är på siesta och det händer ingenting. Jag har gjort allt jag skulle göra idag och desutom har Maggie gått hem så jag har ingen att titta på heller...

Går nog hem om en stund tror ja. Gör mer nytta där!

Hejs!

Tack för den passningen!

Kategori: Allmänt

Ida lämnade just kontoret. Vårt samtal innan hon gick:
I: Ok jag måste åka, tar du henne en stund? (Syftar på Maggie)
H: Mmmm kan jag väl... Behöver hon kissa?
I: Nej det skall hon inte behöva.
H: Ok då är de lugnt.

Ida går, Maggie studsar fram till trappan och börjar gå nerför, kommer till första trappsteget och står där och tjuter. Så jag går ner med henne och hon springer runt på hela nedervåningen och gnäller. Sen går hon in p0å servicekontoret efter ett tag och kissar.

Tack för den passningen!



Men vad ska man göra? Hon är ju så underbart gullig!

Lång dag

Kategori: Allmänt

Känns som att jag vart på kontoret hur länge som helst. Och ändå har ja inte jobbat så länge idag. Men vi har fått mycket gjort. Väldigt skönt!
Så nu ska ja snart ta bilen hem och sen åka och hämta Robert i stan och förhoppningsvis handla lite mat. Men undra vad vi ska laga idag? Pannbiff? Köttbullar? Tacos? Ja vi får se helt enkelt. Verkar ju bli nått med köttfärs iaf ;)

REGN

Kategori: Allmänt

Imorse när jag gick till kontoret så var det molnigt. Och vet ni? Nu regnar det! Herre gud va härligt! Äntligen lite skön luft att andas. Och det får ni tycka är hur konstigt som helst men det har verkligen varit helt olidligt varmt det sista. Att inte kunna gå ut för att man svettas så är inte så kul. Så nu njuter vi fullt ut :)

Igår va vi på Markos restuarang. Har ju aldrig vart där tidigare så kul med något nytt. Kom dit och fick Ouzo och raki och en gurkbit. Smaskens! Sen satt vi där och fattade inte riktigt vad vi skulle göra, det kom ingen meny. Så vi gick upp och frågade de som hade stället och så fick vi komma in i köket och så visade han oss alla rätter och så fick vi välja vad vi ville ha. Herre gud! Det fanns så mycket gott och vi va så hungriga så det blev lite av varje. Sjukt nice! Dit ska vi igen!!
En av de bästa restauranger ja ätit på här nere.

Idag har jag en praktikant hos mig, Linnea. Himla trevligt! Då får man tid med sånt här :)

Lovely lördag

Kategori: Allmänt

Hundvakt till Maggie. Just nu sover hon. Det är ganska skönt för innan hon somnade så bajsade hon och kissade på nedervåningen på kontoret. Skitkul rent ut sagt.
Jaja snart ska vi gå ut en liten runda.

Som ni märker är det lite att göra. Jag har fått två mail idag och nu ligger det bara ett mail kvar i mailboxen och det får vänta till senare. :)
Slutar vid 17 och det gör Robert också så då skall vi hem och ta det lugnt ett tag för sen blir det middag på Markos. Alla säger att den skall vara så himla bra så nu måste vi dit och prova.

Bjuder på en fin bild på Maggie också.

Härliga fredag

Kategori: Allmänt

Igår fyllde Emma år. Det firades med tårta och presenter hemma hos Ida.

Glatt födelsedagsbarn!

Har itne så mycket att göra idag. Ska skriva ihop några rader med info om destinationen till nästa år och det är väl ungefär det. Längtar lite till efter 16 då jag och Robert ska till Chania och mysa hela eftermiddagen och kvällen.

Torsdag

Kategori: Allmänt

Vi är hundvakter. Går sådär för jag tror Maggie saknar sin mamma lite väl mycket. Hon får liksom ingen ro.
Väckte oss vid kvart i sex imorse och sen va det bara full fast fram till 11 då hon somnade i 30 min. Sen full fart igen. Jag är trött. Maggie? Inte så...
Fast nu sover hon faktiskt så jag ska väl inte klaga kanske. Och sen är hon ju rätt söt också ;)

Haha.

Äntligen fungerar det att ladda upp bilder. Så här kommer lite bilder från Sverige.






Såhär glada är vi över att vara på Liseberg :D

 








Pappa tyckte det var så gott att han började göra vågen. Vi andra hakade på..eller?

Jaja det va lite iaf. Resten av bilderna ligger på pixbox som vanligt. pixbox.se och så HelenaRydberg. Kolla där! Yes nu ska vi snart gå hem, Maggie ska nämligen äta.

 

So long!

Onsdag

Kategori: Allmänt

Idag är det onsdag vilket innebär veckomöte och teamaktivitet. Det blir bowling i Almyrida idag. Roligt!


Ok det blir lite dålig uppdatering nu. Är lite ledsen för alla grejer som är borta. OCh har inte så mycket fantasi att skriva här...
Men annars är de bra! Vi har de bra ♥

Idag är jag halvledig. Blir nog inte stranden dock eftersom det ska bli värmerekord...

Hejs!

Kalimera!

Kategori: Allmänt

Sitter på kontoret och är så himla trött. Har inte sovit så bra på två nätter.
Kom tillbaka i lördags och fick veta att vi haft inbrott i lägenheten. De tog allt. Dator, fotoram, kamera, smycken och allt annat av värde. Välkommen tillbaka liksom!
Åkte till polisen och gjorde rapport som vi skall få om 10 dagar. Somnade vid 5 kanske och igår började jag iofs sent men kunde ändå inte sova.
Satt på kontoret och väntade på att Robert skulle sluta och så åkte vi hem och åt blodpudding :)

Usch det känns bara så jävligt!

Sverige

Kategori: Allmänt

Jag har ju bara en vecka hemma och då måste man utnyttja tiden med vänner och familj och inte sitta och häcka vid datorn. Så nu tänkte jag ladda upp bilder men det verkar inte helt fungera som jag vill tyvärr. Så det blir inga bilder från kalaset i söndags eller från Liseberg igår. Ska se om det kanske går senare annars får ni bara vänta.

Men hemma är fint iaf :)

Hemma!

Kategori: Allmänt

Sitter här i stugan och klappar Stella som spinner så jag tror grannen hör. Mysigt!
Har vart inne i stan en sväng också och fixat min klocka och lite annat.

Jag är hemma iaf :) Inte så många som visste att ja skulle komma hem, bara Mia och mamma. Så det blev en liten överraskning och många förvänade miner när ja kom upp till frukosten. Haha! Men det va roligt och igår va det också kalas som gällde. Hela släkten samlad på ca 40 kvadrat...det blev trångt! Men trevligt :)
Massa god mat och magen stod på 4 hörn sen. Längesen ja va så mätt alltså!

Roligt att vara hemma och lite skönt med regn också faktiskt. Nu är de dock uppehåll så kanske det blir en sväng till Tre Toppar senare när mamma kommit ner. Smaskens!

Bilder kommer senare...

Hejs!

Lördag

Kategori: Allmänt

Otroligt lugn dag idag! Har inte haft alls mycket att göra. Bara en liten nätt överbokning men det löste sig ändå ganska fort. Så nu sitter vi här allihopa och väntar på att det skall hända något. Eller så borde man kanske gå hem. Ger de en timme till kanske...

Jag längtar mest till imorgon ;)
Sen har jag också ett otroligt sug efter blåbär. Tänk blåbär med grädde. Så jävla gott!

Och blåbärspaj! Eller rabarberpaj. Det är ju också så himla gott...

Och undra vad man skall äta ikväll? Igår åt vi tacos, fredagsmys :) Så kanske inte köttfärs idag då. Jag vill ha falukorv! Det hade vart gott. Korvstroganoff.

Hejs!

Beachvolley och bacon..

Kategori: Allmänt

Ikväll skall vi spela beachvolley vid Ideal. Hoppas det är många som kommer! Vi tog vårt veckomöte där ikväll istället för jag och Ida tyckte det va för varmt att spela på förmiddagen.
Så jag hade hela förmiddagen ledig och hann ligga och sola vid Mambo i 1,5 h. Väldigt skönt och framför allt väldigt varmt. Duschen och jag var bästa vänner ;)


Igår var vi hundvakter igen. Lätt match tänkte vi men när Ida kom hem till lägenheten igen vid 23 så såg den ut som ett slagfällt. Maggie bet i allt och alla, kraffsade på soffan och bet i sladdar. När vi tog fram glass så skulel hon ha av den och när hon inte fick det så blev hon helt crazy...
Jord är också något hon tycker om verkar det som då hon hela tiden skulle äta av den växt som Ida har på golvet.
Resultat: jord i större delen av lägenheten.

Så vid 23 va vi rätt slut efter att ha jagat runt på en sur hund i 3 timmar. Hon blev nämligen sur när hon inte fick helt som hon ville.
Väl hemma möttes vi av en lägenhet som stank av bacon. Skitkul! Och eftersom det kommer så mycket mygg så kunde vi inte heller vädra så gonatt på det liksom.
Imorse trodde jag det va borta men förstå min besvikelse när ja kom hem från stranden, sätter igång AC:n och lukten är där igen. Den sitter fast i AC:n!!!


Så, nu ska ja försöka jobba lite!

Måndag

Kategori: Allmänt

Har jobbat i snart 4 timmar och inte fått gjort nånting! Helt otroligt!
Började klockan 14 och gick och drack en cola med Robert när han åt lunch, tillbaka till kontoret för att hjälpa Dora och sen prata med Elin om Thailand. Det va så roligt så man märkte ju inte att tiden gick :) Så nu känner jag mig lite småstressad och har en lång lista att beta av. Så det är ju egentligen bara att sätta igång.

Förresten, hann med en vända till stranden också innan ja började så ja är asbrun nu!

1 augusti

Kategori: Allmänt

Vart tog juli vägen? Inte vet ja men slut är det iallafall. 1 augusti idag. Känns jättekonstigt för säsongen går liksom utför när augusti börjar och det känns som allt bara har gått för fort!
Men iofs, inte mig emot. Thailand till vintern blir väl helt ok ;)

Igår, 31 juli, hade jag namnsdag.
Och se här vad jag fick av min käraste ♥ I love it!

Visst är den fin?

Sen va vi hundvakt också hela kvällen igår. Den här hundvalpen jag skrev om tidigare har Ida hämtat hem så nu bor den hos henne. Maggie heter hon. Hon är så söt! Så när Ida fråga om jag kunde vakta henne så var det ju inte så svårt att säga nej.
 
Hon är så liten! Hon sover typ hela tiden så det va inte så svårt att ta hand om henne heller. Så vaknade hon och så lekte Robert lite med henne och sen somnade hon igen haha.

Här dansar hon ;) 

Blir träning ikväll och sen förmodligen inte så mycket mer eftersom jag slutar klockan 20.

Ciao!