HelenaKatarina

Slut för idag

Kategori: Allmänt

Nu är det nog slut för idag, med jobb alltså. Är trött nu och får ingenting gjort så då är det kanske lika bra att gå hem. Hmm..
Har fått massor gjort iaf så jag kan gå hem med gott samvete :) Haha.

Kommer inte handla idag heller, suck! Hinner inte, eller jag hinner men inte de andra :) Det får bli imorrn. Då ska ja också köpa en kabel till internet som vi har i lägenheten! Muy bien!

Kan dessvärre inte ladda upp några bilder förrän jag har gjort de...men imorrn då kanske!

Puss o Kram o Gonatt!

McDonalds

Kategori: Allmänt

Så blev de lunch på Donken idag alltså, gott gott! Hur länge sen som helst ja va där ju. Finns inte på Kreta nämligen... Fast jag är inte så förtjust i maten egentligen men idag va de gott! Men pajerna är det bästa! :)

Ny lägenhet

Kategori: Allmänt

Yes igår va jag ju och tittade på lägenet, samma hus fast längre ner. Den va superfin och jag fick flytta på en gång om ja ville. Så det gjorde jag ju då förstås :) Hann inte få ordning på allt igår men u är alla grejer nere iaf och det mesta är avtorkat. Sen i eftermiddag ska vi till Senzomall och handla! Mat, mat, mat och insektsspray haha.
Lägenheten är i vart fall jättefin så nu saknas bara Robert ;)

Det blev ju ltie dåligt uppdaterat igår men det va faktiskt på grund av lägenheten, man kan inte hinna med allt. Åkte till Colona med Louise och Camilla och betalade lite grejer sen hem igen. Kollade lägenhet, fixade papper och epngar och sen iväg till Shade för att käka. Biff Rydberg blev de, mums! Kom hem igen och då skulle det börja bäras och packas och gud vet vad alltså. Men det gick tillslut och nu bor ja i -2 hahaha. Han kallade den så =)

Nu ska jag jobba, kontoret idag igen :) Som vanligt!

Bön & AC

Kategori: Allmänt

Innan ja kom till Egypten så trodde jag att det inte var så hemskt många muslimer som faktiskt bad 5 gånger om dagen. Fel! Typ alla ber 5 gånger om dagen :) 
Och vet ni varför jag kom att tänka på det just nu? Jo för nån böneutropare började yla här utanför kontoret precis och jag förjade skratta för att det lät så fruktansvärt roligt :) Förlåt mig! Fast är själv här så det varade inte så länge...skrattet alltså, böneutroparen håller fortfarande på!

En annan rolig sak som hänt det senaste skall ja nu berätta för er.
Min och Claus AC i vardagsrummet har vart sönder, 3 dagar efter min ankomst kom en man, husägarens högra hand typ, för att checka detta. Han stod med fjärrkontrollen coh tryckte och tryckte...kliade sig i huvudet och kilade sedan upp på taket. Lite senare kom även dörrmannen och kikade på AC:n och förstod inte heller vad som var fel. Efter kanske 20 min gick båda och meddelade att det skulle komma en annan man och titta på det nästa vecka.
Fint! Han kom så i förrgår. Vi sitter och ser på Hulken på TV och det knackar hårt på dörren, jag öppnar och där står husägarens högra hand, ja alltså inte hand utan den där mannen. Han pekar på en annan man och undrar om han kan få fixa AC:n. Javisst! de går in, trycker på fjärrkontrollen i säkert 5 min. Oj det fungerade visst inte...upp på taket, ner igen, upp igen och ner igen. Då kommer helt plötsligt dörrmannen med en stege.
Den lille mannen klättrar upp och tar ut några filter, diskar dem och fixar och grejar, skvätter vatten och tillslut upp på stegen igen och får fast filtren. AC:n fungerar fortfarande inte...
Så går de alla tre och meddelar att de kommer tillbaka om 20 min. Det gör de också, kilar fram och tillbaka mellan vår lägenhet och taket i säkert 10 min och sen går de igen, alla tre. Men tro det eller ej, AC:n fungerade :) Men det kväves tre araber och en stege :) Mycket roande!

Idag är en bra dag

Kategori: Allmänt

Godmorgon!
Kontoret, igen :) Har precis fått mitt skrivbord så ja är helt till mig. Haha. Nej men det känns bra, fixar och grejar, byter tangentbord osv osv...Fast internetkabeln åkte ut så mitt gamla inlägg försvann...

Middag igår alltså med rundreseledarna, supermysigt och verkligen jättegod mat! Dit blir det nog att man går igen. Inga planer för ikväll men det brukar lösa sig. :) Idag får vi dessutom en ny kollega, Louise som skall sitta med bokningen. Alltid spännande med nya kollegor.

Tjohoo!

Kategori: Allmänt

Happ, här sitter ja på kontoret och hänger. Blev liksom kvar :)
Har prata med Robert typ hela dagen så det har vart kul! Men har också fått en massa gjort så det har vart en superdag!

Ska iväg på middag med våra rundreseledare om en timme. Kul kul! Och framförallt gott. Är väldigt hungrig nu!

Men först hem en sväng!

Hörs!

Lunch

Kategori: Allmänt

Har nyss vart på lunch på Cafe del Mar. Mysigt. Soppa blev det idag, igen :) Men det är ju så gott!

Har skickat iväg miniguiden och är klar med välkomstmaterialet, skall bara rättas till lite av någon dansk och norsk. Prima! Skönt som sagt att va klar med det.

Ska nu räkna ut hur mycket material vi skall ha fram till nyår och sen hur många miniguider vi skall ha fram till maj.

Ikväll blir det middag med rundreseledarna nere i marinan :) Tjohoo!

En annan på kontoret

Kategori: Allmänt

Kontor idag igen :) Har massor att göra...
Fixat välkomstmaterialet och miniguiden så nu ska vi skicka hem det för översättning och rättning. Kul att känna att man får nått gjort och att något blir klart liksom. Annars gör man bara lite av varje och allt ligger halvfärdigt. Nu är de två största grejerna klara iaf och det är skönt. Man känner att man komemr nån vart liksom :)

Hann ju som sagt ladda upp lite bilder igår, det kommer mer men det tog sån tid så ja orkade faktiskt inte mer än så just då. Men det kommer det kommer. Har nog lite tid ikväll också så jag kan ladda upp på pixbox. Heter HelenaRydberg där för er som inte vet.

Nu ska jag ringa växeln i El Gouna :)

BILDER!

Kategori: Allmänt

Här kommer bilder från Kairo! :)

Muhammed Alis alabaster moské


Guidening i moskén. Hani i mitten, vår lokalguide :)


Kairo. Ser ni pyramiderna längst bort?


Ja ni ser ju själva vad detta är...

Cissi och ja vid pyramiderna

Hihi!


Hahaha snyggaste teambilden ever :P

Happ det va de, lägger ut fler bilder på pixbox tror ja, detta tog sån tid.

Hörs!

Hemma

Kategori: Allmänt

Sitter hemma i lägenheten, kontoret hela dagen och är äntligen hemma!

Ska snart iväg dock och hämta Camilla på flygplatsen. Hon har nämligen vart i Kairo på DM-dagar. Claus skulle följt med ut men nu är han sjuk så det blir jag och Tina som tar oss ut i den egyptiska trafiken igen :) Spännande som vanligt.
15 min så åker vi :)

SKa ladda upp bilder senare ikväll, lovar! Ska nämligen bara va hemma idag.

Återkommer!

Kontoret hela dagen

Kategori: Allmänt

Sitter på kontoret och försöker jobba, känns lite segt idag. Kommer inte riktigt igång, pillar lite på det ena och så på det andra. Åhh suck! Snart så :)

Hardrock igår iaf, mycket trevligt va de! Blev lite struligt med notan när vi skulle betala bara, riktigt dumma servitörer...ville ha dubbelt betalt. Men det fick han inte serrni!
Drog därifrån iaf och endel gick ut, jag gick hem :) Trött.

Happ, kontoret idag iaf, hela dagen som ni säkert förstår av rubriken, så nånting skall man ju få gjort :)

5 dagar kvar ♥

Tillbaka i lägenheten

Kategori: Allmänt

Nu är jag tillbaka från hotellvisningen. Sitter i lägenheten och ser på tv och surfar runt lite :) Är väldigt trött! Kairo och hotellvisning hör inte ihop haha.

Ok men jag skulle kanske berätta om Kairo då...Steg alltså upp vid 2 tiden för pickup 2.40. Sov i ungefär 3 timmar...eller sova kanske är att överdriva men försökte sova iaf. Halvägs till Kairo nu, frukoststopp. Sen började guidningen, väl i Kairo mötte vi lokalguiden och så började det på riktigt, såg moskéer, basarer, folk, shoppingcenter och såklart pyramiderna! Häftigt va de! :) Ska lägga upp bilder men orkar faktiskt inte nu. Men det va coolt iaf! Äntligen sett pyramiderna liksom.
Sov på fint hotell och åt en massa gott. Vägen hem blev lite långsam, såg Pearl Harbour, sov och skrattade mest. Alla va så himla trötta! Sen fanns det också en toalett på bussen, den tömdes liksom inte på dessa 2 dagar så hemresan blev liksom inte riktigt upplevelse för våra näsor... ;)

Så hotellvisning idag alltså...sett alla hotell i Hurghada. Inte så hemskt många men det tog ändå tid och det blev en lång dag trots allt. Seg nu! Ska slappa lite hemma och sen blir det Hard Rock med teamet. Gott gott!

Och imorrn ska jag va på kontoret hela dagen, hoppas på att få massa gjort! Och så kommer Bibi!!! För er som inte vet så jobbade vi ihop på GC förra vintern och hon ska sitta som ES här nu. Kul! Skönt att ha henne här.

Ok jag laddar upp bilder senare....

Kairo

Kategori: Allmänt

Ok hemkommen från 48 timmar i buss. Eller kanske inte riktigt men min kropp är liksom inte helt sig lik...ont på massor av konstiga ställen.

Idag ska vi iaf ut på hotellvisning och se alla hotell i Hugget. Ska bli skoj :)

Hinner faktiskt inte skriva mer för guiderna väller in här på kontoret. Skriver senare.

Hej!

Mahmya...igen!

Kategori: Allmänt

Nyss hemkommen från en heldag på Mahmya, igen :) Hade teoridag där ute idag med guiderna, mycket uppskattat kan jag säga. Härligt med en dag på stranden.
Började med teori på morgonen och sen avslappning på eftermiddagen. Helt perfekt!

Åt med Cissi på vägen hem, pita blev det och det smakade mums. :)
Har nu hunnit duscha och sitter här i ett helt hav av sladdar och datorer då Claus, Henke och Henke tänkte ha kul med datorerna hela kvällen och har då handlat en massa...fråga mig inte vad det är med massvis av sladdar är det.

Inatt skall vi till Kairo!! Woohoo! Äntligen! Tycker det skall bli så kul. Uppstigning klockan 02.00 för pickup klockan 02.40. Tidigt blir det men det är de säkert värt. 2 dagar i Kairo liksom och pyramider och massa annat spännande. Gud va kul! Men det blir nog lite dålig uppdatering här på min kära blogg.

Ni får ringa istället...eller smsa om ni vill höra från mig. Har 2 nummer...

+20 199910305 och +20 170477328 tror ja det skall va :)

Nu ska ja se på tv! Hörs!

Lång dag

Kategori: Allmänt

Yes det blev en lång dag som jag trodde. Men som jag skrev tidigare så är det skönt att äntligen vara igång och göra något så det känns väldigt bra samtidigt som man är helt slut :)

Blev hemma idag, ska gå igenom miniguiden och kolla lite stavfel och liknande. Sen blir det SOVA! Som sagt, väldigt trött...

Ska lägga mig i sängen nu i vart fall, imorgon blir det nämligen Mahmya igen :) Vissa har det bra!

Gonatt på er!

10 dagar...

Kategori: Allmänt

10 dagar kvar tills Robert kommer! ♥

Back on track och igång!

Kategori: Allmänt

Tillbaka från lunchen..som också var möte :)
Har nu fått koll på vad jag skall göra nu i början osv så det känns mycket bättre! Så nu sitter jag och skall rensa servern. Haha! Den är i en enda stor röra så det behövs verkligen, kanske inte det mest tillfredställande jobbet men nån måste göra det.

Japp så det är vad jag gör nu...sen skall jag gå igenom miniguidestexter. Lång dag på kontoret alltså men det är skönt att äntligen vara igång!

Nej jag måste fortsätta nu!

Planering

Kategori: Allmänt

Planering...det är vad vi sysslar med idag. Plaering av schemat, plaering av utflykter, planering av kontoret, planering av jobb osv osv osv. Kul är det att vi äntligen kommer igång på allvar! :)

Middagen igår va supertrevlig, Sardina va restaurangen och det serverades fisk. Smaskens, stora räkor och kalamares.

Vid 22 tiden gick vi alla vidare till Shade som hade bjudit in i hypnotisör. Det va det roligaste jag sett på väääääldigt länge. Skrattade konstant i två timmar. Sjukt roligt va det. Två av våra kollegor va uppe på scenen och de va helt borta. Mycket underhållande för oss. :)

Nu ska vi gå och luncha på Cafe del Mar. Hörs senare! Puss!

Introduktion Hurghada

Kategori: Allmänt

Yes det är vad vi har idag, Introduktion Hurghada. Guiderna kom igår ju så idag va det alltså första arbetsdagen för dem, introduktion :). Spännande. Samlades klockan 10 på Cafe del Mar för frukost och sen satte vi igång. Mysigt va det och massa intressanta saker som sas.
Sen åkte jag och Carro till flygplatsen för att hämta ännu en ny guide och kom tillbaka lagom till lunch :) Mumma!

Så nu sitter ja på kontoret igen, ensam! Alla andra åkte och handlade men kände inte att jag behövde det så jag blev sittande här och fixar och grejar med lite av varje faktiskt...som jag skrivit tidigare så vet ja ju inte helt vad jag ska göra och vad ja ska sätta igång med. Men det ger ju sig :)

Börjar lära mig trafiken nu iaf, hitta runt lite och att man blir uppraggad vi närmsta hörn är en vana. Haha kanske inte en trevlig sådan men iaf...man lär sig.

Tänkte faktiskt gå hem snart och fortsätta hemma. Lite ensamt och tråkigt här. Så det tror ja att jag gör NU!

Hörs senare!

Varmt, varmare, varmast!

Kategori: Allmänt

Det är så varmt...när man går ut är det som att gå in i en vägg. Typ som en bastu. Väldigt härligt. Och eftersom alla i detta landet är stora fan av AC så blir det liksom inte bättre precis.
Det blåser iaf så man överlever :)

Idag kommer det nya guider! 9 stycken tror jag bestämt. Spännande. 4 av dem känner jag ju sen Kreta och sen några till som man träffat ute i världen men någon ny blir det säkert. Ska bli kul med lite mer folk här nere och lite mer liv och rörelse.
Så ikväll blir det middag på Shade och imorrn blir det introduktion så nu sätter vi igång på allvar.

Har precis vart och köpt en Frescato Double Chokolate på Costa som ligger 15 min från kostoret och typ 5 min från vår lägenhet. Såååå god! Nu har man lite energi igen :)

Sitter och pillar med välkomstmaterialet och pärmar. Sådär roligt men det är ju sånt som också måste göras kanske...Vet inte helt vart jag ska börja bara. Hmm...

Om 12 dagar kommer Robert ♥

Mahmya

Kategori: Allmänt

Sitter i min lägenhet, har fått internet! Kommer numera att hänga på MSN och fb hela tiden så fort jag är hemma så man kan hålla all kontakt med yttre världen öppen :) Haha.
Inte helt så illa kanske men iaf, internet har jag numera och det är så sjukt skönt!

Idag va en slapp dag för oss. Claus kommer inte förrän imorgon så vi 4 tjejer i keystaff skulle ut och se Mahmya. Sagt och gjort, åkte båten ut, tog ca 1 timme och det va helt underbart vackert där ute! Låg där hela dagen och snackade om ditt och datt, i skuggan haha :) På tok för varmt i solen.

Härligt va det iaf! Alla ni som hälsar på oss här i Egypten skall bara åka dit! Sjukt fint!

Nya marinan i Hurghada.


Helt ok....

Väl hemma igen så va vi helt slut, va dock tvugna att åka och handla, jag och Tina fick bilen och körde iväg...det gick...ja det gick helt enkelt! Vi kom hem till slut och vi hade inte kraschat bilen ;) För seriöst, tycker man att folk kör illa i Grekland, kom till Egypten. Grekerna kör som gudar i jämförelse. Och gillar man sopor, kom hit bara. Här finns så det räcker och blir över ;) Skämt å sido men det är lite crazy här nere.

Imorrn skall vi till kontoret klockan 9. Fixa lite och sen iväg och kolla runt lite, lokalkunskap helt enkelt :) Skönt! Man vet ju inte riktigt vart man befinner sig.

På söndag kommer 8 guider, skall bli kul med lite mer folk här. Det blir lite ensamt. Robert kommer ner första dagarna på oktober så det är super!

Nu ska ja ladda upp lite bilder ;)
Puss!

Egypten

Kategori: Allmänt

Nu är jag här! :)

Resan ner gick bra, sur tant vid incheckningen i Köpenhamn men annars har alla vart trevliga. Sov typ hela flygresan och va rätt trött hela dagen igår. Hunnit äta på 2 restauranger och packat upp min väska. Fick torka av allt i lägenheten för allt är sandigt och dammigt, charmigt ;)

Idag är det genomgång med oss i keystaff som kommit. Skönt att gå lite mer koll på läget. Ska snart iväg på lunch här och sen vet ja inte riktigt vad som händer. Det ger sig!

Imorgon skall vi till nån ö, Mahmya ;) Sola och bada! Skönt att börja lite lugnt. Guiderna kommer på söndag så då blir det Kairo och hotellobsning.

Här nere är allt bra än så länge :) Bilar som tutar är man ju van vid sen Grekland men det är nog värre här tror ja. Helt galet! Folk skriker efter en och det är inte likt nått annat jag sett eller vart med om i hela mitt liv. Men...det är spännande ;)
Och man vänjer sig kanske....

Nu bär det av...

Kategori: Allmänt

Allt är packat!
Två väskor står här på golvet och så skall bara handbagaget med datorn packas också...

Nu åker jag! Hej då! 
Nästa gång jag skriver är ja förhoppningsvis i Egypten :)

Puss!

Dessa öron

Kategori: Allmänt

Klar hos doktor Eva. Gick väl sådär...

Öronen är fina och rören är bra. Helt perfekt så långt. Men...
Rören skall sitta kvar, jag får aldrig dyka och inte vara under vattenytan mer än en halv meter. Surt! Även om de tar bort rören så kan jag inte dyka för de kan det ändå spricka då det är så känsligt.
Bra är att jag får lyssna på musik i hörlurar, dock inte så högt för de kan det bli riktigt illa.

Gilla läget liksom!

Mina öron...

Kategori: Allmänt

De flesta av er vet säkert att mina öron har alltid varit ett ganska så stort problem för mig :) Med rör och inflammationer och dylikt. I mars satte jag ju in rör igen och det va ju inte mest härliga känsla jag haft...gjorde förbannat ont men ja hörde igen så det fick väl gå. Sen duschade jag med öronproppar i typ 3 månader innan ja vågade ta ur dem :) Sen skulle det tydligen vara helt ok att doppa huvudet och bada...hmm...INTE ALLS! Har gjort ont som tusan hela sommaren och ja har badat mindre än vanligt. Jag som älskade att bada!

Jaja idag skall jag iaf på återbesök. Jiho! Hoppas det nte gör ont...
Och hoppas att allt är bra så att rören kan åka ut! Isåfall ska jag dyka i Egypten. :)

Har vart i Göteborg hela natten hos Mia och Mikael. Gick upp tidigt och körde till Motormännen i Mölndal. Fixade Internationellt körkort hos en supertrevlig kvinna! Och så va det bara att köra hem igen..snabbvisit i Götet alltså!

Nej nu måste jag springa...doktorn väntar!

Packning och bio :)

Kategori: Allmänt

Håller just nu på med packningen inför Egypten. Går ganska bra faktiskt. Eller alltså jag har lagt fram det på sängen och sängen är inte full än. Det är ju bra :) Eller?
Har vart och handlat massa godis och Ramlösa, det ska man ha med sig! Tur att jag flyger med vårt flyg ner så jag kan ha med mig lite mer...annars kunde det nog blivit dyrt.

Ikväll ska jag å bio med Johan och Malin. Skoj! Längesen ja va på bio faktiskt. Mars senast tror ja. Beck tror jag att det blir. Spännande!

Imorrn bär det alltså av mot CPH och Kastrup. Kommer med tåget trax innan 21 och checkar in på Hilton :) Härligt! Där ska jag möta upp Berit och Sidsel och förhoppningsvis Nicola och så blir det en liten reunion med guider.
Skall bli kul att åka faktiskt. Skönt att komma iväg och kul att komma nånstans man inte vart tidigare.

Längtan, alltid denna längtan, härifrån långt bort
Långt, långt bort
-Kent, Rosor & Palmblad


Sist jag var på bio :)

Massor med svamp!

Kategori: Allmänt

Svampfest igår :)

Och sen skulle det rensas....

 

Men det blev ganska mycket...


Gott va det också :)

Svampplockning!

Kategori: Allmänt

Idag gick vi upp tidigt för att åka till Skene Marten :) Typ 100 år sedan jag var där och allt var sig likt. Såg Martenloppet och blev lite nostaligsk, jag var nog lika nervös som de som startade :) Haha vldigt spännande! Sen köpte vi grönsaker, klistermärken och sockar. Annars va det nog mest skräp...

Nu ska vi ut i skogen och plocka svamp tydligen! Tjoohoo!

Jag återkommer senare. Kanske med bilder också :)

Hörs!

Hemma i Kinna :)

Kategori: Allmänt

Chania igår, Kinna idag. Känns het ok!

Flygresan gick bra, sov hela vägen verkligen, vaknade när vi skulle äta, åt och somnade igen. Skönt! Allt bagage kom ut väldigt fort och så bar det av hem. Är iofs rätt sliten idag.

Väldigt jobbigt att säga hejdå till alla. Man vet ju inte när man ses igen. Jobbigast var att säga hejdå till Robert såklart. :( Men han kommer till Hurghada om 3 veckor han också! Längtar redan.

Igår då..sista dagen på Kreta, packade större delen av dagen. Sen orkade vi inte va hemma mer, tog bilen och körde massa. Körde Rodoupohalvön runt och såg massa roliga djur :) Spännande! På kvällen va det middag, sista med gänget, på Olivetree. Mumsigt va det! Efter det så va det bara att säga hejdå, vi ses igen och lycka till. Robert körde mig till flygplatsen och där blev vi ett tag...ville inte gå genom säkerhetskontrollen...vart ju tvungen tillslut men det va med väldigt tunga steg....

Nu sitter jag iaf i Kinna, i mitt rum och håller på och packar upp och tvättar! Tjoho! Helt otroligt va mycket kläder ja har...måste nog rensa garderoben snart.

Ikväll ska vi ha kalas och imorrn vet ja inte vad som gäller. SKa nog försöka ringa runt till alla vänner och bekanta nu så de vet att man är hemma :)

Ska försöka lägga ut bilder här också snart..men det går lite för trögt just nu så hinner inte.

Puss o Hej

Så va det dax igen

Kategori: Allmänt

När man har en blogg så måste man ju typ uppdatera varje dag så det tänker ja väl göra då!

Dåligt väder här idag, väääääldigt skönt! Moln och blåsigt. De senaste dagarna har man knappt kunnat andas för et har vart så tryckande luft men imorse kunde man andas igen. Va uppe tidigt och hann äta frukost! Perfekt start på dagen.

Nu sitter jag här med Lee och ska lägga schema för de nya guiderna och fixa klart det sista innan ja åker på torsdag. Känns så konstigt! Men också väldigt kul att komma till ett nytt ställe och se pyramiderna! :)
Det verkar dessutom ordna sig med Roberts jobb så det är bara perfekt!!

Va på middag igår med Ida på LEventis, restaurangen som ligger granne med hennes lägenhet. Riktigt grekisk! Allt smakade mumma! Kul att prova en ny restaurang nån gång också...

Ikväll blir det POOLPARTY med alla guiderna ute på Larentzakis och sen förmodligen utgång på Troppan ;) Har halvledigt imorrn så börjar inte förrän 17 så vi kan gå all in ikväll. Haha!
Hoppas det blir kul!!

Hörs senare! :)
 

Blogg? Jag?

Kategori: Allmänt

Yepps nu sitter ja här och skriver första inlägget på min blogg! :) Toppen!
Ska väl försöka räkna ut hur allt här fungerar nu...hmm...

Hörs!