HelenaKatarina

Torsdag

Kategori: Allmänt

Veckorna går så fort. Hinner inte med allt jag tänkt mig. redan vart här en månad och har inte set hälften av det ja velat se....
Idag är en väldigt seg dag, vaknade vid 8 och kunde inte somna om, tänkte börja 10 nämligen. Satt på kontoret och kom ingen vart så jag och Tobbe gick och käkade på stället rakt över gatan. Fruit breakfast är gott :)


Och sen dess har jag suttit här, på kontoret, och jobbat. Har ändå fått ganska mycket gjort. Avverkat hela min lista nästan och det som är kvar kräver att ja har en bil så det blir lite svårt.
Men känner mig fortfarande skitseg.

Jaja nu blir det mat iaf så kanske jag känner mig piggare!

Onsdag

Kategori: Allmänt

Yes hotellcheck hela dagen och massa sliskiga drinkar till oss. Men det va något bättre idag då vi serverades någon typ av hälsodrink på 3 hotell. De tyckte väl vi såg svettiga ut haha.
Fått mycket gjort idag och ska snart kila hem och byta om för nu blir det middag på Horn Grill med hela teamet! roligt när alla äntligen är samlade :) Hoppas det blir nått gott bara för ja är hungrig!

Imorgon ska ja va på kontoret hela dagen och försöka komma ikapp med allt ja missat dessa två dagar. Får väl se hur det går. Gäller att va effektiv.

Och för alla som undrar så mår mina fötter mycket bättre idag :) Flipflop har varit det som gällt hela dagen.
Nej nu måste jag gå hem om ja ska hinna byta om innan middagen. Ingen rast ingen ro!
Sova kan man väl göra i nästa liv typ :)
Hejs!

Socker

Kategori: Allmänt

Ja vad är det egentligen med Thailand och socker? Alltså det är socker i ALLT!!
P hotelvisningarna idag så blev vi bjudna på välkomstdinkar överallt typ. Det va som att dricka flytande socker. Det är så sött så det drar bak i munnen. Gaaah! Inte alls smaskigt. Kanske blir bättre imorrn. Jag tvivlar men man kan ju alltid hoppas :)

Gonatt!  

Tisdag

Kategori: Allmänt

Världens längsta dag idag. Men jag har hunnit med väldigt mycket.
Började med en liten lätt strappats i strålande sol till Hilton imorse, 30 min. Hotellvisning där i 2 timmar + frulle. Därefter en liten tur i regnet mot Baan Karonburi. Sen till Mövenpick för lunch och sen till 6 andra hotell i ömsom regn ömsom sol. Va rätt fräsch när ja kom in i receptionen till alla hotell. Och mian fötter va helt svullna och röda...
Och ja kan väl säga som såhär, när vi fick vänta i en halvtimme på sista hotellet så va inte humöret på topp, inte heller när vi gick därifrån. Det va helt enkelt inte mycket som va bra just då :)

Nu sitter ja på kontoret, igen. Skrivit ut lite saker och ska alldeles strax gå hem igen. Har också hunnit med lite löpning såhär på kvällskvisten. Tänkte mest att mina fötter är ändå helt förstörda så varför inte. Och nu är min högra lilltå helt illröd. Tror ja måste hem och ta hand om den för den ser inte helt frisk ut.
Men löpningen gick prima och det börjar kännas helt ok :) Då får man vara nöjd!


Heja heja!

Måndag

Kategori: Allmänt

Har vart ledig idag för första gången sen ja kom hit. Tror ni de va nice? Ehh ja! Sov som en gris fram till halv 11. Så gick ja och Mia till Two Chefs och käkade svenska frulle :) Havregrynsgröt is tha shit! MUMS! Sen bar det av mig stranden. Väldigt varmt och svettigt men också väldigt skönt. Käkade ananas och bara gottade oss. Härligt!

Nu i eftermiddag har ja kollat på film och vart ute och gått med Tobias. Hittade ett gym som verkade bra så där ska vi nog börja träna. Kul att göra något vid sidan av löpningen :)

Imorgon ska ja på hotellvisning hela dagen och det samma gäller onsdag... Segt men skönt att få det överstökat äntligen. Men 30 hotell skall väl gå bra.

Nu: Maaat!

Söndag och godis

Kategori: Allmänt

Idag är det söndag vilket innebär att ingen hemma i Skandinavien jobbar och det innebär då att vår webmail inte fungerat på hela dagen. Ganska svårjobbad dag alltså. Och med tanke på att ja är ledig imorrn så hade det ju varit rätt skönt att få allt undanstökat idag men icke!

Så vi har underhållit oss på annat sätt, det har blivit en hel del av mitt nya favoritgodis Reesés.

Himmelskt gott!

Sen har vi också varit på skrubb. Eftersom imorrn är ledig dag så hoppas ja på sol och bad hela dagen och då är det bra att vara renskrubbad från all gammal hud, hur äckligt det än låter ;) Haha.
Om det va skönt? Så faan heller!!! Det gjorde sjukt ont och jag va ganska röd efteråt. Men nu däremot är ja len som en barnrumpa!

Ikväll blir det Sangria på Two Chefs i Karon :)

Lördag

Kategori: Allmänt

Ja hörrö ni. Igår bestämde vi oss för att prova en ny restuarang som skall vara med i vår tipsbok. Mom Tri hette den. Sagt och gjort. Vi begav oss iväg klockan 21.00 mot restaurangen. Det börjar då att ösregna, som vanligt här nere. Vi börjar alltså vänja oss. Väl framme vid restaurangen inser vi att den är ju faktiskt väldigt fin och dyr. Kommer in och alla stirrar eftersom vi ser ut som 5 blöta djur. De ber oss vänta i baren på bord. Tack tack!

Vi tar ju varsin öl då såklart eftersom det va billigast, Tobbe tar en whiskysour som han sitter och smuttar på. När vi suttit i ca 30 min så börjar vi tröttna. Tobbe störtar fram mot första bästa servitör och frågar efter vårt bord. Vi blir då visade till andra delen av restaurangen och ett långbord. Så där sitter vi då, Tobbe och ja på varsin kortsida och så de andra tre på en rad...
Detta innebar då att vi inte kunde prata på mycket på hela middagen och ville man få sin röst hörd var man således tvungen att skrika. Regnet gjorde ju självklart sitt till också då de hade valt hårdplasttak på hela restaurangen...


Alltså, det blev inte sagt så mycket under hela middagen men dessto mer att dricka blev de eftersom man bara kunde sitta i sina egna tankar och surpla i sig massa vin.
När vi ätit upp och druckit klart så inser vi att klockan är ganska myckt att restaurangen är tom så vi lämnar stället och försöker på tag på taxi. Gick sådär på världens minsta gata i ösregn. Tillslut stannar en bil som kan köra oss till Skabar. Vi trycker in oss i bilen och han kör iväg. När han stannar så vill han också göra oss en liten tjänst och se så att det är öppet så han kilar ut ur bilen, alltså det skall sägas att det verkligen ÖSTE ner, låter nycklarna sitta i och lömnar 5 vita turister i bilen. HAHA!
Vår chaufför hinner dock komma tillbaka innan vi kommit på någon konstig idé om att köra iväg med hans bil och meddelar oss att jovisst är det öppet så vi springer iväg, genom stängde restauranger, hoppar över murar och råkar trampa i vattenfyllda hål. Men vi kommer tillslut fram och väl där så är vi rent ut sagt dyblöta, vi ser duschade ut. Bestämde oss för att vi lämnar inte stället förrän det slutat regna.
Det gick så inte eftersom de slängde ut oss när de ville stänga då vi var de enda gästerna. Jaja...

Tuk-tuk hem och därär det väl ingen riktigt som vet vad som hänt. Det hela slutar med en stor röd kon utanför Kaspers dörr.
Mycket roande kväll helt klart! En av de bästa kvällarna på länge :)

Fredag

Kategori: Allmänt

Fredag idag och ösregn igen. Kan det sluta regna snart? Så himla tråkigt!!!
Fint väder imorse och nu öser det ner...

Ska iväg på lunch snart och idag blir det Harrys i Patong.

Blir säkert gott.

Ja vad händer mer..inte mycket just nu. Jobbar hela dagen idag och ikväll blir det nog lugnt för imorgon skall vi på invigning av en bar på Bangla. :)

Hejs

En biltur senare...

Kategori: Allmänt

Ja det blev inte så mycket boxning. Vi körde omkring, jag och Tobbe, letade och letade. Hittade ett ställe men de hade inte öppet så vi skulle komma tillbaka klockan 9 imorgon. Tack! Så vi körde vidare och körde och körde runt i Chalong men hittade nada. Så vet ni vad ja gjorde då? Jo jag gav mig ut och sprang istället. Känner mig inte riktigt på någon elitnivå än men man måste ju börja nånstans. Och det känns bra. Känner mig inte lika plågsamt trött denna gången som sist och redan piggare. Dock vätskebrist just nu så ja sitter och häller i mig vatten.

Ska städa upp lite här nu och sen skypa med Robert ♥.

Skrev till Sidsel häromdagen, jag saknar henne. Saknar alla vår balkongkvällar på bajsbalkongen och alla bilturer till Chania :)

Älskar denna bilden ♥

Onsdag

Kategori: Allmänt

Har ätit så mycket sushi och annan japansk mat nu så jag håller på att spricka! Men gott va det!

Sista dagarna har inte hänt så mycket nytt, hela dagen igår jobbade ja på kontoret och på kvällen åkte vi för att handla på Carrefour.
Idag har det blivit kontoret hela förmiddagen och sen hade vi lunchmöte med våran optiker. Parkerade utanför butiken och vips kommer det en polis och kedjar fast däcket haha. Som tur va så va han snäll och tog väck den direkt och skickade oss till polisstationen med en böter på 300 baht. Känns nästa lite löjligt billigt men men. Jag klagar inte :)
Så tillbaka till optikern för lite rundvisning och sen till restuarangen. Vi åt och åt och åt...
Men nu är jag alltså tillbaka på kontoret igen. Massa att göra idag så inte mycket tid till annat.

Ikväll ska vi på kickboxning. Skall se om det är något att ha för isåfall ska vi börja träna. Men vi får se, brukar ju gå sådär med rutinerna i det här jobbet.
Men springa kan man alltid, det är så fint utefter stranden :)

Måndag

Kategori: Allmänt

Mycket som har hänt hela dagen så har inte hunnit in här.
Började på kontoret imorse och jobbade fram till lunch. Käkade på Two Chefs och därefter tillbaka till kontoret. Så tog vi bilen och körde till ett rehabiliteringscenter för apor :) Låter mer intressant än vad det var men kul att ha sett det iallafall. Där fanns också vattenfall som skulle vara största på hela ön.
Bjuder på bilder från dagen.


Söt apa :)


Appar haha


Påväg till vattenfallet...


Vackert!

Vi fortsatte även en bit in i djungeln men det va ingen hit i flip-flop. Kasper och Fredrik fortsatte däremot en bit till och det är väl ingen egentligen som vet hur det gick. Vi fick höra nått om en sjö/flod och att Kasper blev anfallen av fiskar. Mycket roande!

Och nu ikväll fick vi åka ut med Nikita, vår samarbetspartner, på deras båt för att se hur det fungerar när våra gäster skall fiska. Mysigt att åka båt på kvällen och fin båt också.

Nu är ja däremot ganska trött och har huvudvärk så det blir sängen!
Gonatt!

Söndag

Kategori: Allmänt

Min effektiva förmiddag övergick i ett skönt besök på stranden. Dock inte så badvänligt vatten idag då det va massa sand och skit. Men skönt annars :)

Har vart å käkat nu men vi orkade inte ta oss längre än till grannen, Ging. God mat och hyffsade priser. Och framförallt nära! Är trött nu så tänkte kanske gå och sova så man är pigg imorrn och får en lika effektiv förmiddag som idag.


Va lite mer sol idag...

Jag glömde säga

Kategori: Allmänt

Att vi faktiskt inte bara va i Patong igår eftermiddag. Vi va också på fotmassage. Och när man går på fotmassage här så är det inte bara fötterna de masserar utan hela benen och huvudet och axlarna. I 1 h!!! Och vet ni vad vi betalade för det? Jo hela 250 bath. Det är ju nästan så man kan göra det varje dag :)

Va lite trött igår kväll, somnade tidigt och när klockan ringde klockan 6.40 va ja allt annat än pigg. Men vad gör man inte för att få inviga sina nya kläder. Det blev en kort men ack så svettig tur till stranden och tillbaka. Och det kändes bättre än va ja trodde ändå. Jag kanske inte har tappat allt ;) Nu gäller det bara att hålla i detta och fortsätta. För det känns ju jävligt bra efteråt.

Och såhär ser kläderna ut, ungefär:


Fint va?

Hahaha nä inte riktigt så kanske ;)

Back to work!

Gonatt

Kategori: Allmänt

Mina ögon går i kors. Är så himla trött! Inte så konstigt kanske heller...
Jaja eftermiddagen gick åt till shopping i Patong med Kasper. Köpte nya träningskläder :) Vi ska ju börja på kickboxning och då måste man ju ha kläder till det.
Men först skall de invigas, imorrn klockan 7 skall jag och Anna ut och springa. Vi får väl se hur det går med tanke på att det va ett tag sen ja sprang nu men det ska bli roligt!
Tänk på mig när klockan är 1 hemma i Sverige. Då går ja upp och springer. Haha.



Nu är det gonatt!

Lördag

Kategori: Allmänt

Sitter på kontoret och gör faktiskt inte så mycket. Väldigt skönt att ha sådana dagar också ibland :) Iaf när man vart på Bangla dagen innan haha. Men roligt va de.

Nu ska vi till Patong!

Hahaha

Kategori: Allmänt

Ja såhär ser ledningarna ut här... Kanske inte så konstigt att de blir strömavbrott då och då :)


Underbara fredag

Kategori: Allmänt

Idag får vi fler gäster, hela 100 stycken! Känns bra, så man kommer igång litegrann. Jag sitter med schema och service idag för december månad. Det kan man ju tycka är lite tidigt men det är ju faktiskt bara 4 veckor kvar och då skall ju såklart allt vara klart och sättas i pärmar, välkomstmaterial och annat. Tiden går ju så fort.

Så satt ja också och funderade över saker jag stör mig på här nere... I-land problem, jag vet men iaf.
1. Thailändarnas engelska. Jag förstår knappt vad de säger. Yes yes på dig också liksom.
2. Alla äckliga gubbar som går hand i hand med sina thailänska döttrar. alltså det är ju inte deras döttrar men det skulle kunna vara det. Groose!
3. Man kör på vänster sida. Det är jobbigt!

Men annars gillar jag det :) Thailand är niiiice. Jag trivs helt enkelt.

Promenix

Kategori: Allmänt

Har kommit hem ifrån min promenad. Gick iofs bara ner till stranden och så strandpromenaden men iaf. Det va mysigt. 10 min till värsta fina stranden är inte fy skam :)


Vackert!

Sen blev det också en sväng till den lokala matmarknaded för inköp av frukt. Helt sanslöst billigt!

Bananer är gott!

Ikväll blir det en lugn kväll, film och skype :) Skönt med en kväll hemma för en gångs skull.

Torsdag

Kategori: Allmänt

Dagarna bara rullar på och man har inte riktigt tid att tänka på någonting. Idag däremot så har jag inte så jättemycket att göra så jag hinner surfa runt på lite olika sidor på internet. Men det är också då jag upptäcker hur mycket det är jag vill göra. Det vore ju roligt att åka till Kina och Australien. Det vore också roligt med en lägenhet och att börja plugga. Det vore roligt att åka på charter och också att se hela USA. Hmm vad ska man välja? Kan man göra alltihop kanske? Nu på en gång? :) Det vore det bästa haha.

Nej ja ska fortsätta kolla runt så kanske ja kommer fram till nått.

Har så himla ont i ryggen idag, undra om det är så att ja sover konstigt på min enorma kudde...

Gonatt

Kategori: Allmänt

Ska bara kolla klart på mitt avsnitt av How I met your mother och sen ska ja sova.
Åkte och handlade innan så nu finns det lite mer grejer i kylen. Skönt med frukost och vatten iaf :)

Annars har solen skint idag, faktiskt hela dagen och inte ett regnmoln så långt ögat kunde nå. Härligt! Hoppas det fortsätter så för isåfall blir det promenix imorrn. Hann inte idag för vi skulle åka till patong så tidigt.

So long! Natti

Onsdag

Kategori: Allmänt

Började lite senare imorse, tyckte ja kunde unna mig de. Haha.
Regnade alltså sjukt mycket igår och det va översvämmningar på flera ställen. Strömmen kom tillbaka vid 00-01 nångång för de lystes hela rummet upp. Ja hade ju tänt alla lampor när ja kom hem men eftersom de inte fanns nån ström då så tänkte ja inte på det. Det enda som va bra med det va att jag vaknade och kunde sätta igång AC:n. Sjukt varmt!

Jobbat hela dagen och nu är ja hemma igen. Tänkte ta en liten promenad för att se mig omkring. Har liksom inte hunnit med det än. Sen blir det förhoppningsvis Carrefour för lite handling.

Hittade den här bilden, snart ett år sen! Helt sjukt va tiden går.

Tisdag

Kategori: Allmänt

Precis kommit hem. Vart och käkat på Horn Grill i Kata och skulle egentligen gå och ta en öl efter men så kom regnet och det fick bli tidig hemgång istället.Regnar fortfarande, hur mycket som helst!!!
Och dessutom så är det ingen el i lägenheten så det är bäckmörkt och varmt. Skoj.


Min mat ikväll. Hawaiian Chicken Salad. Mumma!

Och såhär såg de ut innan idag över bergen.



Yes, nu ska ja sova. Har ju ändå inget att göra.

Gonatt!

Måndag kväll

Kategori: Allmänt

Sådärja, regn hela dagen. Thailand visar verkligen upp sig från sin bästa sida nu i dagarna.
Men eftermiddagen va inte helt bortkastad. Blev en tur till Central Festival, som är ett stor köpcentrum, och så lite shopping. Det fanns Zara och ja handlade för 5000... baht alltså :) Mycket märkligt när kassörskan säger priset på allt. 5000 i mina öron är helt klart väldigt mycket på Zara. Men det va kul att shoppa lite iaf ;)

Så blev de även bio och filmen Red. Klart sevärd men ingen höjdare kanske. Jaja det va mysigt med bio och popcorn!

Så ikväll fick vi en liten båttur iaf, snabbis ut på havet och middag. Kul! Verkar vara riktigt bra utflykter! roligt att sälja när man vet att gästerna blir supernöjda.

Nej gonatt på er!

Måndag

Kategori: Allmänt

Så va det måndag igen! 1 november dessutom. Vart tog september och oktober vägen undrar jag då? För shit va det gått fort. Hoppas det fortsätter så :)

Idag skulle vi ju åkt på båttur med La Moet. Men guess what. Det regnar. Precis som de gjort de senaste dagarna och precis som de skall göra de kommande 5 också. Kul! Helt igenmulet och grått som tusan. Är det inte detta vädret man åker ifrån när man blir guide?
Men vi får se, vet inte om den blir inställd än så kanske blir det båttur ändå.

Nej, back to work! So looong!