HelenaKatarina

HUBS

Kategori: Allmänt

Tillbaka på kontoret. Är faktiskt ganska trött...tittade på klockan precis och insåg att ja jobbat i 12 timmar. Känns helt ok! Är inte alls så trött som ja borde vara.

Men nu ska ja hem. Ikväll är de middag för Lee innan han åker och lämnar oss andra i sticket. Lördag är dagen D liksom.

Hade min kamera fungerat som den skulle så hade det kommit upp en bild här nu på tre sockersöta kattungar som ja mötte på ett hotell idag men nu får vi nöja oss med en blomma...




Hejs!

Goddag!

Kategori: Allmänt

Sitter här på la officina och arbetar för fulla muggar. Eller rättare sagt, jag äter Daim och läser Aftonbladet...Fast jag har jobbat innan :) Veckamöte hela förmiddagen och massa prat om vinterdestinationerna och sen till Olive Tree för lunch. Smaskigt värre!
Så hamnade jag helt plösligt här igen, det är ju så trevligt. Trevliga kollegor och trevligt jobb, kan de bli bättre? Skulle inte tro de va..

Och vet ni? Jag är ledig imorrn! Och inte bara jag, Robert också. Tänk vilken fin och mysig dag vi skall ha ♥ Stranden hela dagen hoppas jag.
 
Här kanske? :)

En annan sak, jag har haft väldig hosta och så de siata två veckorna och rösten har vart lite konstig. Det kittlar i halsen och det går liksom inte över när jag hostar som det brukar och skall göra. Jag kan hosta hur länge som helst, slutar aldrig. Tillslut måste man ju andas och då är det som att hela strupen har snörjts ihop och det blir ju lite svårt att få luft då...Restulterar i tårar och ingen röst vilket också kan va lite jobbigt.

Så inatt vaknade jag och fick ingen luft. Mycket obehagligt! Ligger där och kippar efter luft, det går fint, jag kan andas. Men det va ingen behaglig upplevelse.

Nu är min fråga, vad kan detta vara? Nån som vet?

 

Nu skall jag ut och göra HUBS hela eftermiddagen. Det är säkring av vår hotellprodukt. Väldigt spännande :)

Ja herre gud

Kategori: Allmänt

Har inte ens hunnit tänka äver bloggen idag, massa att göra. Men nu börjar det lugna ner sig lite iaf :) Skönt! Kanske ska ut till några hotell lite senare..? Ja det tåls att tänka på. Först lunch tror ja.

Igår tog vi en sväng till Platanias för lite shopping. Hittade en skitsnygg väska som fick fälja med hem tillsammans med ett parmysbyxor och en stor sjal. Är mycket nöjd med mina inköp.
Vad jag däremot inte är så nöjd med är Dos Amigos, en restaurang som ligger mitt i Platanias. Vad har hänt? Beställde Daiquiri och det smakade bara sprit. Beställde enchilladas och de smakade ingenting och var är alla servitörer från tidigare år? Va va va??? Vad hände?
STOR BESVIKELSE!


Som ni kanske ser så njuter han inte direkt... ;)

En annan sak som jag iaf tyckte var väldigt roligt va att när vi är påväg ner mot stora vägen igår så ser ja den här fina saken:

Nu kanske inte alla läsare känner till historien bakom denna vackra hund men det spelar ingen roll. Låt mig presentera Tuttan ;) Hon bor här i Kato Stalos, på ett hotell. Namnet kommer från 2007 då hon sprang omkring och hade väldigt stora tuttar helt enkelt. Väldigt söt!

Måndag

Kategori: Allmänt

Ställde klockan på 7 igår men orkade inte upp förrän strax efter 8 när Robert hade gått till jobbet. Riktigt segt idag! Men väl på kontoret så känns de helt ok ändå. Dricker kaffe och hoppas bli lite piggare :)

Igår blev de middag på Kouropis som nyöppnat restaurangen och precis kommit tillbaka från Danmark. Lika god mat som alltid och superfräsch restaurang verkligen. Kul!
Sen bar det av till Fortollo (Fort Apollo) där vi firade Cissis födelsedag. Jag åkte hem, de andra gick ut. Tur de, för annars hade jag nog inte orkat upp alls idag.

Nu skall jag skriva rent lite papper och lägga in lite CRM. Hejs!

Söndag

Kategori: Allmänt

Har nu jobbat en timme. Känns väldigt segt idag! Är trött och skulle gärna legat kvar i sängen lite längre idag. Men men...nu är ja här!

Skall iväg och kolla på ett inspirationsmöte med Lee snart och ta lite bilder pånågra balkongen på ett hotell. Dagen kommer nog gå fort ändå.

Igår va ja på flygplatsen hela dagen och när ja kom hem så kände jag inte igen mina fötter...mycket märkligt! Jag tycker mina fötter är ganska fina men när ja kom hem så såg dem ut som två små klumpar. Stackars dem!
Så jag hade lite svårt att gå på kvällen men vi stack ändå ner en sväng till strandne och spelade lite racket, skönt att gå i sanden, den är mjuk ;)

Det här skulle jag behöva...

Sen valde vi mellan att gå ut och gå eller att gå till kaffestugen och äta jordgubbstårta. Gissa vad det blev liksom?
Mmm just de, tårta! Den va smaskig och dessutom visade de matchen mellan Ghana och USA så vi blev  ju sittande hela första halvlek.
Väl hemma så blev de massage, fotmassage, tack för det Robert! Väldigt skönt!

Nu är ju iaf midsommarhelgen snart slut och ja tycker ändå det blev helt ok. Ätit sill, potatis, tårtax2 och massa annat svenskt och gott.

MUMS!

Flygplats

Kategori: Allmänt

Strax bär det av till flygplatsen. Skall spendera min dag där nämligen! Alltid roligt att komma dit och träffa alla man känner :)

Igår skulle vi egentligen gå på bio men efter många om och men så blev de inställt. Robert drog och såg på fotboll så jag och Emma tog en liten afterwork på Marias med Lee och sen några äl på balkongen. Väldigt mysigt!

Nej nu kör bilen :) Hej!

Midsommarafton

Kategori: Allmänt

Idag är det midsommarafton! Känns kanske inte riktigt så festligt här nere som det gör hemma men iaf. Det är midsommarafton :) Det skall man fira! Fast det blir nog ingen krans i år...om det inte finns att köpa förstår men det tror jag inte.



Jag fick hoppa in och jobba lite tidigare än vad jag skulle idag så sitter på kontoret redan nu, börjar egentligen 14. Men det innebär också att jag slutar tidigt! Alltid en fördel :)

Iaf...
GLAD MIDSOMMAR!

Midsommar

Kategori: Allmänt

Imorrn är det midsomarafton. Förra året åkte jag hem idag för att fira midsommar i Varberg. Nu skall jag fira det med mina kollegor och Robert. Det är alltid lite konstigt att fira midsommar utomlands tycker jag. Det blir aldrig som hemma liksom...
Det blir ia förhoppningsvis lunch/middag på Kaffestugan. Midsommartallrik :) Sen är det nog inget mer planerat dessvärre.


Glad midsommar!

Kalimera!

Kategori: Allmänt

Sitter här med min frulle som ja inhandlade på vägen hit. Frappe och två kakor :) Haha! Det är gott!

Mums ;)

Nu måste jag sätta igång å jobba, massa att göra idag!
Dokument att fylla i och mail att skriva. Sitter dessutom här själv så det ska väl gå fort!

Ciao

Onsdag

Kategori: Allmänt

Nu är det snart dax att kila hem. Har varit en väldigt aktiv dag. Först kontoret sen Almyrida och Kalives och sen slutligen Chania och träffa samarbetspartners. Tjoho vad det går!
Och nu ringde Robert och va påväg hem så jag ska nog också snart gå hem. Känner mig lite trött...dåligt med sömn de sista dagarna!

Hade gärna gått till stranden en sväng nu och badat lite och spelat lite racket men det blåser så hemskt mycket så det kan nog bli svårt. Eller rättaresagt en mindre trevlig upplevelse!


Och vet ni? Det regnade tillomed idag. Det är juni och det regnar..vad händer?

Imorrn är jag typ den enda som jobbar känns de som så jag kommer nog få massa gjort ;) Härligt!

Barn och Gramvousa

Kategori: Allmänt

Igår när jag vaknade så blåste det väldigt mycket, kul täntke jag då jag skulle till Gramvousa med Ida. Kilade till kontoret och beklagade mig lite för Emma, Lee och Dora och så kom Ida och tyckte vi skulle åka ändå. Det jag såg framför mig var ungefär vår mardrömstur förra året med min syster och Mikael...

Ungefär så blev det kanske inte...ingen spydde eller grät men det va ju inte utan att hjärtat slog stenhårt i bröstet och man kände sig lite lugnare när båten väl la till vid land igen. Suck alltså. Gramvousa och jag går inte ihop.


Men det är vackert

Igår såg vi matchen mellan Grekland och Argentina och det va ju tråkigt att inte Grekland gick vidare men jag håller i hemlighet på Argentina så jag va lite glad ändå :)

Idag ska jag och Ida till Kalives och Almyrida för att se några hotell och hotellrum. Lite problem och annat.
Sen får vi se vad det blir...

Märker också att uppdateringen här har vart lite sämre sen jag kom till Chania. Detta har ju med många olika anledningar att göra. Mest för att jag har mycket mer att göra men också för att jag inte har internet hemma. Så tycker jag också att jobbet är väldigt roligt så det kanske också är nått ;)

Hejs!

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Idag promenerade jag och Emma till kontoret med varsin frappe i handen. Mysigt! Nu ska vi börja jobba, mycket att göra idag och mycket att fixa. Härligt!
Idag har jag också hunnit kolla min mail som ja inte kollat de sista dagarna och kikat in på facebook. Det är ju alltid roligt :)



Emma som jag skrev om tidigare är också min första förebild inom Apollo, det tycker hon är väldigt roligt. NU är jag ju lite bättre än henne så numera är det hon som ser upp till mig ;)

Godag!

I´m back!

Kategori: Allmänt

Hoppsan hejsan va det går! Nu är jag Chaniabo och sambo igen :) Stormtrivs redan!

Flyttade alltså i torsdags och fick bo på hotell första natten. Passade ju umärkt då jag och Robert firade 1 år tillsammans och skulle fira. Så det gjorde vi. Under fredagen flyttade vi in i vår nya lya på Kleopatra, låg på Mambo och stekte och spelade racket och sen shopping i Chania med middag. Hur nice som helst!

Igår va ja ledig själv så jag packade upp alla 101 väskor och pysslade. Så fint så!

Och idag börjar jag jobba. Eller jag har börjat. Har haft genomgång med Emma så nu fattar jag allt ;) och snart sätter jag igång på riktigt. Men först lunch på Marias!

Såhär tänker jag spendera min dag!

Kategori: Allmänt

dsc02081 (MMS)

Såhär tänker jag spendera min dag!

Den här utsikten skall ja vakna till imorr...

Kategori: Allmänt

dsc02080 (MMS)

Den här utsikten skall ja vakna till imorrn! Spinalonga är ön ni ser i mitten. So long;)

Snart snart...

Kategori: Allmänt

...så skall vi åka! Ska bara packa klart, är ju inte så mycket att ha med sig. Badkläder och så ;) Sjukt nice ska de bli. Steka vid poolen hela dagen imorrn.

Annars håller jag på att packa alla mina andra grejer också samtidigt och det börjar arta sig kan man väl säga. Alla kläder ligger i en resväska och allt annat är samlat på köksbänken eller i sovrummet. Men jag undrar lite hur allt skall få plats i lilla Matizen...? Men det får vi se på torsdag haha.

I övrigt är det så varmt här nu att jag håller på att smälta bort som en våt fläck. Har precis duschat och är nog lika svettig igen. Men det får va så nu för ja hinner inte duscha igen.

Nu sticker jag till Elounda!

Godmorgon va det ja

Kategori: Allmänt

Är trött idag! Så väldigt trött! Skulle jättegärna gå upp till lägenheten igen och bara vila huvudet lite till på kudden. Men det går minsann inte! För vi har mycket att göra idag. Dessutom måste jag tvätta en sista maskin tvätt men den är upptagen hela tiden så det går inte heller. I-landsproblem...

Ikväll skall vi åka till Elounda. Ska bo på ett av våra hotell i deras svite eller i en villa. Det berodde på vad som fanns ledigt. Härligt! Och imorrn har vi dessutom hela dagen vid poolen :P

Bilden är från Apollos hemsida.

Så att så ser min dag ut...det kan också hända att det blir dålig update pga av detta :)

Hej va det går

Kategori: Allmänt

Tiden går så fort så fort. Helt sjukt hur en vecka med mamma och pappa kunde gå så fort. Nu är de måndag igen och jag sitter här på kontoret. I eftermiddag är de match mellan Danmark och Holland. Det blir nog livat här i byn då 80 % av alla turister här är holländare.
Sen måste jag fortsätta packa. Började faktiskt lite igår ochplockade fram det mesta ur garderoberna men förstår inte hur jag kan ha så mycket grejer. Det är ju mat och vin och massa annat också som skall med. Inte bara kläder...
För att inte tala om alla växter :) Det skall nog gå.

Godkväll

Kategori: Allmänt

Är hemma. Har läst min bok ungefär hela kvällen, Shutter Island. Kan ju inte sluta när man väl börjat. Det är så spännande och konstigt!


Men nu har ja alltså lyckats slita mig så jag tänkt börja plcoka lite här hemma, hinner ju aldrig packa. Så vet jag heller inte vart jag skall börja...
Har dessutom ont i huvudet och halsen. Ja som ni märker tycker jag synd om mig själv!

Jag försökte ta kort på mitt armband också men det blev inge bra alls så det får man helt enkelt se i verkligenheten. Eller om ja fixar nått senare.

Gonatt!

Hej

Kategori: Allmänt

Första dagen på kontoret efter semestern och ja har inget att göra. Känns lite konstigt! Men eftersom jag lämnade över allt till Kathrine innan ja gick på semester så är det ju inte så mycket kvar.

Jag ska kanske ta en kaffe med Emelie? Eller kila bort till mamma och pappa en sista tur...? Ja vi får se helt enkelt. Ska iaf inte sitta här och hänga när solen skiner så fint...

Igår åt vi middag på Sofas igen, så himla god mat! Sen fick vi iofs vänta på taxi länge men de va de värt. När vi väl kom ner till Hersan igen så blev de en liten shoppingtur och jag fick köpt mig ett väldigt fint armband! Blev helt förälskad. Bild kommer senare. Det är så vackert!

Ska ut till flygplatsen senare, skall köra mamma och pappa och så ha ankomsten på Göteborg. Skönt med kort dag :)
Men tråkigt att föräldrarna åker..det har verkligen vart en kanonvecka!


Hahaha!

Grekland

Kategori: Allmänt

Ett tips bara...

Gå aldrig till en grekisk hårfrisörska när du bränt din hårbotten. Det gör VÄLDIGT ont!
Tack för den liksom!

Nu vankas middag med mami och papi!

Karin: Jag skriver ett mail till dig imorrn med alla detaljer om flytt och dylikt :)

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Sista dagen på min semester...känns ändå helt ok! 6 dagar i solen och på stranden är fint :)
Ska snart gå, väntar bara på att mamma och pappa skall komma.

På torsdag flyttar jag :)

Hemma igen

Kategori: Allmänt

Hemma igen från stranden. Känner mig lite halvbränd sådär...
Det har blåst mycket idag så det va roliga vågor att hoppa i :) Nästan som Falassarna 2008 haha.

Jag ska fixa till mig nu och så springa och lämna in min klocka som behöver nytt batteri och min väska som har gått sönder. Man måste passa på.
Sen blir det middag och vin :)

Puss!

Falassarna 2008

Fredag

Kategori: Allmänt

Dagarna går så himla fort! Ännu en ny dag i solen. Ska äta upp min macka och sen möta mamma och pappa för att gå till stranden. Härligt!

Hann ju inte skriva så långt igår som ja ville men här kommer en liten update.
Vi tog bilen till Agios Nikolaos där mamma och pappa förlovade sig för 33 år sedan. Nostalgi för dem och bara roligt för oss andra :) Till och med pensionatet fanns kvar och hette det samma haha.
Vi tog en fruktsallad vid sjön och sen åkte vi med båten ut till Spinalonga! Otroligt vackert! Men det ser ni ju på bilderna :)


Japp det va en snabb update. Jag måste kila! Hej!

Spinalonga

Kategori: Allmänt

Min dag i bilder!












Ok det blev inte så mycket mer än så idag! Har lite bråttom så måste stressa.Ska iväg till mor och far och dricka en drink eller två :) Dagen har iaf vart strålande!

Onsdag

Kategori: Allmänt

Har legat vid Star Beach ända till nu och känner mig lite trött. Ska fixa till mig snart och så skall vi ut och käka. Sen köra till Heraklion och hämta Robert :) Roligt!

Mamma och jag igår :)


Fotografen själv haha...

Imorrn skall vi till Vai :) Palmstranden no.1.

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Så va det en ny dag på semestern och jag sitter här insmord och klar för stranden. Ska dock äta lite först! Idag blir det nog Star Beach tror ja, eller iaf nått åt det hållet. Ikväll kommer Robert ♥

Igår va vi på Coast Med och käkade. Ja beställde in deras fantastiska musslor :) Hur gott som helst!







Nu kilar ja till stranden! :)

Stranden

Kategori: Allmänt

Såhär började min dag

Svenskt bröd, källarrökt skinka och brämhults juice! Det är fint det :)

Sen bar det av till stranden och där har vi spenderat hela dagen.

Härligt! Många bad blev det.

Nu är ja nyduschad och skall invänta mamma och pappa för lite vin på balkongen innan vi skall ut och äta nått gott. Älskar semester!

Godnatt!

Kategori: Allmänt

Nu är ja hemma igen, ska snart hoppa i säng men måste visa lite bilder från kvällen. Den började såhär på balkongen...

Helt ok :)

Sen gick vi och käkade och så vart det lite kallt så vi värmer oss under min sjal.

Men nu ska ja sova! Gonatt! Imorrn blir det stranden tidigt!

Moln

Kategori: Allmänt

Jaha första dagen på min semester så får jag moln, jag hade beställt sol!
Men men, det har vart en jättebra dag iallafall. Började med frulle på balkongen hos mor och far. Sen vidare runt i Hersan och en långpromenad runt hela gamla Hersonissos och så ner igen. Hann också med en liten lur uppe i lägenheten när vi kom tillbaka.
Nu är jag hemma, har ätit en sån här:

Den var väldigt god! OCh så lite Marabou Polka på det så är ja fit for fight igen haha!

Nu ska ja fixa till mig och stega iväg till deras hotell igen för lite mys på balkongen. :) Vissa har det bra!

Hörs!

Besök

Kategori: Allmänt

Idag kommer mamma och pappa. Och den här är förhoppningsvis med dem:

Jag gillar falukorv :)

Så imorrn har ja semester, ända till fredag. Och så skall ja på utflykt på lördag så det räknas knappt att ja jobbar då heller. Nice nice nice!
Och veckan efter det är bara hur skön som helst. Lyxhotell och annat skoj :)

Nu ska ja förbereda lite för Kathrine och kanske lägga in lite CRM.

Hemma!

Kategori: Allmänt

ÄNtligen hemma! Lång dag som aldrig verka ta slut. Började med att åka till Agios Nikolaos med Emelie. Hem igen för lunch på McDellys, smaskens med hamburgare ;) Sen kontoret i x antal timmar för att göra välkomstmaterial och listor. Kände oss som typ 85 när vi luffsade runt där och svettades kopiöst.
Så kom Cissi och berättade en massa skvaller om gårdagen och vi skrattade och skrattade :D Verkligen en rolig kväll!
Så blev de pizza på Porto och där mötte vi även upp Mr. Bio Bio. Haha. När vi väl är tillbaka på kontoret, har fixat det sista och skall gå hem så upptäcker Emelie (även kallad slapphanden) att hon inte har sina nycklar. Nähä vi traskar tillbaka till Porto och där ligger dem snällt och väntar. Tack för det...

MEn nu är ja hemma, ska kliva in i duschen nu och sen bara slappa HELA kvällen! Imorrn komemr mamma och pappa och med dem massa godsaker ;)

Ny samarbetspartner kanske?

Hej och hå

Kategori: Allmänt

Så va de lördag och det är ju alltid trevligt. Lite slappt på kontoret och inte så jättemycket att göra. Lördagar är härligt :)
Såhär startade jag min dag utanför kontoret:

Det var jag, min knäckemacka och och katten Sture på bilen. Han svek mig däremot lite senare då han hittade en annan bättre vän tydligen...dessa katter. Man kan aldrig lita på dem!
Såg nu också att det va väldigt dålig skärpa på bilden, det va ju en miss! Men så är ja också lite trött så det kan ha med det att göra kanske.

Utgång big time igår och det va väldigt roligt! Träffade massa holländska ungdomar från bolaget GOGO och de allra flesta va inte ens byxmyndiga. Herre gud alltså! Men oj va de festade :)
Hellyckad kväll! Fick också druckit lite av vinet som Robert släpade hem för några veckor sedan. Gottigott!

Nu ska vi till Elounda!

Helg

Kategori: Allmänt

Nu känns de som att det är helg. Jag har slutat, är hemma och ser på serier på datorn och nu tänkte ja lägga mig och läsa en bok. Herre gud så skönt!
Ikväll ska vi göra Hersan osäkert så imorrn kommer vi säkert va trötta kan ja tänka mig, alltså inte så många knop. Och så kommer mamma och pappa på söndag.

Har ju också vart i Pelagia idag och lunchat med Emmie på Bazaar. Väldigt trevligt och vi fick också pratat med en hel del samarbetspartners :) Verkligen lyckat!
Dessutom köpte ja de här fina muggarna så nu ska vi dricka kaffe!

Jag älskar dem! Sen är dem ju gröna också ;)

Fredag

Kategori: Allmänt

Idag är ingen vanlig dag för det är Sidsels födelsedag, HURRA HURRA HURRA!


Annars idag är jag på väldigt bra humör, känns som det kommer bli en toppendag!
Ska snart iväg till Pelagia och träffa Emmie och så skall vi prata lite med samarbetspartners och lite annat roligt.
Ikväll är det dessutom fest för Cissi kompis som är här har fyllt år och det måste man ju fira!

Intensiv dag

Kategori: Allmänt

Idag är ja ledig. Därav den lite halvdåliga uppdateringen. Men ja har haft lite roligare saker för mig än att sitta vid datorn. Exempelvis den här mannen...

Ja det kan tyckas lite konstigt men jag tycker han är den bäste!

Redan igår kom han hit och vi kilade iväg för att äta. Smaskig grekisk mat på en ny restaurang som vi inte provat tidigare. Den va ok! Helt klart godkänd.
Vaknade tidigt som attan imorse så det bar iväg mot stranden och förhoppningsvis en massa färg :)

Så kom Lee och hälsade på och så var vi plötsligt tre på balkongen som åt godsaker och snackade skit. Trevligt!

Och nu har dem båda åkt hem, på en motorcykel. Riktigt stor sak dessutom...
Men det skall väl gå fint eftersom Lee kör som en gammal gubbe (hand egna ord). Haha ;) Hoppas iaf de kommer hem helskinade och inte fryser ihjäl på vägen.

Nu tänkte jag diska och fixa lite här och sen är de dusch som gäller.

Hej

Kategori: Allmänt

Ska försökta göra klart välkomstmaterialet till imorrn men det går väl sådär. Väntar på priser från agenten som bara dröjer och dröjer...suck!
Men en lite roligare grej, Robert kommer idag! ♥ Så imorrn är vi lediga!

Ha en fin kväll!

GRATTIS!

Kategori: Allmänt

Kom ju på att jag vet två personer som fyller år idag och dessutom läser här!
Så stort GRATTIS till Mia och Emilia som fyller 24 år idag! HURRA HURRA HURRA!!!

Hammarby

Kategori: Allmänt

Satt och surfade runt lite och såg en rubrik, "Alla riktiga män är Hammarbyare." Jag började skratta :D Tur att jag är tillsammans med en riktig man då!

Jojo det går framåt

Kategori: Allmänt

Sitter här och fyller i SOF. Alla kanske inte vet vad det är men då kan ja förklara att det är nya KISS. Blir det klarare då kanske? Nej inte det. Nej men då kan vi väl bara säga att det är en hel massa hotellinfo då bl.a. hur många familjerum som finns på hotellet och så. Detta kan vara väldigt svårt att svara på för vissa :)
Men det går, jag är nästan klar och väntar bara på sista mailet från Elounda Beach.

Detta är ju också ett helt ok hotell. 6 stjärnor och sådär lite lagom enkelt ;)

Snart får vi besök här på kontoret och sen ska vi ut till samarbetspartners. Det rullar på helt enkelt!

Barnböcker och så..

Kategori: Allmänt

Det är ensak som ja stört mig på den senaste tiden. Eller inte stört mig på kanske men mer tänkt över. Jag hade en diskusion med mina kollegor, framförallt Emelie och Cissi angående barnböcker. Det var först Karius och Baktus som vi pratade om, emelie hade aldrig hört talas om dem, mycket märkligt tyckte jag då jag minns klart och tydligt och en av dem bodde i en hörntand osv.
Några dagar senare, säkert en vecka, så såg vi ett barn som jag tyckte liknade Plupp. Det sa ja då till Emelie och hon visste inte vem det var. Jag försökte förklara att han va blåhårig och hade lämlar men hon fattade ingenting!

Nu är då min fråga, är det bara jag och typ min syster som vet vilka Karius och Baktus och Plupp är? Eller är det något som alla barn får höra om?
Jag visar bilder så kanske det ringer en klocka, eller?

 

Grecotel Amirandes

Kategori: Allmänt

Sista hotellet var helt fantastiskt! Vi möttes av juice när vi kom och visades runt på hotellet av en jättesöt tjej. Fick se massa fina rum och suiter och även några villor som va helt underbara.
Såhär ser de ut i mitten av hotellet...

Åhh va de va nice!
Där hade jag lätt kunnat spendera både en och två veckor på min semester :)

Nu är ja hemma! Hängt upp tvätt och fixat med mina nya växter som ja inhandlat.

Nu kanske ni tycker dem är lite b men jag tycker dem är fina. Har alltid tyckt! Ja menar dem är ju gröna så vad kan gå fel? ;) Iaf, jag gillar dem och dem gillar nog mig...hoppas ja!

Ska laga mat nu och sen hoppa in i duschen, kletigt varmt här idag!

Hotellcheck

Kategori: Allmänt

Imorse var det dax att bege sig till elounda och lite hotellcheck. Två hotell skulle avklaras och det under loppet av bara några timmar. Man kan tro att det är lätt men det är det faktiskt inte. Hotellen är nämligen gigantiska och man skall ju se allt. Så första hotellet vi var på det var Blue Palace. Enormt hotell men också väldigt vackert! Perfekt utsikt över Spinalonga och rummen va helt fantastiska.

Bilden är från deras hemsida. Väldigt fint!

Däefter körde vi till Elounda Gulf and Villas. Också väldigt fint hotell men inte lika stort som tur va. Sviter på hela hotellet och alla hade nästan privat pool och andra häftiga saker.
Hemtrevligt va deras grej och det va lite skandinavisk inredning också så vi gillade det! Utsikt över Elounda och bukten.

Bilden är också från deras hemsida. Helt ok utsikt... :)

Nu ska ja ut och se ett hotell till innan dagen är slut. Grecotel Amirandes. Hoppas hotellet inte är så stort, chansen är nog rätt liten men iaf, för ja är lite trött.
Men skönt att få det avklarat innan ja går på semester och Kathrine tar över.

Dagen till ära visar termometern dessutom på lite drygt 30 grader och då är det verkligen inte läge att springa runt på hotell men men, vad gör man inte för företaget? ;)